top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Vertigo a meniér, kauza pana Ing. A.P.

Pracoval jsem jako technik a úředník až do 75 ti roků. Asi v 65 ti letech jsem začal mít problémy se sluchem, zhoršil se mi sluch na pravé straně. Na ORL mi předepsali BETASERC 6 mg a diagnóza zněla Menierova choroba. Na pravé ucho jsem si pořídil sluchadlo, ne levé ucho jsem slyšel zatím dobře. Po určité době jsem přestal slyšet na pravé ucho úplně, na levém se mně sluch zhoršil na 50 %, takže nyní používám sluchadlo jen na levé straně a užívám dle předpisu lékařů Betaserc 24 mg. V souběhu se ztrátou sluchu mám problémy se závratěmi a s návaly. Poslední rok 2012 -2013 jsem měl závratě tak silné, že jsem neudržel rovnováhu, současné jsem trpěl návaly, provázené zvracením. Tyto záchvaty mně přepadaly i dvakrát týdně, zcela nenadále, i v noci. Pro uklidnění jsem bral prášky a prováděl jsem si akupresuru. Dcera mi aplikovala masáže a akupunkturu, po které se mně vždy ulevilo, ale jen na chvíli. V lednu 2013 jsem uklouzl na schodech při náledí a od té doby se to ještě zhoršovalo. Spadl jsem na levou stranu těla o obrazil jsem si žebra, jak zjistil rentgen v Úrazovce. Při kontrole na ORL jsem na to upozornil. Bylo provedeno vyšetření na neurologii, hlavy na CT, sono krčních tepen, BERA na otoneurologii. Všechny nálezy byly negativní.


Manželka, která byla objednána v únoru u ing. Bláhové, mne vzala sebou a poprosila ji, aby i mne zkontrolovala přístrojem SALVIA, zda nemám v sobě parazity. Ta mně z důvodů časové tísně v rychlosti určila nález hlístů, tasemnic a vlasovců a doporučila provést odparazitování. Užíval jsem vyšší dávky antihelmintik. Po odčervení závratě ustaly. Je zajímavé, že jsem přestal mít i celoživotní průjmy.


Prvoky a vlasovce, takže prodělávám další detoxikaci včetně roztoku a joalisek. Cítím se velmi dobře. Fyzicky jsem se vrátil do dřívější kondice, to co jsem na zahradě loni ryl i na třikrát, letos jsem poryl najednou atd. Podotýkám, že pracuji hodně na zahradě, kde mohu přijít do styku s různými breberkami, a obhospodařuji domácí zvířectvo, kde rovněž toto nebezpečí hrozí. Pevně doufám, že se mi po detoxikaci zlepší i prostata. Uzavírám tento příspěvek konstatováním, že nebýt ing. Bláhové a jejích rad, trápil bych se závratěmi dále, snad až do smrti. Z mého příběhu se dá odvodit, že Menierova choroba, u které moderní medicína nezná její příčinu, je patrně způsobena parazity, a že by to stálo za seriózní výzkum.


Ing. A. B.



Pohled manželky:

Můj manžel, 79 let, se necítil dobře, trpěl nadýmáním, léta měl průjem a léčí se s prostatou. Před dvěma roky ohluchl na jedno ucho, ale nejhorší ho potkalo v posledních měsících. Trpěl závratěmi, někdy v noci jsem mu nesla k posteli mísu, aby měl do čeho zvracet. Nesčetněkrát jsem budila dceru, která mu píchala jehličky, po nich mu bylo líp jen dva dny a pak přišly závratě znova. Spadl na schodech, obrazil si žebra, dlouho ho to bolelo, měl potíže s trávením. Na ultrazvuku žlučníku jater a břicha mu nic nenašli, poslali ho na CT vyšetření hlavy, na ušním mu také nezjistily nic nového, krční tepny prý má jako mladík až na sklerózu aorty přiměřené věku vše v pořádku. Menier se tlumí Torekanem, ale na něho nezabírá. Byl z něho uzlíček neštěstí. Jednou večer jsem přišla ze cvičení a on klečel na záchodě, objímal mísu a sténal, vyčítal mi, že si jdu klidně cvičit, když jemu je tak špatně. Když jsem k vám byla objednaná v červnu, vzala jsem ho sebou a poprosila vás, abyste jej změřila. Vy jste spěchala na oběd, ale udělala jste to. Naplánovala mu protiparazitní kúru. Hned po využívání nejen že ho přešly závratě, ale také průjem. Nevýslovně pookřál. Poryl ve skleníku, pooral zahradu, vyvezl kompost, skácel dva stromy a udělal ještě moře jiné práce.

Znovu se narodil, jak sám říká.

Mě nezbývá než poděkovat.

V. B.

453 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page