top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Vitiligo a infekce přenosné hmyzem, kauza paní J.H.

našemu Kubíčkovi se začaly dělat bílé fleky kolem očí a pak i na tvářích. Takže jsem si zas našla Váš článek o vitiligu a poslala jsem ho mladým. Nepohodla jsem se s nimi, ale dceru jsem přesvědčila, aby dětem alespoň dávala pravidelně Vermox, když jim nic jiného nechce dávat. Souhlasila, já ho hned sehnala a dětem se dával dvakrát denně po 3 dny. No a víte co? Kubíčkovi se fleky ztratily! Musím to zaklepat, protože už měl velké bílé fleky, fakt hodně velké, na obou stranách kolem očí a už i na pusince. Začalo to nenápadně, ale časem to opravdu bylo hodně viditelné. Píšu Vám to pro zajímavost, že se bílé fleky po Vermoxu ztratily. Je otázka, na jak dlouho, ale aspoň něco.

J. H.

Komentář HB:

Vitiligo je způsobeno kombinací několika druhů mykobakterií a vlasovců, především vlasovce Onchocerca reticulata. Nejvhodnější léky jsou Hetrazan a Ivermectin, na ,,tuberkulózu kůže“ podáváme informační kapky. Vlasovci žijí v lymfě, v cévách, žilním systému, a v podkoží. Poškozují spodní škárovou vrstvu kůže, kde jsou uloženy pigmentové buňky. Zbavit se vlasovce je běh na dlouhou trať, trvá i několik týdnů až měsíců, proto neočekávejte zlepšení okamžitě, kůže se musí zahojit a obnovit v celém průřezu. Pacient si užije hnědé kůže většinou až další sezónu, s novým sluníčkem, kdy je opálení už komplexní. Batole mělo vlasovce krátkou dobu, a koneckonců je to červ s oblým průměrem, proto ho do jisté míry může přechodně potlačit i Vermox. Nemůžeme tu však čekat stoprocentní vyléčení, na každý druh parazita je potřeba užívat správné léky. Všichni si budeme muset do budoucna dávat mnohem větší pozor na bodavý hmyz a osvojit si pravidelné užívání přírodních repelentů. / tea-tree, rozmarýn, vitamín B-6, pivovarské kvasnice, hřebíček v Alpě atd…./ Při současných změnách klimatu a opakovaných záplavách bude přibývat nemocí přenosných bodavým hmyzem. Jednou jsem počítala všechny infekce, které můžeme dostat od komára, pakomára, ováda, střečka, muchničky nebo klíštěte, a došla jsem k číslu třináct. /Borrelie, Babesie, Plasmodia- 3 druhy, mikrofilária, FSME, Neisseria meningitidis, Ehrlichie, Rickettsie, virus Lednice, virus Čalovo, virus Lipovník, virus Ťahyňa, virus West- Nil.


Přitom v naší populaci se štípnutí komárem nebo muchničkou bagatelizuje, nikdo ho nebere vážně, lékař vám o tom nic neřekne, neučí se to ve škole, rodiče o tom nikdy neslyšeli. Pak se může stát, že máte-li smůlu, a hmyz je promořen více než jednou infekcí, z ničeho nic máte z plného zdraví závažnou, a současně pro doktory záhadnou nemoc, jako například svalovou atrofii. Další možné diagnózy by vydaly na odstavec.


Podle mých měření z posledních měsíců vysvítá, že se tímto způsobem do nás dostávají i pomalé viry. Klienti, kteří už byli vyčištěni a zdraví, přicházejí po létě s novými infekcemi po poštípání hmyzem, a kromě jiného jim testuji pomalé viry, které určitě před tím neměli. Hmyz nás propojuje s lesní zvěří, s domácími zvířaty, s cizinci atd…Naše laboratoře dokáží detekovat sotva borrelii, a to ještě více než 50 % případů je falešně negativních. O ostatních infekcích se nedozvíte, naše laboratoře na ně nemají testery. Po vstupu závažné infekce do těla se aktivují latentní zbytky očkování, takže po čerstvé borrelii najednou naměříte polioviry, morbilliviry, rubeolaviry, viry parotitidy a podobně. Pak se odehrávají ta záhadná dramata, kdy naprosto zdravý člověk z čista jasna končí jako extrémně unavená troska neschopná pohybu, v lepším případě na antidepresivech, v horším na vozíku a s doživotními kortikoidy. Kolik času jsem kdysi strávila měřením rodinných příslušníků mých pacientů s RS! Jak jsme si lámali hlavu, kde se to v těch lidech zčista jasna vzalo? Probírali jsme jídlo i životní styl, na nic jsme nepřišli. Díky naší práci vidíme, odkud vane vítr. Není tu nic genetického, je to prostě maxidávka několika vážných, primárních infekcí najednou. Infekce se navíc dostanou přímo do krve, takže obejdou naše běžné obranné vstupní bariéry. Jeden virus, jednu bakterii bychom ještě zvládli. Ale když dostaneme naráz čtyři nebo pět? Říkám žertem, že po takové petardě onemocní i Schwarzenegger. Jen v období dubna až srpna letošního roku mám v evidenci reinfekce u 31 pacientů, kteří už měli pomalu končit s detoxikací, protože už byli téměř zdraví. Mají nové borrelie, nová plasmodia, nové mikrofilárie a klíšťové encefalitidy. Začínáme nanovo.


V letech 1844 -1922 žil skotský lékař Patrick Manson, kterému se říkalo ,,komárový Manson “. Ten prohlásil památnou větu, kterou podepíši, totiž že ,,nejnebezpečnější zvíře na naší planetě je - s velkým náskokem před ostatní faunou - komár!“ Prosím, zapamatujte si tuto větu, je bohužel pravdivá. Smrtelné oběti komářího štípnutí jdou do miliónů.

Část svého života prožil v Číně a na Thajwanu, kde studoval a poprvé popsal životní cyklus mikrofilárie Wuchereria bancrofti. Jako první určil, že krev pacientů nakažených mikrofiláriemi se musí vyšetřovat v noci, a doložil souvislost mikrofilárií s elefantiázou. Také první vyslovil hypotézu o přenosu malárie komáry rodu Anopheles. Popsal dosud neznámý druh motolice / Schistosoma mansoni/. Dosud se věřilo, že malárie je způsobena prostě špatným vzduchem, který se vznáší nad bažinami/,, mal- air“- špatný vzduch/. Po návratu do Anglie mu však nikdo nevěřil a byl považován za podivína, dokud nedovezl z Itálie živé komáry a úmyslně neinfikoval svého syna malárií. Ta byla následně v synově krvi nalezena. Syn se z malárie uzdravoval rok. O něco podobného se v Itálii pokoušel nějaký Dr. Grassi, ale neoslnil tím nikoho, protože pozor, v 19. století prý měl v Itálii malárii skoro každý!!!!Teprve když se i další lékař, Dr. Ronald Ross, připojil k jeho výzkumům a potvrdil je, začaly se jeho závěry brát vážně. V Londýně pak Dr. Manson založil Institut tropického lékařství, napsal několik učebnic o patogenních parazitech, a zemřel jako vážený člověk. Mladý Dr. Ross dostal za svůj objev přenosu malárie komárem rodu Anopheles v roce 1902 Nobelovu cenu.


Těmto infekcím budeme vystavováni všichni, rok za rokem. Nepočítám s tím, že by se klima umoudřilo, spíše očekávám, že nastávající trend cyklů tropických lijáků a tropických veder se bude opakovat rok co rok. Proti hmyzu nemáme nikdo stoprocentní ochranu, a na současnou medicínu se nemůžeme spolehnout. Proto znovu vyvstává do popředí důležitost MMS. Nezávislá a zdravá zůstane jen ta rodina, která MMS vlastní a umí s ním zacházet. MMS je schopno mnohé, i závažné infekce, utnout v zárodku. Své klienty učím zvýšit počet dávek MMS na několik dní bezprostředně po jakémkoliv štípnutí. Je rozumné vzít si také okamžitě minimálně jednu dávku ivermectinové pasty nebo tablet. Na podzim, až už nebude nic létat, provedeme pak už protivlasovcovou kúru důkladnou. Je možné, že nás budou čekat takové manévry každoročně, že nás čeká nová realita. Ale tímto způsobem jsme schopni udržet se zdraví, a obejdeme se bez vysedávání v čekárnách obvodních lékařů, infekčních oddělení, neurologů, alergologií a psychiatrů, kde nás stejně shledají zdravými. MMS nám dává soběstačnost, ušetří nám spoustu času a starostí, nakonec i peněz, protože budeme moci dále pracovat, a snad bude nakonec nutné i k prostému přežití lidstva.


Ing. Hana Bláhová,

1 236 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page