top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Pět věcí, které farmaceutické firmy nechtějí, abyste věděli

1) Farmaceutický průmysl podplácí celé zdravotnictví

Farmaceutické firmy navštěvují nemocnice, kterým nabízejí své přípravky. Ačkoliv by na první pohled nebylo nic neobvyklého, že nemocnice spolupracují s farmaceutickými společnostmi, tak opak je pravdou. Farmaceutické firmy totiž často podplácejí lékaře, aby doporučovali léky dané farmaceutické společnosti.

V praxi to pak vypadá tak, že doktor za úplatu doporučí ´lék´, který nejenom, že není nejlepším řešením pro pacienta, ale také pro něj může být zdraví škodlivý a může obsahovat zdraví škodlivé látky.

Video jak, farmaceutické firmy podplácejí lékaře

Problém však není pouze na úrovni lékařů, ale týká se také lékáren a nemocnic. Farmaceutická firma tak v praxi podplatí management nemocnice, aby jejich nemocnice odebírala pravidelně léky dané farmaceutické firmy, a vyplácí tomuto managementu nemocnice nelegální provize z prodeje. Dokonce některé farmaceutické firmy zaplatí zájezd celému managementu nemocnice, jak můžete vidět ve výše uvedeném videu.

2) Farmaceutické firmy mají monopol na klinické testy a schvalování léků

Pokud si myslíte, že farmaceutické firmy kontroluje nějaká třetí strana při schvalování léků, tak se hodně pletete. Farmaceutické firmy si sami udělají klinické testy, které jsou absolutně zmanipulované:

Video jak farmaceutické firmy falšují klinické testy

Následně tyto klinické testy předají SUKL (státní ústav pro kontrolu léčiv), který je skrze úplatky také v područí farmaceutických firem. Následně je lék bez problémů schválen a je v oběhu.

Asi nejznámější případ se v celosvětovém měřítku stal s lékem Tamiflu. Tenkrát byl tento ´lék´ oficiálně prohlášen za jediný prostředek, kterým se dá léčit prasečí chřipka. Byl považován za spásné antivirotikum, které státy začaly v letech 2006 – 2007 ve velkém nakupovat. Jenom Českou republiku tenkrát stál nákup tohoto ´léku´ skoro miliardu korun.

Nezávislá zpráva od Cochrane Collaboration, která se ve 120 zemích světa zabývá „medicínou založenou na důkazech“, a jejímž spoluautorem je právě profesor Carl Heneghan říká, že to s účinky Tamiflu není tak slavné. Podle závěrů jejich studie neexistují přesvědčivé důkazy, jež by dokládaly, že Tamiflu zastavilo pandemii, nebo že by dokázalo předcházet šíření chřipky či snižovat riziko nebezpečných komplikací.

Státy tak za miliardy nakoupily v podstatě neúčinný lék a švýcarská farmaceutická firma, která lék vyráběla, si pořádně namastila kapsy. Tohle je jen špička ledovce a takových případů jsou desítky.

3) Nemocný pacient je výdělečný pacient

Zatímco v Číně dostane lékař zaplaceno, až když vyléčí pacienta, tak v západním světě, kterému vládnou farmaceutické firmy je tomu naopak. Zdravý pacient je nevýdělečný pacient, stejně jako mrtvý pacient.

Proto farmaceutické firmy přišly s nápadem, udržet pacienta v nemoci po co nejdelší dobu, aby si pacient na svou nemoc neustále kupoval další léky. Řada léků má také vedlejší účinky, čímž se na svých baleních ani netají. Proto lék, který lidé užívají, kolikrát u lidí vyvolá další nemoci a choroby, čímž se člověk stává závislým na dalších druzích léků. Možná už jste byli u někoho doma, kdo má skříňku plnou léků a ptali jste se sami sebe „Proboha co tomu člověku je?“. Už chápete co mu je?

Doporučuji vám se podívat na film Klub poslední naděje, který je natočen podle skutečných událostí. Díky tomuto filmu pochopíte, jak farmaceutické firmy zabraňují tomu, aby se dostali skutečné léky na trh a že kdo si nepomůže sám, tak mu nepomůže nikdo.

Trailer filmu klub poslední naděje

4) Přípravky farmaceutických firem jsou zdraví nebezpečné

Myslím, že po tom co bylo výše napsáno a co jste viděli ve videu je více než zřejmé, že některé přípravky od farmaceutických firmem nemají léčivé účinky. Navíc jsou tyto přípravky zdraví nebezpečné.

Vezměme si za příklad takovou rakovinu, což je jeden z největších problémů 21. Století. Rakovina se u nás ´léčí´ pomocí chemoterapie. Léčba chemoterapii spočívající ve vpravování chemických látek do organismu. Jedná se například o antibiotikum, virostatika a antipyretika, což jsou vysoce jedovaté a toxické látky.

Chemoterapie pomocí radiace nejenže neničí rakovinové buňky, ale také nezastavuje jejich růst. Místo toho napomáhá jejich růstu a ničí zdravé buňky v těle. U chemoterapie také dochází k celkovému rozkladu imunitního systému, takže člověk je pak zcela nechráněn proti virům a jiným infekcím.

Dr. Hardin B. Jones, bývalý profesor medicínské fyziky a fyziologie na Kalifonské universitě v Barkley studoval délku přežití rakovinou trpících pacientů po dobu více než 25 let. To, na co přišel, doslova vyvedlo z míry celou vědeckou komunitu, která se dodnes s jeho zjištěními nedokázala smířit. Dr. Hardin B. Jones zjistil při svých rozsáhlých výzkumech, že pacienti, kteří svou rakovinu nijak neléčili, žili až 4 x déle, než pacienti, kteří se léčili pomocí chemoterapie.

„Lidé, kteří odmítli konvenční léčbu, žijí v průměru ještě 12 a půl roku. Ti, kteří akceptovali standardní metody léčby (chemoterapie), žili v průměru jen 3 roky.“ uvádí Dr. Jones

Je zajímavé, že odborníci, kteří nám tvrdí, že radiace je nebezpečná (Černobyl, Fukušima), zároveň tvrdí, že je léčivá (radioterapie). Přitom jde o jednu a tu samou radiaci. Tak proč nám jednou říkají, že je nebezpečná a podruhé, že je zdraví prospěšná? To by přece pacienti trpící rakovinou mohli jezdit na ozdravné pobyty do Černobylu, nebo ne?

Léčba chemoterapii je navržena tak, aby co nejdéle protahovala nemoc pacienta. Díky tomu profitují farmaceutické společnosti, protože pro ně nemocný pacient rovná se výdělečný pacient.

5) Většina nemocí se dá léčit bylinkami a zdravou stravou

Tohle je ta největší věc, kterou farmaceutické firmy nechtějí, abyste věděli. Kdyby lidé věděli, že si můžou vyléčit svou nemoc bylinkou, která roste někde volně na louce, tak by mohla jít celá farmacie do kopru.

Přitom od starodávných časů chodily od domu k domu babky kořenářky, které pomocí bylinek a bez chemie léčili úspěšně řadu nemocí.

Už teď je vědecky dokázáno, že například obyčejný kořen pampelišky dokáže rozložit rakovinové buňky. V úvodní studii na americké univerzitě v Ontariu bylo prokázáno, že chemické působení z extraktu pampelišek vyvolalo už v průběhu 48 hodin rozpad nádorových buněk a nikdy nedošlo k poškození zdravých buněk. Vědci zjistili, že pokračující léčba s pomocí nízkých dávek z extraktu pampelišky byla efektivní pro odstranění většiny rakovinových buněk.

Za zmínku stojí případ 72 letého muže jménem John DiCarlo, který se vyléčil pouze díky užívání kořene pampelišky. Tento muž byl, po třech letech neúspěšné léčby rakoviny pomocí chemoterapie, poslán domů zemřít. Naštěstí mu někdo z nemocnice poradil, aby užíval kořen pampelišky. John DiCardo uposlechl této rady a v průběhu pouhých čtyř měsíců u něj příznaky nemoci vymizely a tento stav u něj vydržel.

Stejně tak bylo dokázáno, že červená řepa dokáže léčit rakovinu. Autorem jedné z nejčastěji citovaných studií o protirakovinných účincích červené řepy je maďarský vědec Dr. Alexander Ferenczi. Ten koncem 50. let minulého století dosáhl překvapujících výsledků remise u pacientů s rakovinou, když jim předepsal dietu, založenou pouze na syrové červené řepě. Až o desítky let později byla jeho práce publikována v The Australian International Clinical Nutrition Review.

V jednom z takovýchto doložených případů byl 50-letý muž s rakovinou plic léčen dietou podle Dr. Ferencziho. Již v průběhu šesti týdnů se jeho nádor ztratil a za další čtyři měsíce tento muž nabral zpět svoji ztracenou váhu a výsledky jeho krevních testů dokládaly jeho vyléčení.

Za zmínku také stojí konopný olej, u kterého také byly zjištěny protirakovinové účinky.

Tohle je pouze malý výčet možností, jak léčit rakovinu přírodní cestou, založených na skutečných ověřených testech. Rozebrali jsme si pouze jednu nemoc a již víme, že existuje několik cest, jak ji na přírodní léčit.

Příroda je moudrá a na každou nemoc vytvořila několik druhů bylin, kterými se dá léčit. V komerčním zdravotnictví se ale o tom nedozvíte. Proč taky, když jim jejich chemické léky tolik vydělávají? Nebudou si přece kazit business.

Na závěr

Po přečtení tohoto článku už asi většina z vás nebude nahlížet na zdravotnictví, doktory a farmaceutické společnosti stejným pohledem jako doposud. To že je nějaký lék registrovaný nějakým úřadem, ještě neznamená, že má léčivé účinky a že tento lék vyrobili lidé s morálními úmysly. Příroda si také nikde nenechala registrovat kořen pampelišky, nebo jiné bylinky a přece májí léčivé účinky.

Bylinky a celkově zdravá strava navíc mají tu výhodu, že slouží jako prevence různým nemocem a pomáhají nám udržet naše tělo v harmonii. Navíc vyvážená zdravá strava našemu tělu dodá potřebné látky, jako třeba Omega 3, které přispívá k celkovému zdraví srdce, mozku a zlepšuje nám zrak. Omega 3 také zvyšuje odolnost mozku vůči toxinům a snižují toxicitu léků. Také snižuje riziko rakoviny.

Potom také Omega 9, které si v poslední době získalo velkou oblibu. Omega 9 totiž pomáhá zpomalit procesy stárnutí a je skvělým výživovým doplňkem pro zachování krásy vašich nehtů, vlasů a kůže. Také reguluje práci svalů a udržuje svalový tonus, čímž je skvělým doplňkem stravy, aby vaše tělo bylo i v pokročilém věku fit.

439 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page