top of page
  • Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Reakce na rozhovor Kateřiny Pomajbíkové-Jirků

V posledních dvou měsících jsem shlédla dva rozhovory mladé doktorky přírodních věd, RNDr. Kateřiny Pomajbíkové- Jirků, schovanky RNDr. Julia Lukeše. Jeden ve Všechnopárty s Karlem Šípem, a druhý na streemu s panem Štruncem.


Paní doktorka propaguje helmintoterapii, léčbu červy, a uvádí řadu pomýlených argumentů pro propagaci léčby takzvaných ,,autoimunitních“ onemocnění touto metodou.


​​Trochu mi přijde líto, že my s kolegy už řadu let úspěšně léčíme ,,autoimunitní“ choroby, aniž dostáváme granty, aniž nás zvou do televize, aniž se hřejeme na výsluní vědecké slávy. A když už nás pozvou, naše slova jsou překroucena, vystřižena, nebo se relace vůbec neodvysílá. (osobní zkušenost).


Už několik let víme jasně, co tyto choroby způsobuje, i jak je léčit. Nejsou to žádné záhady a máme to stokrát potvrzené praxí. Řadu let píšu a říkám, že autoimunita ani alergie neexistuje, existuje jen pěkná řádka patogenů, které naši neschopní laboranti a parazitologové neumí najít. Pak vzniká falešný mýtus o letité absenci parazitů v populaci, ač parazitologické ústavy přeci jen vykazují určité počty nálezů. Například dětských roupů, škrkavek, tenohlavců, toxokar, toxoplazmózy a podobně. Takže se zdá, že ani mezi parazitology není jednota, a levá ruka neví, co dělá pravá. Dokonce i lékaři, kteří ke mně chodí, připouštějí, že neschopnost našich laboratoří je do nebe volající, a ptají se mne, zda je to opravdu způsobeno jejich neschopností, nebo jsou laboranti pečlivě instruováni, aby nikdy nic nenašli, a dostávají k platu ,,držhubné“. Jedna pediatrička mi vyprávěla, že jí rodiče nemocných dětí přinášeli zcela jasné vzorky parazitů ve skleničkách nebo plenách, a když je poslala s odběry do laboratoře, nikdy se nic nenašlo. Takže už pak legální úsilí vzdala, a rovnou znepokojeným rodičům píše Vermox. Vážení, nedělají to schválně, oni je opravu najít neumí, a zcela upřímně věří, jako mladá paní doktorka, že tu nejsou.


Pak se vymýšlejí složitá vysvětlení ,,civilizačních“ a ,,nevyléčitelných“ nemocí. Dozvíte se o poškození vlastními imunitními buňkami, nebo o přehnané imunitní reakci, dozvíte se, že je způsobuje stres, lepek, negativní emoce, a jiné perly.


Za těmi ,,záhadami“ se však skrývá snůška obyčejných, nezajímavých až nudných běžných patogenů, které naše medicína, ani naše parazitologie, neumí najít.


Zmíním popořadě každou nemoc, o které se mluvilo, a vysvětlím její příčiny. Také si vezmu na paškál bludy, které zazněly v rozhovoru obecně, a jsou pilně našimi parazitology šířeny, papouškovány a kopírovány.

Crohnova choroba

1. viry závažných hepatitid

2. prvoci bičíkovci-kontaminovaná pitná voda

3. prvoci chlorrezistentní- kontaminovaná pitná voda,

4. tasemnice

1. V posledních dvou měsících jsem třikrát zaznamenala v naší veřejnoprávní TV zmínku o tom, že v populaci běhá kolem 80 000 lidí s nerozpoznanou žloutenkou typu C. Já k tomu dodávám, že tu běhají další tisíce s nerozpoznanou žloutenkou typu B, G, D, E….


Lidé chodí se žlutým bělmem, žlutou kůží, oranžovými dlaněmi a špatnými jaterními testy po světě leta, a nikdy se nedozví, co to způsobuje. Krev jim byla odebírána několikrát za život, a přesto se diagnózy virus hepatitidy…. nikdy nedočkají. A i ti, kteří shodou šťastných náhod o své žloutence vědí, dostanou jako ,,léčbu“ pouze doporučení omezovat alkohol a smažená jídla, jinak na tyto viry klasická medicína žádnou léčbu nemá. Tragédií je, že mnozí z nich jsou dárci krve, a ani transfúzní stanice jejich viry neodhalí.


2. prvoci běžní, bičíkovci, jako Giardia intestinais, jsou zodpovědné za průjmy, reflux jícnu, jícnové varixy, pálení žáhy, žaludeční vředy, intoleranci lepku, mléka a sóji. Bičíkovec Chilommastix mesnilii zase může kromě zánětů střev způsobovat záněty močového měchýře, ženských orgánů a prostaty, inkontinenci, noční pomočování…

Bičíkovci jsou naprosto běžnou, známou a tolerovanou skupinou patogenů přítomných v pitné vodě, naši odborníci se domnívají, že zdravá populace se s touto kontaminací pitné vody bez problémů vyrovná. Není to ovšem pravda.

3. prvoci chlorrezistentní druhy jako Cryptosporidium, Isospora, Blastocystis, Sarcocystis, Microspory…


Opět mezi odbornou veřejností panuje názor, že tito prvoci nepředstavují pro naši populaci žádné nebezpečí. Jediná laboratoř v republice, specializovaná na prvoky, poskytuje nepřesné testy (vše v normě). Ale v jaké normě? Kdo tu normu stanovoval a podle čeho? Hygienické stanice testují vodu pouze na bakterie a dusičnany.


Zatím před našimi dveřmi stojí fronty lidí, kteří na prvoky citliví jsou!!! Bagatelizování účinků těchto prvoků oficiálními ,,odborníky“ znamená udržování měkkých norem na úpravu vody. Zjistit prvoky ve vodě je poměrně obtížné, a vodárny si nebudou dobrovolně zpevňovat normy a přidělávat práci, pokud nemusejí. Pak se setkáváme s tím, že cca 70 % domácností nemá přístup k opravdu kvalitní pitné vodě. Rozhodně jsou to domácnosti, které používají vlastní vodu ze studny, domácnosti, které ohřívají vodu v kotlích nebo bojlerech (voda stojí).. Dokonce i domácnosti v menších městech a vesnicích, závislé na vodovodním řadu, nemají vodu ideální. Prvoky z obou skupin můžete nachytat i v termálních lázních, vířivkách, špatně ošetřených bazénech, ve venkovních zdrojích vody jako jsou jezera, přehrady, rybníky, lomy, řeky atd…


I tzv. ,,zázračné“ studánky, kam si jezdí lidé pro vodu s kanystry, jsou plné prvoků. Prvoci jsou zkrátka všude v přírodě. Síra ani kysličník uhličitý nejsou dost účinné desinfekční prostředky, aby v termální vodě zahubily všechny patogeny. Znamená to, že někdy z lázní odjedete nemocnější, než jste přijeli, nikdo své potíže však už s vodou nespojuje. Prvoci způsobují zánět všech sliznic, se kterými přijdou do kontaktu, tedy kudy tečou tudy škodí. Mohou parazitovat v očích, na nosohltanu a mandlích, v plicích, ve střevech, na močopohlavním traktu. Jsou vyvolavateli, nebo se spolupodílí, na všech takzvaných autoimunitních chorobách.

4. Tasemnice – zdroj domácí zvířata, tepelně špatně upravené hovězí, vepřové a rybí maso, zahrádkaření bez rukavic a bez důsledného mytí rukou a podobně.


Léčba Crohnovy choroby je poměrně jednoduchá, a ani není drahá, to nejsložitější a nejdražší je zajistit v domácnosti pacienta kvalitní a čistou pitnou vodu. Doporučujeme nechat si nainstalovat domů UV-filtr, ale ani tehdy není navždy vyhráno, filtr se musí čas od času čistit nebo měnit.


Technicky je nutno z organismu pacienta odstranit bičíkovce a chlorrezistentní prvoky, to zvládnou dva druhy léků u nás registrovaných, za pár stovek, za dvacet dní. Tasemnici zlikvidujete za pár stovek a za šest týdnů. Nejzdlouhavější je léčba žloutenky. Čtyři až šest měsíců - opět za pár stovek. Pokud má klient v sobě jiné viry, bakterie, plasmodia, vlasovce, hlísty…. těm se pochopitelně také věnujeme, jsme celostní medicína, ale s danou chorobou přímo nesouvisí. Lékaři, i když je občas napadne podat správný lék, jsou zmateni chronickým průběhem nemoci. Nemoc se vrací, ať dělají, co dělají. Nikoho nenapadne, že pacient je ve stálém zdroji infekce. Proto vznikla teorie o pomýlených imunitních buňkách, které napadají vlastní tkáň. Nebojte se, náš úžasný imunitní systém stále dělá co má, stále bojuje zuby nehty proti patogenům, které do těla denně lijete, stále vás chrání, seč může, a nikdy se neobrátí proti vám. Kdyby to opravdu dělal, jak hlásá naše moderní věda, zemřete.

Ulcerózní colitida je o něco jednodušší:

1. viry hepatitid

2. prvoci bičíkatí

3. prvoci chlorrezistentní

Někdy bývají přítomni hlísti, ale není to podmínkou, ani pravidlem.

Sami si odvodíte, že délka léčby se nemůže příliš zkrátit, protože tu máme opět co do činění se žloutenkami. Limitující je i rychlost, s jakou si pacient zařídí doma přísun čisté pitné vody. Nikdy!!! si nenechte uříznout kus střeva, , takové případy jsme zaznamenali, absorbce živin je potom přes zkrácené střevo natolik obtížná, že tito lidé, oběti medicíny, i při sebepečlivěji naplánovaném stravování pomalu umírají hlady. Každý zánět má svou příčinu, a ta lze řešit správně zvoleným lékem, nikdy ne chirurgicky!!! Krví ve stolici se nenechte rozhodit ani vydírat, může být způsobena asi čtyřmi různými patogeny, a ti jsou odstranitelní.

Diabetes II typu vyléčitelná, košatější

  1. Viry závažných hepatitid

  2. Prvoci bičíkatí

  3. Prvoci chlorrezistentní

  4. Ploší i oblí červi, plasmodia….

  5. Další viry, jako EBV, CMV, bakterie……


Spolu s úpravou stravy je možné ji zcela vyléčit, jsou popsány případy, kdy se lidé vyléčili pouze přísnou dietou.


Diabetes I. typu zatím neumíme, vnitřní sekretorická část slinivky již bývá poškozena. Poškozuje ji i samotný inzulin, čím déle se užívá, tím hůře se tělo vrací do rovnováhy, uměle dodávaný inzulin slinivku zleniví. Lze však snížit cukr v krvi na velmi přijatelnou úroveň, a zabezpečit, aby v budoucnu diabetika nepotkaly odstrašující komplikce: slepota, bércové vředy, zánět periferie nohou apod.

Příčiny stejné jako u D II. Preventivní očistou organismu lze předejít, kvalitu pitné vody v domácnosti nutno sledovat za každých okolností.

Roztroušená skleróza

Spolu s kolegy máme desítky vyléčených pacientů, příčiny:

  1. pomalé viry a beta-amyloidy (příčina demyelinizace)

  2. cysty tasemnic

přítomny dále mohou být – nepravidelně- viry obrny, viry přenosné klíšťaty, borrelie, plasmodia……ani dva pacienti s RS nemají naprosto stejnou mikrobiální mapu, proto je důležité najít si kvalitního vyškoleného poradce, který léčbu nastaví individuálně.


RS je velmi dobře léčitelná při včasném zahájení léčby, čím dříve pacient po zjištění diagnózy zahájí alternativní léčbu, tím větší šance je na uzdravení, protože cysty tasemnic stárnutím mění konzistenci a viry mohou zase napáchat nevratné škody na nervové soustavě.

Kortikoidy a imunosupresivsa poškozují imunitní systém a nic neřeší, biologická léčba může zase způsobit smrtelnou Progresivní multifokální leukoencefalopatii.




Astma

  1. Blastocystis hominis, prvok z kontaminované pitné vody, do těla se dostane vdechováním aerosolu při sprchování. V plicích může být kde co, bakterie, viry, vlasovci, plasmodia, ale i když odstraníte vše kromě prvoků, a neošetříte pitnou vodu, astma se drží. Naopak, když uděláte pouze 2 věci: okamžitě zaútočíte na technickou stránku vodního hodpodaření v domě, a podáte jediný lék za pár stovek na deset dní, je po astmatu.

Revmatická artritida

možné příčiny, často kombinované:

  1. Laboratoří nerozpoznaná borrelie

  2. Nerozpoznaná chlamydie

  3. Nerozpoznaný EBV

  4. Plasmodia – klasická medicína s nimi nepočítá

  5. Filária – klasická medicína s nimi nepočítá

  6. Sarcocystis – chlorrezistentní prvok z kontaminované ,,pitné vody“ – většinou je to to poslední, co v těle po všem čištění zbývá, pokud klient nedořeší vodu. Jak vidíte- voda je opravdu základ života a zdraví.

Autizmus

nesouvisí bezprostředně s parazity, paraziti přítomni být mohou, nejčastěji Giardia intestinalis, dětské roupy…ale hlavním spouštěčem je očkování, hliník, rtuť, a další komponenty ve vakcínách. ( viz práce MUDr. Elekové, prof. Strunecké).


To jsou jen někteří zástupci ,,autoimunitních“ nemocí, ale i všechny ostatní jsou způsobeny zcela konkrétní sbírkou určitých patogenů, typických pro danou nemoc.


Kdybych já byla vědcem, který chce přijít třeba takové ulcerózní kolitidě nebo Crohnovi na kloub, odebrala bych stolici desítkám pacientů se stejnou chorobou, a snažila bych se najít společného jmenovatele. Pokud bych u všech našla prvoka, nebo dokonce prvoky, o kterých medicína i přes všechna klopýtání už ví, že způsobují průjmy, věděla bych, že jsem nalezla hlavního pachatele. Že nenajdou žloutenky, to bych parazitologům odpustila. Pak bychom vůbec nemuseli ani začít uvažovat o nějaké helmintoterapii. O takovém výzkumu však ani Dr. Lukeš, ani Dr. Pomajbíková nikdy nemluvili, ani nepsali. Vůbec nikdy se nedělal? Nebo dělal, ale žádný výsledek to nepřineslo? Obě odpovědi opět svědčí o tragické neschopnosti našich parazitologů. I když se prvoci nehledají lehce, kdo jiný by je měl najít, než parazitolog? Tragické je i to, že výsledky jejich ,,práce“ a jejich scestná prohlášení ovlivňují i následné postupy lékařů.

A nyní k argumentům, které RNDr. Pomajbíková uvádí

1. Databáze 10 000 amerických samoléčitelů, kteří subjektivně udávají zlepšení (sama říká většinou mírné). Domnívám se, že tu hraje roli především placebo –efekt, a davová psychóza, (chci vnímat především pozitivní reakce, když ostatní tvrdí, že jim to pomohlo). Přechodnou krátkodobou změnu střevní mikroflóry pacient vyhodnocuje jako projev uzdravování. Po informacích, které jste už slyšeli, zkuste si představit, zda se uzdravíte, když přidáte čtvrtého parazita ke třem stávajícím.


2. Oficiálně se tímto způsobem v ČR neléčí, a tedy ani RNDr. Lukeš, ani RNDr. Pomajbíková nedisponují ani jediným důkazem, ani jediným pacientem, vyléčeným helmintoterapií. Už v roce 2016 profesor Lukeš ve Všechnopárty uváděl, že výsledky výzkumu jsou slibné, letos v roce 2018 jsou stále jen slibné, a slibné budou do té doby, dokud budou existovat hlupáci, ochotni tento ,,výzkum“ platit. Tento výzkum běží už deset let!!!! Mezitím jsme my obyčejní terapeuti v terénu skutečně vyléčili desítky ,,autoimunitních“ chorob, bez fanfár, bez pozornosti médií, a bez potlesku vědy, pod slovutným a nadutým nosem ,,odborníků“.

Vyléčili jsme je odstraňováním těch ,,neexistujících“ parazitů a patogenů, nikoliv jejich přidáváním. Ty záhadné choroby mizí jak pára nad hrncem po podání antiparazitik, no není to divné?



Afričané nejsou zdravější, jen proto, že se nemyjí. Umírají záhy, jejich průměrný věk dožití je mnohem nižší, málokdo se dožije 60 let, a například Lékaři bez hranic uvádějí, že cca třetina Afriky trpí malarickým diabetem… Co se týče ostatních chorob, nikdo nedělal žádný screening, neexistují data o počtu nemocných v Africe a o složení jejich patogenů, o zastoupení nejčastějších nemocí, tento screening nebyl nikdy proveden ani v přelidněné Číně, natož v Indii, Tibetu, a dalších zemích. To, že jsou primitivnější národy zdravější, je tvrzení vycucané z prstu, nepodložené spolehlivými čísly. Jen se přepisuje a papouškuje bez kritického přemýšlení těmi, kterým se to hodí do krámu. Zásadním faktorem by mohla být i skutečnost, že v Číně není povinné očkování, není tam zavedeno žádné, a teprve v posledních letech vlivem západní kultury nechávají bohatí Číňané očkovat své děti v domnění, že tak dohoní západní životní styl. Číňanka, která ke mně občas létá na detox, uvádí, že její široká rodina se dožívá v průměru devadesáti let. Je to i vlivem v populaci hluboce zakořeněné čínské medicíny, bylin, akupunktury a akupresury, které zhruba ovládají nebo využívají i průměrní Číňané.


Stejně neprobádanou sférou jsou nemoci lidí žijících před sto lety, jejich průměrný věk dožití byl o 20 let nižší než dnes. Vrchlickému se v padesáti říkalo ,,velebný kmete“. Proto tvrdit, bez věrohodných a dobře odzdrojovaných faktů, že byli zdravější, je přinejmenším drzost. Předci se určitě více hýbali a méně seděli, (jako my u počítačů), více pobývali venku, ale s parazity a čistotou to nemá nic společného.


Doufám, že jste všichni pochopili, že výzvy RNDr. Lukeše a RNDr. Pomajbíkové, abychom se nemyli, pili vodu z potoků, váleli se v blátě a podobně, jsou jenom folklór. Neberte to vážně. Kontroverzními prohlášeními se oba ,,vědci“ chtějí zviditelnit, doufají, že nám tak utkví v paměti. Berte to jako reklamní tahák. Vaši rodiče a učitelé, kteří vás celé dětství vedli k čistotě, a honili vás do koupelny mýt si ruce, se nemýlili. Měli pravdu, je to stále potřeba, to se za celé století od Dr. Semmelweise nezměnilo. Rigidní odpůrci doktora Semmelweise, kteří tvrdili, že se lékař před ošetřováním rodičky nemusí mýt, zabili tisíce zdravých žen.



Zakončím trampskou písničkou kapitána Kida:

Ti kdo neznaj čistý víno,

ať se z louže napijou,

jipijou jipijou

možná že to přežijou.

Ing. Hana Bláhová

3 250 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page