top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Chlapec chemoterapiu odmietol a rakovinu porazil. Čo ho vyliečilo?

Spoznajte Jareda, imunosupresívneho tínedžera z Arizony v USA, ktorému bolo vo veku 5 mesiacov transplantované srdce.

Dnes je z neho šikovný mladý muž s mnohými kamarátmi. Momentálne ho však v škole nenájdete. Minulý rok v júli totiž lekári objavili, že celý jeho hrudník je posiaty Hodgkinovým lymfómom v 4. štádiu.

Predtým, než Jaredovi diagnostikovali rakovinu, ochorela jeho matka Lisa na neznáme ochorenie, ktoré jej spôsobovalo krvácanie cez pokožku. Nič, čo jej lekári predpísali, nezaberalo.

Lise lekári oznámili, že jej krvácajúce ochorenie je trvalé a už nič viac pre ňu nedokážu urobiť.

Zúfalá, hľadajúc riešenie pre svoj zdravotný problém, sa zamerala na využitie jedla ako lieku. V priebehu len pár mesiacov bola Lisa schopná svoje ochorenie kompletne vyliečiť. A to čisto prírodným spôsobom.

Zrejme v dôsledku osudu videl Jared priamo z prvej ruky prínosy holistickej stravy. Tieto skúsenosti viedli neskôr k zmene trajektórie jeho vlastného života.

Onkológ odporučil chemoterapiu napriek žiadnej šanci na vyliečenie

Po stanovení diagnózy rakoviny sa začal Jaredov stav prudko zhoršovať.

Napriek tomu, že mu nebola dávaná žiadna šanca na vyliečenie, nemocničný onkológ odporúčal nasadenie chemoterapie.

Jared sa rozhodol toto odporúčanie onkológa nasledovať.

Avšak po chemoterapii jeho fyzický aj duševný stav značne utrpel. Mal bolestivé miesta na povrchu aj vo vnútri tela a v podstate sa celý nachádzal v skľučujúcich bolestiach.

Jeho matka Lisa zaznamenala, ako veľmi sa Jaredova osobnosť zmenila. Hnev sa stal hlavnou súčasťou každodenného života jej syna. Bol pravým opakom, ako ho dovtedy poznala.

Keď sa už nachádzal v kritickom stave, širšia rodina ho začala postupne navštevovať, aby mu dala poslednú rozlúčku. Nazdávali sa, že sú to už jeho posledné chvíle.

Jared sa však nehodlal vzdať.

Dôvera rodiny v štandardnú „liečbu“ sa postupne vytráca

Po prvotnej diagnóze sa Jardova rodina snažila viac dozvedieť o jeho rakovine, prečo sa rýchlo šíri a čo ju vyživuje.

Čím viac sa o ochorení dozvedali, tým viac boli presvedčení, že naordinovaná liečba a pobyt v nemocnici robia veci horšími. Vnútrožilové tekutiny a nemocničná strava, obe obsahovali vysoký podiel cukru.

Jared sa pamätá, ako sa v nemocnici cítil zmätene. Hovorí:

„Prečo mi dávali cukor, keď sa vie, že cukor živí rakovinu? Tehotná nemocničná sestra dokonca nemala dovolené sa zdržiavať v mojej blízkosti, pretože moja krv bola toxická.

Nemocničný personál musel nosiť špeciálne pomôcky, aby mohli byť okolo mňa. Prečo vpravujú do môjho tela všetky tieto veci, keď je to zlé pre mňa a nebezpečné pre moje okolie?“

Jared sa napokon začal domáhať opustenia nemocnice, keďže cítil ako ho podávaná strava pomaly zabíja. Rozhodol sa, že zbytok svojho života strávi vo svojom dome v údolí Varde.

Jaredova matka Lisa podporila rozhodnutie svojho syna odmietnuť ďalšiu chemoterapeutickú liečbu. Tiež verila, že takáto liečba jej syna usmrcuje.

Cesta domov po prepustení z nemocnice

O ceste z nemocnice domov sa Lisa vyjadrila nasledovne: „Naše hlavý boli plné. Nikto v podstate nič nepovedal celých 160 km.

Všetci sme sa obávali, aké dôsledky bude mať Jaredove rozhodnutie. Obávali sme sa, aké budú dôsledky nášho rozhodnutia Jareda v jeho rozhodnutí podporiť.

Nebola som si istá, ako to celé bude doma vyzerať. Čelili sme výzve učiť sa novým veciam a s nimi spojenými rizikami pre našu rodinu.“

Lisa dala v práci výpoveď, aby sa stala Jaredovým poradcom ohľadne stravy na plný úväzok. Začali s programom prírodnej liečby.

Ten zahŕňal:

  • konzumácia bio (organických) potravín

  • odšťavovanie zeleniny a eliminácia cukru zo stravy za každú cenu

  • kefovanie kože na rozprúdenie lymfy

  • týždenné lymfatické masáže

  • cvičenie na trampolíne nasledované vychádzkami v prírode

  • holistické doplnky stravy

  • pobyty v saune, ktoré pomohli vyplaviť z tela chemoterapiu a iné rakovinu spôsobujúce chemikálie za pomoci potenia

Po 6 mesiacoch

V januári tohto ruku (2015) ubehlo 6 mesiacov od prvotnej diagnózy Hodgkinovho lymfómu v poslednom, 4. štádiu.

Pri kontrolnom vyšetrení sa Jared dozvedel, že všetky jeho nádory v hrudníku a bruchu zmizli. Podľa snímkov a na prekvapenie jeho zdravotnej poisťovne, sa mu rakovinu podarilo zvrátiť.

Podľa všetkých konvenčných modelov a predpovedí mal byť Jared dnes už mŕtvy.

Napriek tomu, je tento 17 ročný mladík stále živý a zdravý.

Jared so svojou matkou v súčasnosti publikovali prvú edíciu knihy o svojich skúsenostiach a liečebnom programe. Snažia sa predajom získať prostriedky potrebné pre pokračovanie liečby.

Jared zdieľa dosiahnutý denný progres aj na svojej Facebookovej stránke a tiež na YouTube, kde sa to stalo virálnym. Odvtedy získal už stovky online podporovateľov z celého sveta.

Jaredov odkaz pre ostatné deti a ich rodičov

Jaredov neúprosný pozitívny prístup k životu sa opäť navrátil odkedy opustil nemocnicu. Tvrdí, že jeho hodnotový systém je najdôležitejšou časťou jeho schopnosti sa vyliečiť.

Ako ďalej hovorí:

„Neviem, ako dlho budem žiť. Viem, že celé sa to môže zajtra zmeniť.

Chcem však, aby deti ako ja, ktorým je diagnostikovaná rakovina vedeli, že existujú oveľa príjemnejšie spôsoby liečby ako len chemoterapia či ožarovanie.

Sú nimi holistické metódy, ktoré naozaj fungujú a všetky sú zároveň lepšie ako pobyt v nemocnici.“

473 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page