top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Hodgkinův lymfom, kauza paní I.M.

V červnu 2012 před odjezdem na dovolenou jsem na sobě začala pozorovat příznaky nemoci. Začala jsem hubnout, u kotníků a na lýtku se objevila vyrážka připomínající lupénku. Těsně před dovolenou se mi navíc skřípnul nerv na prsním svalu a rameni, takže jsem ještě v den odjezdu absolvovala opichy u obvodní lékařky. Nerv rychle povolil a vše bylo v pořádku. Po dovolené jsem se necítila o moc lépe. Vyrážka se nepatrně zlepšila, avšak problém se skřípnutým nervem jsem řešila ještě další dva měsíce. Začaly mi otékat kotníky a objevila se silná bolest v kolenou. Následné testy na borreliózu byly negativní. Obvodní lékařka mě odeslala do nemocnice na hematologii. Bylo mi docela zle, vše komplikovala horečka. Absolvovala jsem biopsii ze vzorku tkáně u kotníku, dále SONO břicha a rentgen plic. Ten potvrdil v hrudní oblasti nějaký stín, takže jsem musela podstoupit CT vyšetření. Na základě jeho výsledku a podezření na lymfom jsem byla v září 2012 odeslána do FN Brno Bohunice na hematoonkologickou kliniku.

Nádor měl 150 x 106 x 78mm, CRP 150. Dostávala jsem nitrožilně kortikoidy, podstoupila odběr kostní dřeně a odběr tkáně z nádoru. Podle sdělení lékaře však byl vzorek kostní dřeně nevýtěžný – prý byla odebrána odumřelá tkáň nádoru. V ten moment mne děsila myšlenka, jestli tohle celé nebudu muset podstoupit znovu. Po operaci jsem měla po čtyři dny 20cm dlouhý drén v hrudníku a stlačenou plíci. Poslali mne z nemocnice domů, protože nádor byl „uspaný“ kortikoidy a lékaři potřebovali, aby se znovu probudil k životu. Následně mi na krku vyskočila uzlina a lékaři potvrdili diagnózu - Hodgkinův lymfom.

Chemoterapii jsem ihned odmítla a pustila se do alternativních metod léčení. Každý den jsem asi hodinu moxovala akupunkturní body pelyňkovými doutníky, brala jsem „Fénixovy slzy“. Nedokázala jsem se ale dostat na potřebnou denní dávku, na kterou si tělo časem zvykne, takže jsem s aplikací brzy přestala. Jen díky podpoře své rodiny, přítele a blízkého okolí jsem se cítila relativně dobře a snažila se býti optimistou. Začátkem ledna 2013 se můj stav výrazně zhoršil. Otekl mi obličej, objevila se dušnost a zvětšily se uzliny na krku a já se opět objevila na hematologii. Nádor se na jedné straně zmenšil o 4 cm, ale směrem k srdci vyrostl o 3 cm. Byla jsem na kortikoidech a stále dokola odmítala léčbu chemoterapií. V tu dobu můj přítel na internetu objevil informace o roztoku Jima Humbla. Dlouho jsem nepřemýšlela a začala ho v nemocnici tajně užívat. Najela jsem hned na 2 kapky 8x denně. Každý večer jsem z toho ale zvracela a po pár dnech jsem tento postup zavrhla. Podlehla jsem psychickému tlaku a svolila k chemoterapii. Věřila jsem, že ji zvládnu bez zvracení a větších problémů. Doktoři jako hormonální ochranu vaječníků před nežádoucími účinky chemoterapie použili injekci na „uspání“ vaječníků. Takže žádná menstruace, žádná ovulace... Šance mít po chemu děti? Asi tak 50%… Prodělala jsem 6 cyklů silné chemoterapie (eskalovaný BEACOPP). Dostala jsem injekce na ředění krve a na podporu bílých krvinek. V květnu byla poslední dávka chemoterapie a pak následovalo PET + CT vyšetření v brněnském Masarykově onkologickém ústavu. V MOÚ Brno mi doporučili ozařování a hned stanovili termín na září. Rozhodla jsem se zbývající čas do září využít a ještě jednou zkusit alternativní cestu.

V červenci 2013 jsem se dostala k panu Wimmerovi, který po vyměření toxické zátěže doporučil mou první antiparazitární kúru. Vysvětlil správné užívání roztoku. V září 2013 mi doktoři opakovaně doporučili ozařování, a to i přes znatelně lepší výsledky aktivity nádoru. Ozařování jsem okamžitě odmítla a u svého lékaře v Bohunicích si domluvila odložení dalšího vyšetření až na prosinec. V říjnu jsem byla u pana Wimmera na kontrolní konzultaci. Zátěží sice výrazně ubylo, ale pořád bylo na čem pracovat. Prosincové PET + CT ukázalo, že aktivita nádoru bohužel mírně stoupla (na 3,2 – 3,4 SUV). V ten moment jsem o těch detoxikačních kúrách trochu zapochybovala. Po kontrole na gynekologii, kdy mi gynekolog řekl, že nejspíš procházím menopauzou, že vaječníky nezvládly léčbu chemoterapií a budu nejspíš neplodná, jsem si ale řekla, že žádné „ozářky“ u mě nebudou! Podepsala jsem negativní revers. Po dalším měření jsem se pustila do své třetí proti parazitární kúry a koupila si Zapper. Po intenzivním zapperování 2x denně, užívání MMS a koupelích v MMS jsem se cítila výborně. Březnové PET + CT již ukázalo obrovské zlepšení.

Aktivita nádoru během tří měsíců klesla z 3,2 - 3,4 SUV pod hodnotu 1 SUV a je nyní minimální! Můj lékař byl těmito výsledky velmi překvapen. Když se ptal na „mou“ léčbu, odpověděla jsem popravdě – Humblův roztok, Zapper a protiparazitární kúry. Nad jeho reakcí, že pitím Sava si ničím zdraví, jsem se již jen pousmála a poprvé za celou tu dobu odcházela z bohunické nemocnice s obrovským pocitem štěstí. Přála bych všem nemocným to samé. Nyní dál pracuji se Zapperem, užívám roztok a snažím se probudit zpět k životu své vaječníky. Tímto bych chtěla poděkovat panu Wimmerovi za velmi vstřícný a otevřený přístup, trpělivost a ochotu při mých dotazech a podporu v průběhu celé léčby. Ivana M., březen 2014

 

Komentář MW Koncem července 2013 se na mne obrátila mladá žena s diagnózou Hodgkinův lymfom. Při první konzultaci jsem naměřil v lymfatickém systému borrelie, v nervové soustavě FSME a EBV, a další zátěže v organismu, včetně vlasovců. První kúra zahrnovala mimo jiné užívání roztoku několikrát denně v hodinových intervalech, dále informatika Joalis, a řešili jsme samozřejmě i vlasovce. Ivana s doporučenou kúrou pracovala velmi poctivě. Nově jsme vyměřili plasmodia, CMV a škrkavky. V této fázi detoxikaci jsme se prioritně zaměřili na plasmodia, kúru jsme rozšířili o koupele, a realizovali jsme jaterní očistu s Epsomovou solí. Do detoxikace jsme zapojili také Zapper. Třetí etapou se nám podařilo zlikvidovat velkou část zbývající toxické zátěže včetně tasemnice psí, která se objevila v nervovém systému. Při detoxikaci jsme vedle standardních detoxikačních postupů s antihelmintiky použili i potírání inkriminovaných míst měsíčkovým olejem MO+ z dílny Dědka Kořenáře. Za úspěchem Ivany vidím kromě účinnosti všech zvolených preparátů také neúnavnou touhu po uzdravení a odvahu o všem otevřeně mluvit.

348 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page