top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Ancylostomy a kardiostimulátor, kauza pana O.K.

Asi před rokem ke mně zavítal klient se srdečními potížemi, silnou arytmií a dušností. Kromě plasmodií jsme řešili masivní zátěž vlasovci srdečními. Po MMS, Hetrazanu a Ivermectinu se srdce s plícemi umoudřily. Mimo jiné se zlepšily i jeho chronické bolesti zad. Klientovi určité zlepšení stačilo a na poslední měření z důvodu velké pracovní vytíženosti nepřijel. Za rok jsem ale dostala naléhavý mail, že potíže jsou zpět, a je to ještě horší. Nejen že se vrátily arytmie a kolísavý tlak, ale klient už přes měsíc úporně kašle a žádné běžné léky od praktického lékaře mu zatím nepomohly. Klient byl nucen navštívit kardiologa a ten se po vyhodnocení všech testů zděsil, a navrhl operaci – zavedení kardiostimulátoru. Klient elektrotechnik pracuje se silným magnetickým polem, a jen díky tomu byl termín operace odsunut na neurčito. Klient přijel na měření a já se musela začít smát. Je jaro, začal jste pracovat na zahrádce, viďte, ptám se. Klient přisvědčil.

V jeho srdci a věnčitých cévách jsem našla Ancylostomu duodenale. Na jaře a v létě, jakmile začnou práce na zahrádkách a na polích, měřím tuto nákazu velmi často, stejně jako háďátka střevní. Samozřejmě tu byli od minula ještě plasmodia a vlasovci, které jsme nezdecimovali na sto procent, proto se domnožili. Nevylučuji ani nový štípanec. Z bakterií byla nejdůležitější infekce plicními chlamydiemi.

S chlamydiemi by si však měla poradit běžná ATB, která od obvodního lékaře dostal.

Nestalo se.

Copak je to ale za parazita, ta Ancylostoma, neboli lidově měchovec? Podrobně o něm píše MUDr. Jelisejevová, celý článek můžete najít v Deníku poradce 2, tady uvádím ve zkratce jen podstatná fakta:

ANCYLOSTOMY

Ancylostomy jsou skupina helmintů, kteří vyvolávají onemocnění ancylostomidózu.

Ancylostoma je oblý červ světle růžové barvy. Zepředu je vidět ústní kapsule, opatřená dvěma páry zubů, s jejichž pomocí prohryzávají stěny cév. Ancylostomy dorůstají délky, v závislost na druhu, od 7 do 14 mm. Ancylostomy parazitují ve dvanácterníku člověka, kde se přichycují ke slizniční vrstvě střeva pomocí ústních kapsulí. Oplodněná samička za den vyprodukuje až 10 000 vajíček, které odcházejí se stolicí do vnějšího prostředí. Rozvoj larviček je rychlý. Za příznivých okolností se z vajíček líhnou larvy už za 24 hodin. Když se dostanu do půdy, rostou, svlékají se, a zhruba za 4-5 dní přecházejí do další fáze. Tehdy už měří kolem 0,5 mm. Za další dva dny se znovu svlékají, a to už jsou schopny nakazit člověka. Prokazují neobyčejnou životaschopnost, protože jsou nejen schopny za nepříznivých podmínek proniknout hlouběji do půdy, ale jsou také schopny vylézt na stéblo trávy do výše 20-30 cm. V hloubce půdy mohou vyčkávat na lepší podmínky až několik měsíců. Nemají-li zahynout, musí se dostat do dalšího hostitele. Do člověka se dostávají přes kůži na chodidlech nebo přes jemnou sliznici ústní dutiny. Nakazíme se, když chodíme bosi po hlíně a trávě, nebo když konzumujeme neumytou zeleninu, popadané nemyté ovoce, jahody a další bobuloviny. V obou případech larvičky Ancylostom prohryzávají stěny cév a s tokem krve migrují po celém organismu. Přes kapiláry plic pronikají do alveol, bronchiol, bronchů, do průdušnice, do hltanu, do hrtanové záklopky. Nakonec se dostávají do střeva, kde dozrávají. Během 4-5 týdnů jsou zpola dospělé. Pokud jsou podmínky v orgánech, kudy migrují, vhodné- dostatek krve, živin a kyslíku- tehdy mohou zůstat v daném orgánu dlouho dobu a nevyvíjejí se. Tak osídlují srdce, plíce a jiné orgány. V lidském těle mohou žít, v závislosti od druhu, od pěti do patnácti let.

V raném stádiu nákazy se mohou projevit alergické reakce, vyrážky, puchýřky, typický exantém. V období, kdy larvičky migrují plícemi, se objevuje charakteristický L“offlerův syndrom. Ve fázi střevní se setkáváme s místním i celkovým působením parazitů, spojeným se sáním krve. Ancylostomy jsou absolutní hematofágové, když to řeknu lidově, krevní upíři. Jedinec může za 24 hodin spotřebovat 0,005 – 0,1 ml krve. A při nákaze o počtu 2 000 ankylostom ve střevě může člověk ztratit za den až litr krve. I při méně masivních nákazách jsou ztráty krve docela značné - průměrně kolem 30 ml krve za den. Ancylostomy produkují sekret, který snižuje srážlivost krve. V důsledku takových pravidelných ztrát krve vzniká nedostatek železa, rozvíjí se anémie. Neméně nebezpečný je vliv toxinů - produktů metabolismu parazitů – na kostní dřeň.

KLINICKÉ PROJEVY ANCYLOSTOMIDÓZY

V migrační fázi obvykle vznikají svědící dermatitidy, katary horních cest dýchacích, bronchitidy. Tato fáze trvá kolem dvou týdnů Do měsíce od nákazy se může objevit nevolnost, bolesti břicha, zácpa, a jiné poruchy zažívání. Hlavním symptomem ancylostom ale zůstává anemie, za silného snížení hemoglobinu a celkového množství krve. U nemocných se objevuje slabost, točení hlavy, šum v uších, zatmívání v očích, dušnost, snížení chuti k jídlu, přidává se deprese, podrážděnost, nespavost, snižuje se výkonnost. Kůže a sliznice blednou, vznikají otoky. Patologické procesy se odehrávají především na srdci, v játrech a v dalších orgánech. Protože jsou ancylostomy výhradně krevní ,,pijavice“, zdržují se především v srdci, kde zůstávají dlouho. Dříve, před objevení VTR diagnostiky, zjistit přítomnost ancylostom bylo krajně obtížné. Bylo nutné provádět velmi složitá speciální vyšetření, a to z toho důvodu, že protilátky proti tomuto druhu parazita organismus nevyrábí a v krvi se neobjeví!!!! Velká invaze helmintů přitahuje další patogeny - v produktech metabolismu parazitů se usadí plísně, stafylokoky, streptokoky, chlamydie. Na jejich přítomnost pak odpovídá imunitní systém. Objevuje se obranná reakce organismu ve formě zánětů. V takových případech jsou obvykle vysloveny diagnózy jako ENDOKARDITIDA, MYOKARDITIDA, PERIKARDITIDA. Například plísně se mohou rozšířit do všech oddílů srdce a zesílit zánět. Do srdce a plic nanosí ancylostomy mechanické nečistoty, zoubky poškodí stěny cév, sliznice a obaly orgánů. Organismus se snaží oddělit patologický proces zesílenou pojivovou tkání. Výsledkem jsou jemné jizvičky a kalusy. Tehdy ancylostomy přejdou na nové místo, ale ,,šrámy“ zůstávají - myokardionekrózy. Běžné vyšetření na EKG neodhalí tyto změny, a klinická karta pacienta bývá zahlcena jinými symptomy, které vyplývají z paralelně postižených orgánů. Proto se klinický obraz jeví nejasný. Pacient při tom z počátku prakticky necítí bolest. Čas od času se objeví a postupně se objevuje občasná arytmie, nejasné nepříjemné pocity a tlaky na hrudi a ztížené dýchání. dušnost, zvlášť při pohybu, slabost, zvýšená teplota bez zjevných příčin /subfebrilie/, někdy zimnice, otoky rukou a nohou, anemie, zvýšená sedimentace, krátkodobé ztráty vědomí. Tyto příznaky jsme velmi často sledovali při očišťujících kúrách v době, kdy jsme ještě neměli VTR. Navenek zdraví a silní muži a ženy měli závratě a mdloby. Tehdy mne nenapadlo, že paraziti mohou žít v srdci, a při léčebné hladovce se odtrhují od stěn cév, utíkají, nebo hynou a zůstávají zazdění v kalcifikovaných schránkách. Dnes díky VTR máme situaci ulehčenou. Snadno lokalizujeme, jaký parazit se nachází v jakém orgánu. Pokud byl již pacientovi v minulosti zaveden kardiostimulátor, nemůžeme použít frekvenční terapii, ale jen antihelmintika, byliny a léčebné hladovky.“

Za sebe dodávám, že měchovci a vlasovci srdeční přispívají k infarktům a emboliím. Klient dostal rozvrh kúry albendazolu, antimalarik, Artemisininu, Hetrazanu a Ivermectinu. Obnovil užívání MMS, které pohlcuje metabolity parazitů, toxiny z jejich rozpadlých těl a ,,nálety“ virů a bakterií. Užíval informatika na chlamydie, plasmodia a na podporu odchodu mrtvolek z organismu dostal informační drenáže pro plíce a srdce. Celá léčba stála pár set, ale uchránila klienta před závažnou operací, která by stála několik desítek, snad stovek tisíc. Ušetřila jsem našemu státu značný obnos a měli by mi snížit daně! J

4. 7. 2014

Milá paní Hano, pokud se týká mého léčení, šířím Vaše myšlenky všude, kde mohu. Měla jste opět pravdu. Přes léčené a neutuchající záchvaty kašle, trvající téměř dva měsíce, sérii arytmií, kvůli kterým jsem už měl mít implantovaný kardiostimulátor, tak po tvrdém zásahu proti Ancylostomě a Chlamydii pneumoniae jsem měl ani ne za 1 týden klidné spaní. Arytmie zatím OK, takže jsem nakonec do ciziny za obchodními partnery mohl vyrazit. Ještě čtrnáct dní předtím to vypadalo na zdvořilou omluvu. Dávky Rytmonormu a Acekoru jsem mohl snížit a zdá se, že vše drží.

Děkuji, s pozdravy O. B

277 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page