top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Príbeh mojho manžela, kauza paní E.K.


Naša fenka Iriss žila u nás 13 rokov. Na tak velkého psa to bolo vynímočné, snad vďaka našej perfektnej starostlivosti, a znalosti z medicíny a prírodného liečenia, sme docielili, že žila tak dlho, hoci mala problém so srdcom, a umrela vlastne na srdcovú slabosť. Posledných 5 mesiacov jej života ju moj manžel musel zdvihnúť, a nosit hore schodami, dolu dokázala zísť sama, ale hore schodami bol problém. Nosit 38 kg psa nie je maličkost, človek si ho musí pritlačit tesne ku hrudi, aby ho dokázal zdvihnút a odniest.

Samozrejme, kým ho vyniesol, nadýchal sa prachu z jej kožucha, len tak si to viem vysvetlit, čo sa mu nakoniec stalo. Takže na Iriss sme spomínali ešte dlho po jej smrti v kvetnu 2016, ked manželovi začali srdecné problémy, ktoré sa začali ozývat koncom leta, skor na jesen. V septembri ,po jeho zmeraní, som mu nasadila bežnu terapiu podla Hany Blahovej: čistili sme prvoky, parazity bežným protokolom, pozdejšie protivlasovcovou kúrou, ale výsledky boli viac menej nepresvedčive, jeho stav sa zhoršoval, začali nočné výlety na WC, až 6-7 x za noc, stalo sa, že musel na WC každú polhodinu, pomaly bol z neho len tien, zhodil cca 10 kg, mával úzkostné stavy, panický strach. Z mojho normálneho manžela s bežným sebavedomím a rozhladom sa stal úzkostlivý človiečik.

Raz v noci som ho merala priamo na srdce, a zistila som mu na srdci okrem fillarií aj Ancylostomu caninum (mechovec psi). Na základe týchto skutočností sme sa rozhodli, že manžel navštívi lekára-internistu. Ten po zistení, že má stenózu aortovej chlopne, doporučil okamžitú operáciu: najprv katetrom zistit stav chlopne, a prípadne chlopňu okamžite vymeniť. To bola pre mna ako pre manzelku dramatická predstava: je možné, že manžel by operáciu neprežil, s umelou chlopňou by mal vyššiu šancu získať infekčné ochorenie srdca a srdcoveho svalu, no proste stav, ktorý sme nechceli zažiť, ani jedna možnost nebola lákava.

Nahlásili sme sa u Hanky Bláhovej, a na otočku sme “skočili” do Brna na kotrolné meranie. Napriek už prodelanej terapii, ktorú manžel mal za sebou, namerala mu spustu prvokov v celom tele, ramena a nohy boli obzvlášt “požehnane”, prvoky, parazity, viry…

Hanka rozhodla o nasadení predlženej terapie so zvýšeným dávkovanm liekov, k tomu masáže ramien, rúk a noh. Manžel bral informatika, lieky, a pil MMS (2-3 x denne 4-5 kapiciek). Stav sa pozvolna začal lepšit, občas mal návaly srdečnej slabosti, nočné výlety na WC sa postupne zredukovali na 2 návštevy, až sa ustálili na 1 x za noc. Pripomínam, že okrem antibiotík a antihelmentík bral Artemisinin, vitamin D³ vo vysokých dávkach spolu s vitamínom K²-MK7,rozpúšťa nánosy v tele, v cievach, srdci, povlaky na zuboch. Pil čaj z hlohu a imela. Odčervovaciu kúru skončil 31.01.2017, do dnešného dňa pokračuje s občasným pitím čajov, 2 x denně informatikami: Srdce, Prvoci, CorDren, Plasmofit, a s Artemisinínom.

Od stanovenej diagnózy uplynuli cca 3 mesiace. Včera bol vytúžený den: návšteva u kardiologa-specialistu. Manžel strávil u kardiologa hodinu, 60 minut, ktoré boli pre mna v čakárni nekonečné. Potom pan primár otvoril svoje poznámky a začal:

  • v novembri 2016 bol stav dramatický, bolo nutné vykonat operáciu, výsledky boli skor zlé ako dobré. Podotýkam, že stenózy sa mezvyknú zlepšit, skor sa zhoršia, medicina iný vývoj nepozná a neuznáva, pan doktor to takto vysvetlil.

  • Dnes 21.02.2017 je stav iny: všetky kontroly na echografu, EKG a ultrazvuku ukázali, ze VŠETKY HODNOTY SÚ NORMÁLNE. Pan doktor zhodnotil momentálny stav takto: operaciu nie je potrebné vykonat, nie je potrebná žiadna liečba.

(Takže ako: stenozy sa nemozu zlepsit???) Ani ho nenapadlo sa opýtat, ako je to vobec možné, takéto dramatické pozitívne zmeny behom 3 mesiacov bez liečenia (nebral žiadne lieky od doktorov, teda pre školskú medicínu nebral žiadne lieky).

Začal sa zaujímat o cholesterol mojho manžela (je mimoriadne vysoký, je to dedičná záležitost) a keď sa dozvedel, že manžel lieky na cholesterol vysadil uz pred 6 rokmi, zavetril svoju príležitosť a chcel rozvíjat tuto tému. Ja som mu skočila do jeho prednášky s otázkou, či už zažil muža s tak vysokým cholesterolom, ktorý by prežil svoju 50-tku.

Moj manžel bude mat t.r. 69, teoreticky podla lekárov by mal byť skor 20 rokov pod drnom. Oproti lekárovi vyzeral sviežo a v rozkvete sil, pan doktor bol vycerpaný, s nezdravou farbou tváre, a nevyzeral velmi radostne. Vyhlásila som, že žiadna terapia nebude, ja nemienim byt tak skoro vdovou, my si to vyriešime zdravou výživou a inak. Pan doktor potom aspoň “vytlkol” na nás príslub, že manžel pojde za 2 mesiace na záťažové EKG, aby ho predsa len skontroloval. Takže mame čas, výsledky našej vlastnej terapie dotiahnuť do zdarného konca.

Včera bolo 21.02.2017, to bol den, keď sme sa s manželom cítili, ako keby sme vyhrali 1. cenu v sportke, velmi sa tešíme. Pred návštevou u kardiologa som manžela nechcela meraním zbytočne vyvádzat z miery, určite ho v blizkej dobe zmerám, a posledné zbytky “podnájomníkov” vykynožíme spoločnými silami, o tom som presvedčená.

Moj záver: bola to šťastná volba, terapia metodou Hany Bláhovej nie je len teoriou, ma praktické a skvelé výsledky, a dokonca pomáha v prípadoch, kde školská medicína nepripúšti iný vývoj ako zhorsovanie stavu. Najviac ma potešilo, že i keď intenzívnu terapiu dodržiaval moj manžel len cca 5 mesiacov v kuse, to vystačilo, aby tak závažny problem, ako je ochorenie srdca, sa nielen že stlmilo na stávajúcom stave, ale sa zvrátilo spat do normálu.

E. K.

384 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page