top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Astma bronchiale, kauza paní V.M


Minulý týždeň som ukončila Vami navrhnutú liečbu, ale roztok užívam aj nadalej ako píšete, i ked ho zvládam len 1x denne. Moje zdravotné problémy výrazne ustúpili:

  • od kedy som to začala brať, nebola som chorá (imunitný systém sa asi upravil),

  • postupne si uvedomujem, že som sa prestala v noci potiť – už len ojedinele,

  • stuhnutosť klbov na rukách je tiež výrazne menšia, prsty sú ohybnejšie, bolesti žiadne, dokonca už opäť môžem navliecť niektoré prstene, čo bolo minulý rok nemyslitelné vzhladom na zväčšené klby (nie opuchy prstov),

  • stolica je rôzna, ale po 1a1/2 roku som začala priberať na váhe ... počas diety na liečenú hepatitídu „A“ som schudla 15kg a mohla som zjesť hoci čo a nepriberala som. (Čo by som za to v minulosti dala)... všetko zo mňa rýchlo vyšlo,

  • najvýraznejší pokrok vidím v mojom dýchaní ... vládzem chodiť na prechádzky, dokonca i do kopca, i ked pomaly... ráno nemusím 3-4 hod. sedieť a pomaly sa rozdýchavať, aby som vykonala len základné samoobslužné úkony, ako umyť sa, isť na WC, obliecťsa a upratať periny. To mi trvalo niekolko hodín, lebo som musela medzi tým v sede oddychovať. Tiež ráno som nevládala rozprávať a problém bol aj súvisle piť- prehltať tekutiny. Poobede to bývalo už lepšie.

  • kašel čiastočne ustúpil, ale ráno stále cca hodinu až dve vykašlávam usadené hlieny z noci –i ked sa už v noci nebudím a nemusím sedieť na posteli.

  • prestalo mi tiecť z nosa– niekedy len vodový sekrét, ... no zväčša (už niekolko rokov) som fúkala po celý deň žlté až tmavé farebné hlieny (pri každom laboratornom vyšetrení v minulosti nič nenašli, hoci po výtere boli lekari a sestry presvedčení o bakterialnom zápale dutín... )– odhadom až 1 balíček vreckoviek denne. (V 2005 roku mi chirurgicky vyberali polypy z prínosných dutín, vtedy sa to na 2-3 roky zlepšilo.... ale postupne sa sople vrátili)

Liečbu som zahájila 11.marca 2014 a cca po 2,5 mesiaci si môj zlepšený zdravotný stav všimlo aj moje okolie. Zo začiatku pri zmene každého lieku mi bolo 1-2 dni výrazne zle (od žalúdka a celkovo telesne... pričom so žalúdkom a tráviacim systémom som nikdy žiadne problémy nemala), ale po týždni užívania lieku sa mi výrazne zlepšilo dýchanie, aj pri námahe. Pri rôznych liekoch boli rôzne stupňe zlepšenia, hádam najviac som to pocítila pri užívaní lieku na prvoky – možno nie ani pre ten konkrétny liek, ale postupom času a liečby...) Ostatné problémy ustupovali velmi nebadane, viem to posúdiť až spätne, ale ak som sa ráno zobudila a mohla som hneď chodiť a nedusila som sa, a ešte aj nekašlala, tak to som si po tých 10 rokoch neustáleho trápenia uvedomovala rýchlo.

Medzi časom ma plúcna lekárka poslala v marci na CT plúc – okrem štandartných zmien na plúcach astmatikov bol v náleze popis výskytu početných „nodulí“ do priemeru 5mm. Neviem čo to je, lekárka povedala, že to nie je nič... ale napadlo ma, či to nemôže byť ten echinokok multilocularis, alebo iný parazit ??


Následne ma plúcna lekárka poslala na funkčné vyšetrenie plúc – 19. 5. 2014 , bolo to už v čase, ked mi bolo vdaka Vašej liečbe výrazne lepšie ako začiatkom roka (na vyšetrenie som čakala 1,5 mesiaca) .... tiež som ráno užila sprey, čo som vraj nemala a napriek tomu boli výsledky velmi zlé (to si neviem ani predstaviť aké by boli v januári), pričom kapacitu plúc som mala u plucnej v januári 2014 -1,6l a v máji 2014- 2,3l –najviac za 10 rokov ! Kyslík v krvi len 79%... ale nijako to neriešila.


Som Vám velmi vdačná za pomoc, je to strašné, ako nás naše zdravotníctvo nechá trápiť, a ako nič nevedia... som silnejšia, mám energiu, nemusím si isť o 17 hod. lahnúť, i ked som nespala. Zvládam kamarátov a prácu, dokonca vládzem po rokoch plávať. Nemyslím, že je to definitívne ukončené, a že je ešte na čom pracovať. Po dlhodobých zdravotných problémoch je človek vdačný za každé zlepšenie kvality života a po týchto skúsenostiach som presvedčená, že môžem byť zase úplne fit. Verím, že to so mnou dotiahnete do konca a prosím Vás o kontrolu u Vás –premeranie, alebo dalšie dobré rady. Ešte raz ďakujem a prajem Vám chuť a úspechy vo Vašom usilí....


V. M.




Komentář HB:


Klientku jsem vedla léčbou na dálku. Napsala mi mimo jiné, že pobývala nějakou dobu v Africe. Její noční pocení, únava, kašel a průjmy jasně ukazovaly na tropickou malárii. Dále vím ze zkušenosti, že v plicích těžkých astmatiků bývá echinokok, prvoci a mikrofilárie. Mimo antihelmintik klientka dostala za úkol celou dobu užívat roztok a koupat se v něm. Užívala také informatika na plíce, lymfu, játra, plasmodia, vlasovce. Pořadí léků je důležité, začínáme prvoky krevními nebo střevními, až poté řešíme větší parazity, pak se léčba daří. Ještě je před námi kousek práce.

260 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page