top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Podezření na ALS, kauza klienta V.K.

NEUROLOGICKÉ OBTÍŽE A PODEZŘENÍ NA AMYOTROPNÍ LATERÁLNÍ SKLERÓZU (ALS)

Asi tak od roku 2014 jsem míval občasné zatmění, jako bych se propadal do bezvědomí, a to nejen vstoje, ale i vsedě. Když jsem se pevně chytil opěrky u židle, nebo co bylo po ruce, tak jsem se probral. Bývalo to jen chvilkové.


Celková únava byla i dříve, což jsem přisuzoval dřívějším potížím se štítnou žlázou (hypertyreóza, léčba Carbimazolem). Tenkrát jsem byl již objednán na radioléčbu (léčba radioaktivním jódem), ale nějak se na mě zapomnělo (naštěstí) a pak přes léto se stav natolik zlepšil (možná i díky pobytu u moře), že mi carbimazol byl vysazen.




Od druhé poloviny roku 2014 jsem občas pociťoval i dloubání v hlavě, pokašlával jsem a levá noha se stávala tupou. Počátkem roku 2015 přibyly potíže s polykáním. Nemohl jsem polknout tekutiny a později ani tekutou stravu (polévky) aniž bych se nezakuckal. Vše tekuté mi šlo do dýchacích cest. Z tohoto důvodu jsem navštívil lékaře specialistu na ORL. Prohlédl mě a v krku neshledal nic závadného. Dostal jsem radu, abych konzumoval kašovitou stravu a že se to srovná.


Polykání tekuté stravy se postupně zhoršovalo, že jsem se už normálně nemohl napít. Trochu tekutiny jsem do sebe dostal, když jsem nápoj jako kousal a bylo to opravdu jen po malých douškách. Ani polévky jsem už nemohl bez problému konzumovat. S tuhou stravou nebyl problém. Také spodní čelist občas brněla a taková tupost šla do přední části krku a také levá ruka jakoby ztrácela cit. Jak levá noha tupla (jakoby dřevěněla), tak se to projevovalo i na chůzi. Napadal jsem na jednu nohu.


Partnerka dostala báječný nápad a zavolala Ing. Bláhové, zda bychom se nemohli objednat. Naštěstí se to podařilo a 30. 5. 2016 jsem byl Ing. Bláhovou prohlédnut. Byli zjištěni různí parazité (mj. ve štítné žláze malí vlasovci) a dále mi znepokojeně sdělila své podezření, že by se mohlo jednat o ALS (amyotrofickou laterální sklerózu). Dostal jsem léky na prvoky, plasmodia, vlasovce a tasemnice, informační kapky na hlavové nervy a mozek. Užívání výše uvedených léků jsem snášel dobře, bez nějakých vedlejších příznaků, jen v případě vysoké dávky PRAZIQUANTELU jsem měl motání hlavy.


Další návštěva u Ing. Bláhové byla 5. 10. 2016.

Pomalu se zlepšovalo polykání tekutin. Bez problémů jsem už polykal polévky. Spodní čelist přestala brnět a nosem odcházela hlenovitá hustší hmota, někdy i takové rosolovité chuchvalce. Na základě příslušného vyšetření bylo doporučeno pokračování v léčbě.

Zopakoval jsem léky na plasmodia, prvoky, vlasovce a tasemnice, přidali se hlísti.

K tomu jsem užíval MMS po 3 kapkách – většinou jednou denně. Víc jsem nezvládl kvůli polykání. Masíroval jsem ruce, nohy a krk, baňkoval krk.


Další návštěva u Ing. Bláhové byla 20. 01. 2017. Já se cítil podstatně lépe, ustupovala tupost v noze a už jsem neměl občasné zatmění (propadání se do bezvědomí) a dloubání v hlavě. Na základě příslušného vyšetření bylo zjištěno značné zlepšení stavu a doporučeno pokračování v léčbě, opět vlasovci, prvoci, plasmodia, hlísti, tasemnice.

K tomu byly ještě informační kapky (2 lahvičky) ráno a večer a MMS po 3 kapkách – většinou jednou denně. Občas Ivermectin.


Další návštěva u Ing. Bláhové byla 8. 09. 2017.

Pocitově témě dobrý zdravotní stav. Pití tekutin nejde úplně plynule – nedá se vypít sklenice na ex. Asi přetrvávají obavy z dřívějšího topení při pití.

Na základě příslušného vyšetření bylo zjištěno téměř úplné zlepšení stavu z původních zdravotních potíží. Nyní byly zjištěny jen mikrofilárie v srdeční krajině a Chlamydia psittaci v oblasti pravé lopatky a krční páteře. Řešil jsem hlavně zbytek filárií a mikrofilárií, vždy spolu s masážemi.


Zlepšení mého zdravotního stavu, a dalo by se říci uzdravení ze zde popisovaných zdravotních potíží, bylo dosaženo díky přístupu Ing. Bláhové, které tímto děkuji.


V. K.

677 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page