top of page
  • Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Kongres Spirit of Health, 24.-26.4.2015, Kassel (D)

Ve dnech 24.-26.04.2015 proběhl v německém Kasselu mezinárodní kongres Spirit of Health, věnovaný alternativním způsobům léčení. Vystoupila řada lékařů, léčitelů, i lidí, kteří se uzdravili z vážné nemoci bez pomoci klasické medicíny a přijeli vyprávět svůj příběh. Já jsem své zkušenosti a dosavadní praxi prezentovala přednáškou na téma Autoimunitní a chronická onemocnění.


Text přednášky Hany Bláhové v češtině si můžete přečíst zde

Během dvou dnů náš tým devíti českých poradců učil 16 německých kolegů testovat na Salvii a základy detoxikace, s důrazem na mikrobiologii a parazitologii. I přes náročné organizační a místní podmínky jsme úkol splnili. Němečtí kolegové byli změřeni, odnesli si sebou detoxikační postupy a sami si zkoušeli práci se Salvií. Mnozí byli lékaři nebo certifikovaní léčitelé. S kurzem byli spokojeni, navázali jsme přátelství a mnozí se chystají vyjet do Čech za dalším vzděláváním. Většina studentů se přihlásila na kurz na základě přečtení Deníku poradce 1 a 2, které jsou již nějaký čas přeloženy do němčiny. Někteří mi popisovali šok, který zažili při čtení neuvěřitelných příběhů, ale zároveň přiznávali, že jim vše připadalo logické, a najednou jim vše začalo do sebe zapadat. Už si dokázali představit, proč jsou někteří lidé kolem nich, nebo dokonce oni sami, nemocní, aniž jim zatím klasická medicína pomohla. Jedna studentka se tam dokonce rozplakala, když zjistila, že její potíže by mohly být (a budou) vyřešeny v horizontu několika měsíců, zatímco ona marně běhá po doktorech devět let.


Všichni němečtí praktikanti obdrželi po skončení kurzu krásný certifikát, který vytvořil poradce a náš výtvarník pan Milan Wimmer.


Pro nás Čechy bylo zážitkem osobní setkání s Jimem Humblem, Andreasem Kalckerem, Leo Koehofem a dalšími. Poslední dva jmenovaní se dokonce přišli podívat na náš workshop a nechali se testovat. Paralelně totiž ve vedlejší místnosti probíhal workshop Andrease Kalckera.


Neocenitelnou pomocí bylo skvělé tlumočení a veškerá praktická pomoc pana Petra Malého, který mimo jiné překládal "Poradce 1." do němčiny. Z přednášejících na kongresu mne osobně nejvíce oslovil Dr. Tulio Simoncini, který úspěšně léčí rakovinu roztokem obyčejné jedlé sody.

Text přednášky Hany Bláhové v češtině si můžete přečíst zde

277 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page