top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Do roku 2025 bude mať každé druhé dieťa autizmus

Nadmerné používanie herbicídu Roundup od spoločnosti Monsanto, ktorý sa používa pri výrobe potravín, v nich spôsobuje glyfosátovú toxicitu.

V súčasnosti je táto považovaná za jednu z najdôležitejších príčin rozšírenia autizmu a iných chronických ochorení.

V nedávnej panelovej diskusii o geneticky modifikovaných organizmoch (GMO) vedúca vedeckého tímu Massachusettského technologického inštitútu (MIT) uviedla, že do roku 2025 jedno z dvoch detí bude autistické.

Autismus

Glyfosát toto ochorenie vyvoláva a je „učebnicovým príkladom exogénnej semiotickej entropie.“

Glyfosát inhibuje, potláča detoxikáciu xenobiotík a narúša funkčnosť enzýmov cytochrómu P450, čím zvyšuje škodlivé účinky iných chemických rezíduí a toxínov.

Zároveň tým veľmi pomaly poškodzuje aj bunkové systémy v tele vyvolaním zápalov. Rezíduá glyfosátu boli zistené v cukre, kukurici, sóji a pšenici, čiže v niektorých z hlavných zložiek stravy západnej populácie.

V súčasnosti je autizmus tou poruchou, ktorej vznik je oficiálne spájaný s viacerými príčinami, vrátane synergickej toxicity. Tá vzniká spolupôsobením medzi vakcínami, stravou, okolitým prostredím a určitým stupňom genetickej predispozície.

Bežné lieky na psychické choroby a očkovacie látky na svoje pôsobenie a metabolizáciu, vyžadujú gén 2D6 cytochrómu P450.

Gén 2D6 je označenie pre najvýznamnejší metabolický pečeňový enzým. Na rovnakom géne sa glutationovou cestou prenáša cytochróm P450. Tá podmieňuje autizmus a poškodenie organizmu očkovaním.

Glyfosát potláča aj činnosť špecifických aminokyselín, ktoré predstavujú až 35% suchej hmotnosti rastlín. Týmto spôsobom účinne likviduje možnosť postupu baktérií, a tak poškodzuje aj črevné baktérie všetkých cicavcov. Črevné baktérie sú potrebné na trávenie potravy.

Dr. Stephanie Seneff sa viac ako tri desaťročia zúčastňovala výskumov v oblasti biológie a technológií. Výsledky publikovala prostredníctvom viac ako 170 vedeckých, recenzovaných článkov.

V posledných rokoch sa zameriava na vzťah medzi výživou a zdravím, rieši také témy, akými sú napríklad Alzheimerova choroba, autizmus a kardiovaskulárne ochorenia, ako aj vplyv výživovej nedostatočnosti a environmentálnych toxínov na ľudské zdravie.

Podľa jej vyjadrenia: „Ak sa bude pokračovať v súčasných trendoch, do roku 2025 bude jedno z dvoch detí autistické.“

Poznamenala, že vedľajšie účinky autizmu veľmi pripomínajú účinky glyfosátovej toxicity a prezentovala údaje s pozoruhodne konzistentnou koreláciou medzi použitím Roundupu na plodinách (a produkciou semien GMO plodín, ktoré sa používajú do Roundup) a rastúcou mierou výskytu autizmu.

Deti s autizmom majú biomarkery, ktoré naznačujú nadmernú hladinu glyfosátu, vrátane nedostatku zinku a železa, nízky obsah sérového sulfátu, záchvaty a mitochondriálne poruchy.

(Pre vysvetlenie uvádzame, že Roundup je totálny herbicíd, ktorý vyhubí burinu postrekom cez listy až po korene, a tým vyhubí aj trvalé buriny. – poznámka redakcie)

Prednášajúci, ktorý vystúpil po referáte Dr. Seneff, uviedol, že po jej príspevku „Všetci zo 70 ľudí, ktorí tu teraz sedia v auditóriu sa mrvili.

Pravdepodobne preto, že teraz majú vážne pochybnosti o tom, či svojim deťom, ale aj sebe, robia dobre, keď jedia kukuricu a sóju.

Všetky sú totiž geneticky modifikované a takto postihnuté Roundupom a jeho glyfosátom.“

Aj nízke hladiny chlórpyrifosu, jedného z najrozšírenejších pesticídov na svete, často aplikovaného na obilniny ako bavlník, kukurica, mandle a ovocné stromy vrátane pomarančovníkov a jabloní, vedú k dlhodobým, potenciálne nezvratným zmenám v štruktúre mozgu dieťaťa.

Skutočný zdroj poškodenia je a vždy bol ukrytý v glyfosáte.

Dokonca aj rýchle vyhľadávanie vedeckých publikácií o glyfosáte preukazuje jeho toxicitu a karcinogenitu.

Štúdiou, publikovanou v časopise Ecotoxicology, sa zistilo, že glyfosát pôsobí toxicky na vodné blchy (Daphnia magna), ale len na nepatrných úrovniach, ktorých hodnoty sa pohybujú v rozmedziach akceptovateľných v prostredí.

V súčasnosti platné Nariadenie umožňuje poľnohospodárom používať viacero z chemikálií, ktoré sú zároveň účinnými zložkami aj v herbicíde Roundup.

Olejnaté semená plodín, akými sú repka, sója, slnečnica, ľan a arašidy, môžu teraz obsahovať až 40 000 dielov na miliardu (ppb) glyfosátu, čo je takmer 60-násobok minimálnej úrovne hygienickej škodlivosti pitnej vody.

Dokonca aj EPA (Environmental Protection Agency of US) pripúšťa vzťah medzi uvedeným a poškodením orgánov u ľudí, ale aj výskytom reprodukčných porúch.

Dr. Seneff upozornila na všadeprítomnosť používania glyfosátu. Nakoľko sa používa na postrekovanie kukurice aj sóje, všetky nealkoholické nápoje a cukríky osladené kukuričným sirupom a všetky čipsy a cereálie, ktoré obsahujú sójové plnivá, obsahujú určité množstvo glyfosátu.

Ani hovädzie mäso a hydina nie sú výnimkou, pretože dobytok a kurčatá sú kŕmené GMO kukuricou alebo sójou. Pšenica sa často postrekuje Roundupom tesne pred zberom, čo znamená, že všetok neorganický chlieb a pšeničné výrobky sú takisto zdrojmi glyfosátovej toxicity.

Množstvo glyfosátu v každom produkte nemusí byť vysoké, avšak kumulatívny účinok (hlavne, keď vezmeme do úvahy množstvá spracovaných potravín, ktoré konzumuje západná spoločnosť) môže byť zničujúci.

Nedávnou štúdiou sa ukázalo, že deti tehotných žien žijúcich v blízkosti fariem, kde sa používajú pesticídy, majú o 60% vyššie riziko výskytu ochorení autistického spektra.

Pred mesiacom USDA (Ministerstvo poľnohospodárstva USA) zverejnilo štúdiu, ktorou sa zistilo, že aj keď vo viac ako polovici testovaných potravín boli zistené úrovne rezíduí pesticídov, 99% odobratých vzoriek vykazuje úrovne, ktoré vláda považuje za bezpečné.

V 40% vzoriek sa neobjavili zjavné stopy pesticídov. USDA však dodalo, že z dôvodu „vysokých nákladov“ netestovali rezíduá glyfosátu.

Nuž, tak si to teda zopakujme: oni nikdy netestovali účinnú zložku najrozšírenejšieho herbicídu na svete. „Vysoké náklady?“ Aké absurdné, „keď si myslia, že by ich to stálo príliš veľa v zmysle udržania špeciálneho vzťahu medzi USDA a spoločnosťou Monsanto.

Pred očami si vybavte otáčajúce sa dvere medzi spoločnosťou Monsanto a federálnou vládou, pričom úradníci ministerstva sa stávajú vysoko platenými vedúcimi pracovníkmi v Monsanto a naopak!

Peniaze, moc, prestíž: o tom to všetko je. Monsanto a USDA si navzájom radi škrabkajú chrbty. Je jasné, že toto vynechanie glyfosátu z testovania bolo účelové.

Spoločnosť Monsanto tvrdí, že Roundup je pre ľudí neškodný. Baktérie, huby, riasy, parazity a rastliny používajú sedemstupňovú metabolickú trasu známu ako

Šikimátová dráha (poznámka redakcie: je to enzymatická dráha, pri ktorej vznikajú aromatické látky; je to metabolická dráha, na ktorej sa syntetizujú aromatické zlúčeniny) pre biosyntézu aromatických aminokyselín.

Glyfosát túto dráhu zneškodňuje, čím spôsobuje uhynutie rastliny. Veď práve preto je Roundup účinný ako herbicíd.

Monsanto tvrdí, že ľudský organizmus v sebe nemá Šikimátovú dráhu, takže všetko je perfektne bezpečné.

Dr. Seneff však poukazuje na to, že baktérie v ľudských črevách túto cestu majú. To je veľmi dôležité, pretože tieto baktérie dodávajú ľudskému organizmu kľúčové a rozhodujúce aminokyseliny.

Roundup tak zabíja prospešné črevné baktérie v ľudskom organizme, čo bezprostredne umožňuje rast patogénov. Tak negatívne zasahuje, interferuje so syntézou aminokyselín vrátane metionínu, čo vedie k nedostatku kritických neurotransmiterov a folátu (poznámka redakcie: folát je vitamín B9); cheláty (odstraňujú) dôležité minerály ako železo, kobalt a mangán; a ešte oveľa viac.

Ešte horšie, ako poznamenáva, je, že ďalšie chemikálie v Roundupe nie sú testované, pretože sú klasifikované ako „inertné“.

Podľa štúdie z roku 2014 publikovanej v BioMed Research International, tieto chemikálie sú schopné stonásobne zosilňovať toxické účinky Roundupu.

Glyfosát je prítomný v materskom mlieku amerických matiek, hneď v nezvyčajne vysokých množstvách.

Tieto množstvá sa pohybujú medzi 760 do 1600-násobkom limitov prípustných v európskej pitnej vode.

Testovanie moču ukázalo, že Američania majú desaťkrát viac akumulovaného glyfosátu v moči než Európania.

„Podľa môjho názoru je situácia takmer neriešiteľná,“ povedala Dr. Seneff po svojej prezentácii. „Musíme urobiť niečo drastické.“

Mohlo by Vás také zajímat video ve článku - Svět podle společnosti Monsanto

371 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page