top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Moje zkušenost se školní medicinou, kauza paní J.T.

Zhruba v roce 2004 jsem začala trpět potížemi zažívacího traktu.

Měly kolísající průběh od mírných-pobolívání v břiše, nauzea, zácpy, plynatost- až k extrémním stavům. Silné bolesti břicha vystřelovaly do zad, někdy až do kolen, měla jsem pocit neprůchodnosti střev, nauzeu, absolutní nechutenství, bezdůvodně jsem hubla, někdy i zvracela.

Školní medicína nic významného nezjistila, kromě 1 minikamínku, kvůli kterému mi vyoperovali žlučník. Ke zlepšení stavu však ani po operaci nedošlo. Nabídli mi opakovaně lázeňskou léčbu na domnělé problémy s páteří, /které ale stejně zmizely až po likvidaci parazitů/.

Snažila jsem se pomáhat si, jak se dalo. Užívala jsem různé byliny, klystýry, vitamíny, metody čínské medicíny-akupresuru, masáže.

Pomoc jsem hledala i u poradců alternativní medicíny. Byly mi doporučeny preparáty MUDr. Jonáše, další přírodní postupy….

V květnu 2006 jsem nasadila intenzivní protiparazitární přírodní léčbu: česnek, pelyněk, načež se ve stolici objevila spousta drobných bílých „vajíček“ a následně i jakási „škrkavka“, uvnitř které jsem tato vajíčka mohla vidět. V místní laboratoři nálezy odmítli zkoumat a v novém vzorku stolice prý nic nezjistili. Lékařka nasadila Vermox, celkem jsem využívala 23 tablet. Během té doby vycházeli různí parazité, mimo jiné vyšly i bleděrůžové články nějaké malé tasemnice. Obvodní lékařka odeslala hlášení na „hygienu“ (KHES). Já „úlovky“ schovávala, ale pouze ve sklenici s čistou vodou. Z vlastní iniciativy jsem je po týdnu odnesla na infekční kliniku fakultní nemocnice NA BULOVCE. Tam MUDr. Patakiová doporučila pokračovat ve Vermoxu a přinesené parazity předat na vyšetření do Studničkovy ulice do laboratoře parazitologie – oddělení tropických nemocí (spadá do kompetence MUDr. RNDr. Stejskala). Vzorky je nezajímaly a opakované vyšetření stolice bylo údajně negativní. Hygienická stanice akce zastavila.

V červnu 2006 se opět mé potíže vystupňovaly. Odcházelo ze mne mnoho různých objektů. Konzultovala jsem svůj stav na Dětské klinice – pavilon B, parazitologie, v Praze 2 Ke Karlovu 2. Zájem minimální – spíš výsměch. Doneseného parazita i dva následné vzorky stolice v jejich laboratoři označili za negativní.

Potíže se střídavě vracely a ztrácely. Opakovaně jsem několikrát užívala Vermox, po kterém vždy na nějaký čas došlo k úlevě. Současně jsem neustále využívala různé možnosti, jak parazitární zátěž řešit.

K významné změně došlo, když mi v r. 2008 jedna z poradkyň Joalis vytestovala mimo jiné mikrofilárie, a protože nevěděla co s tím, doporučila mi konzultovat stav přímo s ing. Bláhovou, jako s odborníkem na parazity.

Od 2009 jsem byla v její péči. Nejprve konstatovala enormní parazitární zátěž a doporučila řešení. Spolupracovala jsem s ní a stav se zlepšoval. Moc si cením jejího zájmu i odborných znalostí.

Jana Trojánková

 

Komentář HB:

Klientka ke mně začala chodit před několika lety. Obdivovala jsem její houževnatost, cílevědomost a praktičnost. Z městské knihovny si vypůjčila Lékařský parazitologický atlas, a porovnávala to, co z ní vyšlo, s obrázky v atlase, protože solidní diagnózy se nedočkala ani na jednom z několika odborných pracovišť, které navštívila. Když jsem ji testovala sama, našla jsem několik druhů parazitů, oblých, plochých i vlasovců, a podle toho jsme nasadily detoxikační kúru. Její zdravotní stav se zlepšil. Několik let měla klid. Letos přijela jako manželův doprovod. Společně dokončujeme zátěže, o kterých jsem před lety nevěděla – rezistentní prvoky. Vodu v domě filtrují přes ÚV-filtr. Protože je celou dobu pravidelnou uživatelkou MMS, cítí se dobře, a našla jsem jen nepatrný počet méně významných patogenů.

278 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page