top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Panická ataka, příběh paní Z.Š.

Můj příběh je krátký, nevyrovná se zdaleka příběhům a obrovskému utrpení lidí, kteří si prošli svou "diagnózou" a beznadějí, když jim klasická medicína nemohla pomoci

a v mnohých případech spíš uškodila.

Vše začalo psychickou nepohodou po vánočních svátcích, letos v únoru se rozjely naplno úzkostné stavy a panické ataky. Nadměrné vypadávání vlasů trvalo již půl roku, přičítala jsem to dlouhodobému pracovnímu stresu. Přidávaly se divné pocity v hlavě, nadměrné pocení, ale nejhorší byly psychické stavy, kdo to zažil, ví své.

Po třech dnech s antidepresivy se úzkosti vystupňovaly tak, že jsem je musela vysadit. Šílené infarktové stavy ustaly, ale prvotní obtíže trvaly dál a já se jen učila zvládat záchvaty paniky a přežívala ze dne na den.

V červnu se mi zhoršil zrak, a to mě dost vyděsilo, rozhodla jsem se absolvovat oční vyšetření na klinice v nemocnici. Byla jsem odeslána také k internímu a neurologickému vyšetření, kde mi při čekání na výsledek CT hlavy vyskákal krevní tlak do takových hodnot, že jsem málem byla hospitalizována. Naštěstí CT nic neukázalo a po 7 hodinách útrap jsem mohla domů. Další den ještě tříhodinové vyšetření na očním - výsledek : hlídat si krevní tlak a chodit na preventivní oční vyšetření ( a koupit si umělé slzy ). Myslím, že kdybych nejela na pohotovost, trvalo by tohle kolečko několik měsíců.

Hanka Bláhová svým "podvodným"přístrojem vytestovala plasmodia a jedno nemilé překvapení - Echinococcus multilocularis na hypothalamu. K úzkostem se přidal obrovský strach z vysoké dávky praziquantelu, který se ukázal neopodstatněný, celou procedurou jsem prošla bez větších obtíží a druhý den jsem měla poslední úzkostný stav. Zrak se vrátil do normálu a vlasy přestaly padat. Divné pocity z hlavy odezněly do 14 dní.

Cítím obrovskou vděčnost za to, že existuje paní Hana Bláhová.

Děkuji, Haničko, nejen za sebe, ale i za všechny, kterým jsi již pomohla!

Z. Š.

747 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page