top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Moje RS, kauza paní M.Š.

Potíže u mne začaly ke konci roku 2014, kdy jsem začala mít problémy s viděním a rovnováhou.



Po neúspěšném ambulantním léčení jsem jela do nemocnice na další vyšetření. Byly mi nasazeny infúze bez udání důvodů. Až při vizitě mi byly sděleny výsledky vyšetření a diagnostikována RS. Toto vyjádření proběhlo před všemi pacienty na pokoji, což se mne při takto závažné diagnóze velmi dotklo. Kapačky obsahovaly kortikoidy, po nichž jsem byla velmi unavená a i po jejich vybrání mi původní potíže stále přetrvávaly. Bylo mi doporučeno, abych si vybrala některé ze stávajících RS center.


Po návštěvě RS centra, kde mi byla sdělena nevyléčitelnost této nemoci stávající medicínou, jsem se s tímto verdiktem nesmířila a hledala jiné možnosti, jak si pomoci v této situaci. Při hledání informací se do této činnosti zapojili i přátelé a známí. Jedna z kamarádek mě upozornila na právě vyšlé číslo časopisu Regena, kde byl článek o RS od ing. Bláhové, ve kterém byla popsána příčina nemoci s uvedením způsobu léčby.


Telefonem jsem kontaktovala paní Bláhovou a popsala ji svůj stav a dosavadní způsob léčby. Domluvily jsme se na schůzce po odeznění léčby kortikoidy. Při této návštěvě jsem byla velmi mile překvapena přístupem paní Bláhové po předchozích zkušenostech z nemocnice. Po dlouhé době nejistoty jsem začala věřit v možnost úspěšné léčby, což mi přineslo velkou psychickou úlevu a dodání elánu v boji s mou nemocí.


Vyšetřením mi byli zjištěni tito paraziti: tasemnice, plasmodia, hlísti, vlasovci, rezistentní prvoci, pomalé viry a doporučena léčba. Po započetí léčby se můj zdravotní stav začal pomalu zlepšovat a vracet do normálu. Jak jsem byla ráda, když po zhruba ročním absolvování celé léčby a kontroly u paní Bláhové mi blahopřála k pominutí příčin nemoci.


Po několika dalších letech plnohodnotného života jsem ale opět začala mít problém s rovnováhou a ihned jsem kontaktovala ing. Bláhovou. Po vyšetření mi byla diagnostikována tasemnice dlouhočlenná z vepřového masa. Byla opět zahájena léčba, kterou jsem již absolvovala při plném pracovním nasazení. Po několikatýdenní léčbě a vyšší dávce praziquanelu jsem opět bez potíží.


M. Š.

544 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page