top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Ulcerózní kolitida, kauza paní Ž.M.

Dobrý večer, milá paní inžinierka Bláhová!

Je tomu práve 10 dní, co ste ma diagnostikovali.

Vyše 20 rokov ma trápi, vlastne už len ,,trápila“, ulcerózna kolitida.

Spočiatku tak akutná, že som mohla jest iba varené hovadzie a kuracie maso, varenú zeleninu, ryžu a plané varené zemiaky. To bolo všetko, čo som zvládla bez újmy.

Pri akomkolvek porušení tejto diety zo mna doslova liala krv, doktori mi nevedeli okrem infúzií nič ponúknut. Z tejto najhoršej biedy som sa pomaly dostávala alternativnou medicínou trochu nahor, ale pri snahe o normálnějšie stravovanie prišli opat staré problémy. Najhoršia bola nespavost, respektive len na pár hodin sa mi v noci podarilo zaspat, čo bolo nesmierne vyčerpávajúce.

A to dlhé roky, plus k tomu mizerná strava. Hotové živorenie!

Po dlhých rokoch takáto úlava!

Píšem Vám podakovanie práve naschvál s odstupom pár dní, aby som mohla podat správu o prvých podstatných zlepšeniach....

Na začiatok ste mi doporučili 2 týždne kvapkat roztok MMS a CRANIUM, OPTIMON, OSTROPESTŘEC a PLASMOFIT.

Už hned po nedelnom rannom a večernom kvapkaní sa mi výborne spalo, ani nepamatám tak vydatný a vitalný spánok! Zobudila som sa sice asi 5 krat, ale zapati aj zaspala. A tak je tomu až doteraz.

Ihned ako som začala kvapkat, začala ma bezprostredne po večernom kvapkaní pobolievat pravá čast hlavy smerom od temena k uchu, až k mandibularnemu klbu. Presne z miesta, kde mam už dlhé roky 2 male hrčky. Od týchto hrčiek smerom dolu pichlavo a nepríjemne stekali pramienky bolesti. Pravé ucho ma už dlhšiu dobu hrozne svrbelo vo vnútri. Velmi neprijemný pocit, lebo som nevedela nijako to svrbenie elminovat. To trvalo najmenej 5-6 večerov, do zaspania. Teraz sa už 5 dni nič podobné nedeje.

Dokonca si postupne pridávam aj po trošičkách jedla, mne dlho odpierane. Babičke som piekla pravú, nefalšovanú sacherovú tortu, z ktorej som si dala kúsok - a zvládla som to. Som opatrná, užívam si každý další kročik a každé susto jedlá. Nepúštam sa do velkých experimentov náročnejšich jedál, To štěstíčko je zatial velmi krehké, ale tak velmi reálne. O krátko začnem s poctivými tabletkami. Teším sa na kontrolu, pochválit sa dalším zdravotným posunom.

Prajem Vám všetko dobre, so srdečným pozdravom

vdačná klientka

Ž. M.

Komentář HB v únoru 2018:

Klientka má za sebou dlouhou cestu. Kromě obou skupin prvoků a žloutenek jsme ze střev musely odstranit tasemnice, z nervové soustavy cysty tasemnic. Práce pečovatelky vede klientku často do zahraničí, kde dlouhodobě pobývá v domovech starších lidí, často v bytech se závadnou vodou. V těchto obdobích se problémy vrací. Klientka je však už obeznámena s příčinou průjmů, a tak je schopna si obstarat a využívat sama ty správné léky. Umí si pomoci i v mezidobí mezi našimi kontrolami. Prvoci jsou už ta poslední zátěž, kterou občas opakovaně řešíme, takže klientka zvažuje změnit profesi.

267 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page