top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Mnohe pripady „demencie“ su v skutocnosti vedlajsie ucinky tychto liekov

Údaje publikované Alzheimerovou asociáciou sú pomerne znepokojivé. Dnes je v západnom svete postihnutý touto chorobou každý 60. človek. V roku 2050 sa odhaduje, že to bude každý 20. človek. Ide o šiestu najčastejšiu príčinu úmrtí. Zabíja viac ľudí než rakovina prostaty a rakovina prsníka dokopy.


Na Slovensku ochorie na Alzheimerovú chorobu jeden človek zhruba každú hodinu. Samozrejme, ide o štatistický priemer, keďže rozvoj tejto choroby trvá zvyčajne niekoľko rokov.

Demence

Budete raz aj vy jedným z nich?


Pri takto hrozivých štatistikách nie je žiadnym divom, že ľudia sa snažia urobiť čokoľvek, aby sa tomuto ochoreniu vyhli.


Tu je potrebné poznamenať, že Alzheimerová choroba je len jednou z príčin demencie. Niektorí ľudia tieto dva pojmy dokonca používajú ako synonymá. V skutočnosti však Alzheimerová choroba zodpovedá za 50% až 70% prípadov demencie.


Takéto nesprávne používanie pojmov zahmlieva jeden veľmi dôležitý fakt, a to, že príčina demencie sa môže maskovať za niečo, čo sa vydáva za zdraviu prospešné.


Konkrétne ide o niektoré lieky na predpis a vakcíny.


Aj vyššie spomenutá Alzheimerová asociáciaje v značnej miere sponzorovaná farmaceutickým priemyslom. Je preto logické, že budú mať záujem na tom, aby všetka demencia sa pripisovala Alzheimerovej chorobe a nie iným faktorom.


Dôvodom je samozrejme záujem o zisk z pravidelne predpisovaných lieky, ktoré kontrolujú jej príznaky. Ďalej sa snažia znižovať stigmu, ktorá sa spája s týmto ochorením a tiež vyvolať zdanie, že demencii sa nedá predísť, a že je s pomocou ich liekov zvládnuteľná.


Väčšina ľudí, ktorí pracujú pre podobné organizácie a nadácie, sú ľudia s dobrými úmyslami, ktorí chcú pacientom skutočne pomáhať. Len si neuvedomujú ich prepojenie na farmaceutický priemysel.


Nad demenciou máte oveľa viac kontroly než vám chcú nahovoriť


Nie je vôbec žiadna náhoda, že prípady demencie začali prudko narastať po tom, ako sa u detí i dospelých zvyšoval počet očkovaní.


U dospelých sa jedná hlavne o každoročné očkovania proti chrípke. Svoju úlohu tu však zohrávajú aj lieky na predpis, hlavne tie na nervy, úzkosť či depresiu. Teda lieky, ktoré vplývajú na nervový systém človeka.


Tento záver potvrdzujú aj správy z Harvardskej univerzity, podľa ktorých sú lieky častou príčinou mentálneho útlmu.


S vekom totiž naša pečeň stráca schopnosť spracovávať a odbúravať lieky, ktoré užívame. Obličky ich tiež nedokážu z tela odstraňovať tak rýchlo, ako v mladšom veku.

Výsledkom je, že sa lieky začínajú v tele akumulovať. Najhoršia situácia je u tých, ktorí súčasne užívajú viacero druhov liekov.


Na zozname liekov spôsobujúcich demenciu na nachádzajú nasledovné:

  • antidepresíva

  • lieky proti úzkosti

  • sedatíva

  • lieky proti zrážanlivosti krvi - respektíve lieky na riedenie krvi

  • kortikosteroidy

  • narkotiká

  • antihistamíny

  • lieky na srdce a kardiovaskulárny systém

Ide o veľmi širokú paletu liekov. Mnohí starší ľudia pritom užívajú viacero kategórií liekov súčasne. Radšej si teraz choďte skontrolovať vašu skrinku s liekmi a zistite, či sa vás to náhodou tiež netýka.


Čo zistili štúdie


Štúdia publikovaná v žurnále JAMA Internal Medicinedala do súvisu často predpisované anticholinergné lieky s rozvojom demencie. Podľa autorov štúdie, pacienti, ktorí užívali tieto lieky viac ako 3 roky, mali až o 54% vyššie riziko rozvoja tohto ochorenia..


Vakcíny sú ďalší druh liečiv zodpovedných za vyvolávanie symptómov, ktoré si lekári mýlia s demenciou.


Dnes prudko rastie počet štyridsiatnikov, ktorí sú diagnostikovaní na demenciu. Experti sa domnievajú, že príčinou sú hlavne environmentálne faktory.


Kedysi sa v detských vakcínach používal thiomersal obsahujúci ortuť. Bolo tomu tak až do roku 2001 a aj v súčasnosti stále ostáva v niektorých vakcínach pre dospelých, vrátane chrípkových vakcín.


Štúdia publikovaná v Journal of Alzheimer’s Diseasezistila, že vystavenie tela ortuti v ňom vyvoláva mnohé zmeny, ktoré pripomínajú príznaky pacientov s Alzheimerovou chorobou. Ide hlavne o narušené kognitívne funkcie, zhoršenú pamäť a zmätenie.


Výskumník Richard Deth k tomu uvádza:


„Ortuť je jednoznačne faktor, ktorý prispieva k neurologickým zdravotným problémom.

Je známe, že ich výskyt sa priamo úmerne zvyšuje vystaveniu ortuti. Tieto dve veci sú spolu úzko prepojené.“

Ďalšia častá problémová látka vo vakcínach je hliník, ktorý sa tiež spája so vznikom demencie.

Záver

Ide tu o dômyselný systém,ako udržať v chode stroj na peniaze pre farmaceutický priemysel.

Najprv presvedčíte ľudí, že potrebujú lieky a očkovania. Tie následne vyvolajú mnohé vedľajšie účinky, na ktoré budete potrebovať ďalšie lieky, aby ste ich potlačili.

No a najlepšie na tom celom je jedná vec. Keďže sa jedná o mentálny útlm, je potom malá pravdepodobnosť, že si dotknutí ľudia uvedomia, o čo sa tu v skutočnosti jedná.


709 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page