top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Dvacetileté astma, kauza pana P.P.

Astmatem trpím od 25 let, kdy jsem začal podnikat. K dnešnímu dni to je celkem 22 let. Když už projevy byly nesnesitelné, začal jsem hledat pomoc, a to nejdříve u lékařů. Navštívil jsem alergoložku, která mi nasadila antihistaminovou léčbu a později kortikoidy, protože léčba antihistaminiky nebyla úspěšná. Ukončil jsem u ní návštěvy, protože výsledek byl bez efektu.

Můj nový obvodní lékař a kamarád se mi snažil pomoci, Doporučil návštěvu u lékaře na ORL Specialista na OL mi pomocí rtg zjistili lipomy na nosní sliznici. Doporučil mi je odstranit operativně. Při potížích, které se mi stále zhoršovaly a opakovaly, jsem dostal opět kapky s kortikoidy. Přidaly se zažívací problémy, celková slabost, až deprese, z bezvýchodné situace.


Od mládí jsem náruživý sportovec-fotbal, tenis, lyže, hokej, na sportovní aktivity jsem byl zvyklý již z dětství. Od doby mých astmatických potíží jsem byl v této činnosti dosti omezen a to mne velice trápilo. Pohyb je můj život. V době, kdy mi bylo nejhůř, jsem se opravdu dusil, hlavně v noci, několikrát jsem volal záchranku, bez dýchadla s kortikoidy jsem se nevyspal. Obával jsem se, že se jednoho rána neprobudím, protože se udusím během noci, nebo si nestihnu zajistit v noci pohotovost. Měl jsem pocit, že ani při maximálním nádechu se kyslík nedostává do plic. Každý večer jsem usínal s obavami, kdy se nebudu moci zase nadechnout, a co si rychle kápnu, abych se nadechl. V takovém to stavu jsem byl několikrát urgentně hospitalizován.




Léčba občas zabrala, ale nemoc se zase vrátila, a to v ještě větší intenzitě. Takto jsem žil 20 let. Moje sestra hledala pomoc na internetu, a poradila mi zkontaktovat se s pí. Bláhovou. I když jsem věřil spíše lékařům než alternativní medicíně, řekl jsem si, že nemám co ztratit. Klasická medicína mi už neměla co nabídnout, vyzkoušel jsem všechno. A ani lékaři nevěděli, co se mnou dál. Zajel jsem za pí. Bláhovou do Brna několikrát, bral jsem antihelmintika, informatika, do jisté míry se můj stav zlepšil, ale úplně jsem se neuzdravil. V období začátku jara a podzimu se stavy zhoršovaly.


Pak jsme se asi dva roky neviděli. Sestra začala jezdit na kurzy detoxikace do Brna a znovu mne pobídla, abych to ještě zkusil, že se objevily nové postupy. Na testování jsem přivezl vzorky vody z domu a ukázalo se, že je to právě ten zdroj potíží, který mne udržoval ve stavu nemocných, celou tu dobu! Nejhorší prvok, který mne sužoval, byl Blastocystis hominis, a našel se nejen ve vzorcích vody z mého kohoutku, ale i v mých plicích. Vodu jsem začal převařovat, nejen na pití, ale i na mytí a čištění zubů. Užíval jsem tablety proti prvokům, kapal jsem MMS. Nevěřil jsem, že taková na pohled banální věc, může ovlivnit můj zdravotní stav. Mohl jsem však postupně snížit dávky spreje do nosu, až jsem jej přestal užívat, protože už nebyl potřeba. Pokračoval jsem v doporučených kapkách od pí. Bláhové. Stavím nový dům o pár kilometrů dál, zdroj vody je tam jiný, voda je kvalitnější. V novostavbě trávím hodně času, často se sprchuji už na novém. Dnes je můj stav velice dobrý, cítím se dobře nejen psychicky ale i fyzicky. Těším se na dalšího potomka, který se má narodit v lednu 2018.


Děkuji pí. Bláhové a hlavně její trpělivosti, že mi pomohla dojít až sem, cítím se zdráv, jsem plný síly a optimismu. Ještě jednou díky.


P. P.



25. 10. 2017


Ahoj Hanko,


Jen doplním, od poslední Tvé informace, že je bratr zdráv a končíte léčbu, jsem byla trochu nejistá, zda je to fakt, že zátěže jsou pryč, zda je to vůbec možné. Tolik let měl problémy! Před dvěma týdny jsem byla u něho na návštěvě a opravdu, je to velká změna. Veselý, jiskru v oku, pohodář, no prostě je to zase můj brácha. Psychicky je na tom dobře, fyzičku si musí postupně vypracovat, ale je to zase on. Určitě jsi mu pomohla vrátit zase radost do života.


Tak i za něj díky moc! R.

516 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page