top of page
  • Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Kurz Mikrobiologie a praktické poradenské činnosti 2019 Ostrava

21. a 22. září proběhl kurz v Ostravě poprvé pod mým vedením.

Sešli jsme se v příjemném počtu 11 lidí, díky čemuž bylo dost prostoru na osobní dotazy a zkušenosti. První den jsem se snažila účastníkům předat ty nejdůležitější znalosti z oblasti mikrobiologie. Každý klient je jedinečný, ale přesto se určité viry, bakterie, prvoci a paraziti opakují více, než ostatní. Na tyto druhy jsme se zaměřili a probrali si je podrobně.

Druhý den jsme probírali praktickou stránku poradenské činnosti. Hovořili jsme užívání MMS, řešili jsme problematiku vody a přenášení nákaz mezi partnery. Ukázali jsme si, proč je důležité se dotazovat klienta, co napoví rodinná anamnéza, jaké chyby můžou klienti dělat při užívání MMS a další věci. Ukázali jsme si mnoho příkladů a byla jsem velmi mile překvapená, jak dobře to účastníkům kurzu šlo. V neděli jsme měli také praktickou ukázku testování na EAV Salvii. Po této ukázce jsme horlivě diskutovali o akupunkturních bodech, postupu testování a o tom jak pracovat v programu EAM setu.

Po teoretické stránce jsem nabyla dojmu, že většina účastníků se v problematice dobře orientuje. A byla jsem velice potěšená, když už po krátké době mi přišla zpráva, že díky školení se některým z účastníků podařilo vyřešit zdravotní problémy klientů. Není nic lepšího, než slyšet takový výsledek školení.

Ing. Petra Tóthová

petra.fiserova@email.cz

688 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page