top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Borrelie

Minulý měsíc jsem byl na procházce v lese a přinesl jsem si domů klíště. Udělal se mi typický borreliový kruh kolem vpichu, tedy zřetelně ohraničené červené kolo se světlejším soustředným kruhem uvnitř. Borrelii měl loni můj soused, takže vím, jak to vypadá, neměl jsem pochybnosti, že jde o tuto bakterii. Můj obvodní lékař byl ale v tu dobu na dovolené. Vrátil se za deset však dní. Zašel jsem k němu na kontrolu, do té doby však kolo zmizelo. Praktický lékař mne zná, věřil mi a poslal mne na infekční oddělení do nemocnice. Než mne však vzali tam, uplynulo dalších pár dní. Nabrali mi krev a ještě dalších 14 dní jsme čekali na výsledky. Ty však vyšly negativní. Můj praktický lékař neviděl ani typický borreliový kruh, ani nemá pozitivní výsledky z laboratoře, takže mi nechce napsat antibiotika. Od útoku klíštěte uplynul již více než měsíc a já jsem čím dál tím unavenější, sotva se vleču, a už mne začaly bolet i klouby. Nedovedu si představit, jak budu bez léčby chodit do práce, jenom bych spal. Co byste mi poradila?




Naštěstí se lze borrelie zbavit i jiným způsobem. Sama jsem měla borreli třikrát za život. Poprvé jsem si zašla pro antibiotika, protože jsem nevěřila, že by se tak závažné onemocnění dalo léčit nějakými kapičkami. Po třítýdenní Doxybene, po němž mi bylo ještě hůře než se samotnou borrelií, jsem měla 4 měsíce jakž takž klid, než jsem zkolabovala s ledvinovou kolikou. nebyla jsem schopna chodit a musela jsem odvolat klienty. Přitom kontrolní náběry krve z infekčního ukázaly, že borrelii už nemám. Zašla jsem za kolegou, abych si ujasnila, jak se věci mají. Kolega našel borrelii v mnoha orgánech, především však v ledvinách.


Pochopila jsem, že přes antibiotika cesta nevede a začala pracně čistit orgán po orgánu informatiky. Zjistila jsem, že ATB vyčistí borrelii jen z krve a lymfy, takže při kontrole krevní testy už bakterii neukážou, borrelie se však umí zapouzdřit v různých orgánech, především v mozku a kloubech. Tam už se ATB nedostanou,


Léčba informatiky byla tehdy zdlouhavá, trvala několik měsíců, ale stejně mi prospěla, protože jsem si chtě nechtě vyčistila všechny orgány a celkově zlepšila imunitu. Druhé klíště za dva roky se zakouslo do mého břicha, takže jsem krásně viděla typický borreliový kruh. Po zkušenostech s ATB jsem už ani nešla za lékařem a rozhodla jsem se léčit si borrelii sama. Ušetřila jsem mnoho hodin čekání v čekárnách a léčba tentokrát trvala polovinu času - tělo se zřejmě naučilo s borrelií bojovat efektivněji. Za tři roky mi přistálo klíště na rameni při jízdě na kole, ani jsem nepanikařila a rovnou si nasadila kapky. Dokonce jsem potřetí ani neměla žádné bolesti, únavu, ani jiné typické potíže a zvládla jsem ji v týdnech.


Tehdy jsem pracovala s informatiky MUDr. Jonáše, dnes využívám ještě silnějšího preparátu paní Podhorné, CHLAMYSAN FORTE, kde jsou výtažky z rostlin, které pomáhají tělu zvládat bakteriální infekci, a navíc je ošetřujeme informačně frekvencemi na všechny druhy borrelie. /nahráváme na přístroji IMEDIS/. Odstranění borrelie z těla lze urychlit ještě i dalšími postupy. Například MMS/CDS.


Od té doby jsem měřila řadu lidí zasažených borrelií a léčených jen antibiotiky, U VŠECH jsem borrelii ještě našla v mnoha orgánech, páteř, klouby, nervový systém, svaly, šlachy a úpony.... Takže Vás ani snad nemusí trápit, že jste antibiotika nedostal.


Co s tím:

Zeptejte se na infekčním nebo svého obvoďáka, jakým testem se vaše krev vyšetřovala. Levný test ELISA není dostatečně citlivý, není průkazný. Vědí to už většinou i lékaři a laboranti, přistupují k tomu to testu hlavně z ekonomických důvodů. Pokud se po přeléčení ATB stále necítíte dobře, požádejte svého obvodního lékaře o test Western-blot, který je mnohem přesnější. Test PCR je ještě citlivější. Nebo ještě lépe, žádejte W-B ihned při prvních odběrech krve. Platíte-li si zdravotní pojištění, MÁTE NA TENTO TEST NÁROK !!!! I když se borrelie najde a vy dostanete kýžená antibiotika, a dostanete je VČAS, přesto mohou i po přeléčení přetrvávat nejrůznější pohybové nebo neurologické obtíže. V tom případě radím najít si dobrého poradce a doléčit se bylinami a informatiky. Pokud mi napíšete, nebo zavoláte, odkud jste, nasměruji Vás na nejbližšího dobrého poradce


Zdraví Hanka Bláhová

552 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page