top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Nedoslýchavost a tinitus. Kauza paní M.T.

Brněnská klientka, ročník 1936, za mnou přišla se silným hukotem v uchu, který jí znemožňuje správně slyšet na levé ucho a spát. Od lékařů specialistů dostala naslouchátka. Nasadily jsme MMS, které bude kromě orálního užívání kapat i do ucha. Prostřídá ho se zředěným Duramectinem. Detoxikační preparáty dostala na plasmodia, uši a dutiny. Případ uvádím proto, že zde opět jasně vysvítá, že příčinou ,,nevyléčitelného“ tinitu jsou paraziti:

MAIL 25. 8. 2012

Paní inženýrko, včera jsem kapala do uší MMS. Pravé ucho mi to vzalo, cítila jsem svědění až na mandlích, z nosu mi kapala voda. Levé ucho kapky nevzalo, i když jsem dlouho ležela. Jakmile jsem si sedla, z ucha vytekla horká tekutina. Ono se totiž to levé ucho nedalo v minulosti ani profouknout. Kdysi jsem běhala po Brně po doktorech ORL a nikdo mi nepomohl. Dostala jsem se až k jednomu bratislavskému lékaři ORL, když jsem byla na Slovensku na dovolené. Ten jediný se mi věnoval a snažil se mi pomoci. Říkal, že mám ucho pořádně zanesené a zanedbané. Už si se mnou nevěděl rady. Nelíbil se mu ani krk, ani nos, ani uši. Tady se se mnou nikdo nebavil, dali mi sluchadlo a tím to zhaslo. Další vyšetření prý není potřeba. Já ale všem pořád říkám, že budu jednou normálně slyšet. Přitom jsem si lékařům stěžovala, že mi tam něco vadí. Cítím, jakoby se v uších něco převalovalo, lupalo, někdy doslova tančilo. Pan doktor na Slovensku mi ucho propláchl, z pravého ucha vytáhl dva čtrnácticentimetrové ,,hady“ a povídal: ,,Tak se podívejte, co jste tam měla!“ Píšu to proto, abyste byla v obraze a mohly jsme s léčbou správně pokračovat.

MAIL 26. 8. 2012

Dnes ráno jsem se až dávila. Hleny z krku při néti, velké svědění obou uší, hleny jdou lehčeji, ale teď je polykám, jinak to nejde. Když jsem si zacpala obě nosní dírky, luplo mi v uších a na chvíli jako bych trošku proslechla. Znám jen jednoho doktora, který není líný propláchnout uši. Je to MUDr. …z Bratislavy. Pěkný den, T.

MAIL 4. 10. 2012

Dobrý den. Paní inženýrko, omlouvám se, že jsem se tak dlouho neohlásila. Byla jsem u své kamarádky v Praze, která si zlomila ruku a potřebovala pomoc. Žije totiž sama. Všechno jsem měla sebou, takže jsem pokračovala v kapání a pití. Musím říci, že se mi celkově značně ulevilo. Cítím se svěže, dostanu se do šatů, které mi byly malé, spím, hlava přestala bolet, začínám mít opět radost ze života. Je pravdou, že mi v uších bublá, jednu chvíli jsem na levé ucho na moment proslechla a to byla šupa, jak když bouchne do bubnu. Z nosu mi jde pořád voda. Také denně provádím néti: jednou nosní dírkou naberu, druhou vodu vypustím. Je to správně? Stále ale polykám hleny, málokdy se mi podaří je vyplivnout. Objednávám Hetrazan.

MAIL 9. 11. 2012

Dobrý den paní inženýrko. Dnes se s Vámi musím podělit o velikou radost. Dokončila jsem první várku pasty a včera jsem si vzala první dávku Hetrazanu. Dnes po dlouhé době, a to už počítám i na roky, jsem konečně smrkala. Při ranní hygieně - proplachování nosu slanou vodou, jsem dostala ven hádka, který měl v umyvadle délku tak 20 cm. Nechtěl se pustit. Při druhém proplachu jsem z druhé nosní dírky dostala ven sekret jak velký jako knoflík o průměru 2cm, byl plný jakési bílé hmoty. Vodou se to nedalo smýt, vzala jsem na pomoc kartáček, který mám jen k tomuto účelu. Škoda, že nemám mikroskop, to bych se asi divila, co ze mne vychází. Ani nevíte, jak jsem vám vděčná, a věřím, že se z toho dostanu. I když jsem stále věřila, že budu opět slyšet, nevěděla jsem už, na koho se mám obrátit. Prozřetelnost mi poslala Vás. Cítím se lépe, hlava nebolí, radost ze života se mi vrací. Začínám slyšet silnější zvuky, jako šumění tekoucí vody, syčení plynu… Vím, že je to léčení na delší dobu, ale vydržím. O postupu Vás budu informovat. T.

MAIL 14. 11. 2012

Dobrý den paní inženýrko. Dnes se Vámi musím zase podělit o radost. Při ranní hygieně opět z nosu vypadli dva hádci, sice kratší, 3-5 cm, ale najednou mi v uchu luplo, ulevilo se mi v něm, a já jsem líp slyšela. Hodně si všímám zvuků, které už slyším, a zdá se mi, abych to nezakřikla, že je to lepší. Začínám slyšet i slabší zvuky, které jsem dříve neslyšela. Mám z toho velkou radost a moc Vám děkuji za vzácné rady, které dodržuji. Tak a teď jdu provádět další úkon-kapání. S velkými díky a přáním pěkného dne T.

4. 10. 2013 PÁTÁ NÁVŠTĚVA

klientka mezitím prodělala kompletní protiparazitární kúru a vybrala několik preparátů na uši, nervy, mozek, lymfu, plíce a dutiny, borrelie a chlamydie. Stav se pomalu zlepšuje. Dostala nové naslouchátko, ale většinou ho nenosí, jen když jde někam, kde ví, že bude potřebovat opravdu dobře slyšet. Musí ho dokonce zeslabovat. Bez sluchadla je doma a chodí bez něj i ven. Stále přibývají zvuky, které už zaslechne. Zvonění tramvaje, hlášení v dopravních prostředcích, poprvé i pískání Salvie – zatím ho neslyšela. Když na ni příbuzní mluví pomalu a nahlas, slyší je. Dokáže prostorově rozlišit, odkud zvuk jde. Není unavená, udělá víc práce, vyspí se. Netočí se jí hlava, mohla umýt sama okna a pověsit záclony, to dřív nepadalo v úvahu. Dutiny má konečně čisté, dobře se jí dýchá. Také jsem už v dutinách nic nenaměřila. Jedině cítí hleny ještě v krku, kde měřím zbytek vlasovců. Stálé hučení v uších podobné továrně v provozu už neslyší, jen vzdálené šumění jakoby uvnitř hlavy. Ráno, po nočním klidu, dokonce několik hodin neslyší šumění vůbec. Celkově se cítí lépe, i psychicky, protože vidí pokroky. Klientka od začátku bere 6 kapek MMS denně a MMS aplikuje do nosu i uší. Kromě toho denně proplachuje nos slanou vodou. Přidáme kloktání MMS. Překonaly jsme díky MMS letní infekci borrelie, podzimní infekci chlamydií, bez ztráty kytičky. Tedy aniž by zaznamenala nějaké významné zhoršení zdravotního stavu. To proto, že průběžné braní MMS všechny symptomy jednak ztlumilo, jednak infekce odezněly brzo. Kromě kapek joalisek dostala klientka ještě podruhé rozpis na praziquantel a protivlasovcovou kúru, tentokrát s Iverfastem. Klientka je ročník 1936 a od začátku léčby opakuje, že se uzdraví. Přichází vždy usměvavá a dobře naladěná, vždy se na ni těším. Přála bych si mít v jejím věku tolik energie a optimizmu.

Ing. Hana Bláhová

818 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page