top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Bolesti kloubů, kauza zdravotnice

Vše začalo v r. 2011, kdy jsem podstoupila povinné očkování proti tetanu. Bylo mi 37 let. Po 10 dnech jsem večer ulehla jako každý jiný den, zdravá, v pohodě, a ráno se vzbudila se šílenými bolestmi kloubů na rukou. Prsty jsem měla oteklé, nemohla jsem s nimi téměř pohnout. Jako asi každý jsem ihned šla k obvodnímu lékaři, poslal mě na pár vyšetření krve, a předepsal Brufen. Druhý den jsem si šla pro výsledky, nález žádný. Odeslána domů s Brufenem na 14 dní, se slovy ,,uvidíte“. V těchto prvních dnech jsem neudržela v ruce hrníček s kávou, vypadával mě při jídle příbor, jemná motorika zmizela. Po 3 týdnech jsem šla znovu k lékaři, že se nic nelepší, a dostala jsem doporučení k revmatologovi. Tam mě "už" za 3 měsíce vzali, udělali odběry, byly v pořádku a lékař řekl "tak zkusíme kortikoidy". Ty jsem odmítla, hned mi to napsal do papírů, že léčbu odmítám. Byla mi doporučena brufenová mast na klouby. Další doporučení bylo na ortopedii. Vyšetřili mě, doporučili Nimesil - analgetika, a pozvali za měsíc. Za měsíc se nic nelepšilo, pravda bolesti částečně ustoupily, aby také ne po velkých dávkách analgetik. Když jsem opakovaně žádala, aby se zjistila příčina, proč se mě to děje, protože jsem byla přesvědčená, že vše odstartovalo očkování, vždy se to zahrálo do autu, že po očkování je to téměř nesmysl, že očkování je bezpečné. Po několikáté návštěvě mi bylo doporučeno provést chirurgický zákrok v zápěstí, tím se možná uvolní tlak na klouby prstů a možná to bude dobré. Poděkovala jsem a odešla. V té době mě otékaly už i kotníky a bolesti kloubů byly téměř všude, připadala jsem si jak stoletý stařík. Další cesta mě byla doporučena na neurologii, opět asi 8 týdnů čekání, natočili mě EMG a zjistili možný počínající zánět karpálních tunelů, doporučili další analgetika a v budoucnu operaci. Poděkoval a jsem a odešla. A už jsem nikam nešla.Začala jsem se pídit po jiných alternativách, pila bylinné čaje, ze zoufalství jsem se i šlehala kopřivami. Bolesti byly možná menší, ale možná jsem si celoroční bolesti zvykla a už je tak nevnímala.

Na počátku roku 2013 jsem se dostala k p. Bláhové do Brna. Vyšetřila mě, podala mě plně popsaný list papíru. Byla jsem „prolezlá“ parazity, bakteriemi atd....odjížděla jsem od ní s pláčem, cítila jsem se jak pochodující zdroj infekce, štítila se sama sebe. Nicméně její rady, léky a kúru jsem poctivě využívala a po třech měsících jela na kontrolu. Otoky rukou a klubů byly stejné, žádný posun jsem neviděla. Ale paní Bláhová mě již v začátku upozornila, že je to práce tak na rok. Udělala mi vyšetření a list papíru byl popsán o něco měně. Trochu mě to povzbudilo, ale přece jen- výsledky žádné, bolesti stálé... nebýt přítele, který jel se mnou a povzbuzoval mne, na třetí návštěvu bych nejela. Dobrala jsem druhou kúru a jako zázrakem, otoky kotníků zmizely. Po skoro třech letech jsem si na ruku natáhla prstýnek, který jsem nosila před očkováním. Bolesti ještě trochu přetrvávaly, ale nedalo se to vůbec srovnat. Na podzim jsem jela opět na přeměření, list papíru zel téměř prázdnotou, dostala jsem další kúru, již podstatně kratší. S nadšením jsem ji využívala a byla přesvědčená, že p. Bláhovou uvidím příští návštěvu naposledy, že to bude úplně dobré, s jinou alternativou jsem ani nepočítala. Prsty mám štíhlé jako před více než třemi lety, bolesti žádné, kotníky neoteklé....U paní Bláhové jsem byla minulý týden, dostala jsem prázdný list s jediným slovem „Blahopřeji“. Nepochybovala jsem, že tomu bude jinak. A Vám paní Bláhová děkuji!!!!!!


PS. Paradoxem asi je, že 20 let pracuji ve zdravotnictví v intenzivní medicíně, ale klasická medicína mi nepomohla. Neměla snahu. Všichni léčili důsledek, tj. bolest, ale nikdo neléčil ani nehledal příčinu. Ani nebyla snaha ji zjistit. Přeji další úspěchy, máte mou podporu.

Komentář HB: hlavními patogeny zde byly malárie a filárie. Očkování bylo jen náhodným spouštěčem. Možná, že byla dokonce poštípaná v noci ve své ložnici, i mně se to jednou stalo, a vpichu nepřikládala pozornost. Nasadily jsme náš roztok, léky na vlasovce a plasmodia, informatika na vlasovce, klouby a plasmodia.

342 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page