top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Přednášky v Praze, 30.5.2015

V sobotu 30.5.2015 proběhla v Praze na Novotného lávce série přednášek se zaměřením na alternativní způsoby léčení. Přednáškový den zahájila paní Podhorná, která vyprávěla o svých začátcích. Popsala, jak začínala budovat firmu, vyprávěla o tom, jak působí každá jednotlivá bylinka. Viděli jsme i video z Brodku u Konice. Víme, jak vypadají bylinkové zahrady a plocha, na které dnes už stojí pupenový sad.

Gemmoterapie je léčba výtažky z pupenů. Je velmi účinná, protože každá rostlina se snaží do svých pupenů dát to nejlepší. Pupeny obsahují plno látek, které jsou zdraví prospěšné, ve vysoké koncentraci. Viděli jsme, jak se preparáty vyrábějí, jak to vypadá ve výrobě, v balírně i skladech.


Sama jsem se byla kdysi v Brodku podívat a paní Podhorná mne provedla celou firmou. Viděla jsem i sklep, kde kdysi začínala vyrábět své první tinktury. Byl to opravdu maličký prostor.


Když paní Podhorná dosáhla důchodového věku, v jeden rok jí zemřel manžel a po vichřici spadla střecha jejich rodinného domu. Jiný by se z toho zhroutil a skončil na psychiatrii. Ona si vzala obrovskou půjčku, opravila střechu, zakoupila zchátralý dům s nevyužitou plochou přes ulici, a začala budovat bylinkovou zahradu. V protějším opraveném domě zřídila kanceláře, přijímací místnosti i výrobnu tinktur. Postupně ale ani zahrada, ani dům nestačily. Výroba se rozrůstala, najala lidi na pěstování, distribuci, administrativu a začala stavět další, větší budovu. V ní už bylo místo i pro stroje, sklady, sušení bylin, balení výrobků, a dokonce nezapomněla ani na konferenční sál, kde pořádá přednášky. Přikoupila další pozemky. Staví se už pátá budova. Firma Naděje zaměstnává mnoho sousedů z Brodku a okolí a díky firmě Brodek vzkvétá. Zazelenal se a staré budovy jsou opraveny. Paní Podhorná nesedí s rukama v klíně. Každý týden absolvuje několik přednášek, po celé republice. Za jediný týden najezdí stovky kilometrů. Dává rozhovory, pořádá kurzy. Díky její neúnavné píli se o jejích preparátech dozvídá stále větší počet lidí. Seděla jsem vzadu a všimla jsem si, jak si posluchači pilně psali a fotili si preparáty. Brožurky rychle zmizely.

Sama s kapičkami paní Podhorné pracuji druhým rokem a jsem velmi spokojená. Jsou opravdu účinné a mnozí klienti se jich výslovně dožadují. Jejich obliba stoupá i na Slovensku.


Potom se vystřídalo několik přednášejících z našeho týmu. Paní Michalicová mluvila o tom, jak se dostala k alternativní medicíně přes své zdravotní problémy a nemoci své rodiny. Sama jsem porovnávala účinnost různých způsobů diagnostiky i očisty. Z pohledu patnáctileté praxe jsem zdůraznila důležitost a naopak zbytečnost či neúčinnost mnohých oblíbených a propagovaných postupů.







132 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page