top of page
  • Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Autoimunitní a chronické nemoci z pohledu mikrobiologie

Mnohými chronickými a takzvaně ,,autoimunitními“ chorobami by nemusel nikdo trpět, kdyby kvalita našich laboratoří, a to jak běžných, tak parazitologických, byla na vyšší úrovni. Už v minulé Meduňce zaznělo, že taková ,,obyčejná“ borrelie se často v laboratoři nenajde, protože se nehledá bakterie, ale její protilátky, a organismus nemusí protilátky tvořit. Což teprve méně obvyklé viry a bakterie, o parazitech nemluvě. Otázka parazitů byla v naší medicíně desítky let podceňována a přehlížena, přitom paraziti, a nezjištěné viry a bakterie, hrají klíčovou roli v nemocech, které mají ještě stále i dnes, v 21. století, nálepku ,,neznámá etiologie“. Lékaři pak absenci kvalitních a relevantních informací z laboratoří nahrazují zavádějícími teoriemi o selhání našich vlastních imunitních buněk, které místo obrany napadnou naše tkáně. My tyto teorie už řadu let vyvracíme praxí. Daří se nám léčit pro klasickou medicínu ,,nevyléčitelné“ a záhadné choroby, protože dokážeme lépe detekovat pomocí moderních diagnostických přístrojů pravý zdroj potíží. U parazitů nemyslete jen na to, co každého napadne jako první, totiž na roupy, škrkavky a tasemnice. Existuje celá řada mikroskopických parazitů, například prvoků, se kterými klasická medicína nepočítá a nikdy nikdo je nehledal. Navíc detekce parazitů obecně je poměrně složitá, dokonce i když víme, co chceme najít. Lékaři se v takových případech uchylují ke kortikoidům, lékům na ředění krve, imunoglobulinům, biologické léčbě, nebo k antidepresivům. Ani jeden z těchto léků však neřeší příčinu nemoci, i když tlumí následky.


Půjdu přímo k věci a uvedu, s jakými nemocemi si dnes už umíme poradit, a to díky kvalitní diagnostice. Uvádím jen ty diagnózy, kde se uzdravilo několik lidí se stejnou nemocí. Jejich uzdravení nebyla náhoda, ale cílená hodinářská práce, protože příčinou konkrétní nemoci jsou vždy stejné, typické skupiny patogenů. Proto si mohu dovolit zevšeobecňovat. Snad tyto informace pomohou dalším lidem a poradcům. Některé protokoly používáme s kolegy už řadu let, postup může zopakovat kterýkoliv poradce, který umí dobře testovat.

Vezmu to abecedně a uvidíte, že paraziti a nezjištěné viry a bakterie se týkají daleko většího spektra nemocí, než byst si kdy pomysleli:


Uvedla jsem jen nejběžnější případy, dá se pomoci i u mnoha dalších nemocí. Možná jste si všimli, že mnohokrát zmiňuji pitnou vodu, která je jen zdánlivě dokonale pitná. Bohužel se to týká velkého počtu českých a moravských domácností. Pořízení UV- filtru není zcela levné, může však dramaticky příznivě změnit zdravotní stav celé rodiny. Chovatelé domácích mazlíčků by měli své čtyřnohé přátele častěji odčervovat, nejlépe 4x ročně, a sami se lépe chránit.


Závažnější nemoci vyžadují použití anthelmintik, jichž je v ČR stále nedostatek. Věřím, že opakovanou osvětou docílíme změny. Doufám, že mnozí nemocní začnou pohlížet na svou nemoc jinými očima. Nebudou ji brát jako fatální a nevyhnutelnou ránu osudu, ale svitne jim naděje, a uvidí novou šanci k úplnému a trvalému uzdravení.

Ing. Hana Bláhová

Brno 20. 7. 2017

1 111 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page