top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Ulcerózní kolitida je vyléčitelná, kauza pana M.K.

Vážená paní Bláhová,

v první řadě bych Vám chtěl moc poděkovat, že jste mi pomohla zbavit se ulcerózní kolitidy, a pak bych Vám chtěl popsat své pocity a průběh jednotlivých stavů, které v průběhu léčby nastaly, dokud jsem se příznaků této nemoci nezbavil. Třeba to pomůže i někomu dalšímu.


První problémy se objevily na jaře 2012, kdy mi stolice začala řídnout od častých průjmů až po pravidelnou směs krve a hlenu s tím, že jsem na záchod musel chodit i 12krát denně. Po kolonoskopii mi byla diagnostikována ulcerózní kolitida, kdy jsem měl na stěně tlustého střeva puchýřky, které krvácely. Od doktora jsem dostal léky IMURAN, BUDENOFALK, PENTASA a SALOFALK. Asi po 1,5 až 2 měsících užívání poměrně velkého množství léků a čípků se mi stolice opět srovnala a problémy s hlenem a krví vymizely. Po dobrání předepsaných léků se mi ale problémy asi po měsíci opět vrátily.


Následovala další návštěva Gastroenterologie, kde mi bylo sděleno, že léky musím brát již trvale. Že tato nemoc není vyléčitelná, protože se jedná o autoimunitní onemocnění a příčina této nemoci není známa. Dále mi bylo sděleno, že se to dá ještě řešit pomocí biologické léčby, ale ta že se dává pouze opravdu těžkým případům, takže musím zůstat na práškách, jíst je pravidelně, trvale a postupně, že se bude snižovat dávkování, ale že se jich natrvalo nezbavím. Pokud bych nechtěl brát prášky, tak by se dala poškozená část tlustého střeva odoperovat, ale že se prý často stává, že se to pak objeví na jiné části těla.


Opět jsem tedy začal užívat prášky, stolice se mi opět srovnala a problémy zmizely. Prášky jsem jedl až do té doby, dokud jsem nezačal cítit, že jsem „přepráškovaný“ a že je jím už opravdu s velkou nechutí. Opět jsem je tedy vysadil a zhruba za 2,5 měsíce se opět objevily průjmy, hlen a krev.


Během těch let jsem toho o ulcerózní kolitidě přečetl celkem dost a hlavně jsem hledal jak se tohoto onemocnění zbavit, protože představa, že do konce života budu užívat takové množství léků, včetně kortikoidů, nebyla moc příjemná. Až jsem jednoho dne narazil na článek, kde bylo napsáno, že někdo kdo trpěl také touto nemocí, že se z ní vyléčil a to za pomocí paní Bláhové.


Paní Bláhovou jsem tedy kontaktoval a domluvil se na první schůzce. Měřitelný jsem nebyl, protože jsem v té době užíval kortikoidy, ale paní Bláhová říkala, že tyto problémy způsobují hlavně žloutenky a prvoci a že problém s prvoky bývá právě ve vodě. Domluvili jsme se, že by bylo dobré všechny léky vysadit, včetně a hlavně kortikoidů.

  • všechny léky od gastroenterologa jsem během týdne vysadil

  • začal jsem užívat léky od paní Bláhové

  • objednal jsem si rozbor vody, kde bylo zjištěno velké množství mikroorganismů

  • ve sklepě jsme tedy odstranili slepou větev rozvodu, kde stála voda bez používání

  • celý rozvod jsme vydezinfikovali Savem, včetně bojleru.

  • během 2 měsíců jsme nainstalovali na vstup filtry a UV-lampu.


Při další návštěvě mi paní Bláhová opravdu zjistila přítomnost žloutenek a velkého množství prvoků, a to nejen ve střevě. Předepsala mi další léky, které jsem podle instrukcí začal užívat.

Po vysazení léku od gastroenterologa se mi stav výrazně zhoršil a psychicky to nebylo

zrovna lehké, když vidíte, že z vás jde skoro jen krev. V tom nejhorším jsem si pomáhal Endiaronem. Trvalo to delší dobu, ale po nějaké době bylo viditelné, že se problémy zmenšily. Pak to opět nějakou dobu stagnovalo a poté se to opět o něco zlepšilo

proběhlo několik dalších návštěv u paní Bláhové, kontrola aktuálního stavu a doplnění dalších léků. Postupně se problémy zmenšovaly, až jsem se zbavil krvácení, hlenu i průjmů


První návštěva u paní Bláhové byla v květnu 2016, kdy jsme s léčbou začali. Při předposlední návštěvě, začátkem července 2017, jsem byl již bez zmíněných problémů - s normální stolicí, bez problémů s krví a hlenem. I poslední kontrola v říjnu 2017 ukázala, že se nám podařilo dostat vše z těla ven.


Proto bych Vám chtěl ještě jednou poděkovat a popřát Vám mnoho dalších úspěchů.


S pozdravem.

Ing. Miroslav Kubeš

Vysoké Mýto


745 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page