top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Setkání poradců, 12.9.2015, Brno

12. 9. 2015 se v hotelu Prométheus v Brně sešlo 45 terapeutů, kteří si chtěli rozšířit vědomosti o dalších možnostech naší práce. Každý frekventant dostal předtištěný formulář –pentagram, se kterým jsme pak dále pracovali, a celý balík nejrůznějších návodů a informací. Ty pak může využít ve své praxi.


Po obecném úvodu jsem demonstračně změřila jednu frekventantku s ulcerózní colitidou. Měla jsem štěstí na skvělou figurantku, protože klientka cestovala po celém světě, zátěže měla četné a pestré, dalo se na tom hodně ukázat. Současně jsme zvládli probrat celou mikrobiologii v databázi, řádek po řádku, vysvětlili jsme si, co který virus způsobuje a jak se do našeho těla může dostat. Zdůraznila jsem, které patogeny je možno přeskakovat, protože je téměř nulová pravděpodobnost, že se s nimi potkáte, a které je naopak nutno prověřovat pečlivě. Tyto informace mohou kolegům značně zkrátit čas měření, aniž trpí kvalita. Na závěr jsme pro figurantku sestavili ideální očistnou kúru. Odpoledne se terapeuti měřili navzájem ve dvojicích. Nakonec měli přede všemi prezentovat, jaké potíže má jejich protějšek, co naměřili, a jak by to řešili. Někteří ze strachu utekli dříve, jiní přiznali, že nenaměřili nic, protože to nestihli, nebo jim to vůbec nešlo. Proto doporučuji všem dalším zájemcům, aby pečlivě zvážili, zda už opravdu mají zvládnutou technickou stránku měření, protože pro úplné začátečníky to byla přemíra informací najednou. Kdo se ještě necítíte na samostatné měření, jehož výsledek si alespoň rámcově zkontroluji, domluvte se s paní Belušovou nebo Michalicovou na soukromém tréningu. Také byste měli být již seznámeni s počítačovým programem a měli byste v něm umět hledat. Na mých kurzech pro pokročilejší terapeuty se bude probírat ,,nadstavba“, tedy mikrobiologie, parazitologie, a co s tím, práce s nosodami a křížová kontrola naměřeného. Nepůjde jen o prostý poslech, ale hlavně o vaši aktivní účast - praktické měření. Na chybách v učebně se toho dá nejvíce naučit. Čím obtížněji na cvičišti, o to lehčeji na bojišti-ve vašich poradnách. Abychom usnadnili průběh budoucích akcí, uvažujeme o dvoudenních celovíkendových setkáních, kdy v sobotu si budete pilovat jen samotnou techniku měření a základní postup, v neděli vás pak praktické měření neznervózní a budete schopni v klidu vnímat i širší teorii.


Věřím tomu, že lidí s nulovou znalostí práce s diagnostickým přístrojem bude u nás postupně ubývat, a budeme náš společný čas moci věnovat odbornějším tématům.


Mimořádné poděkování Věře Michalicové za bezvadné zvládnutí organizace a za hladký průběh setkání, Pavlovi Michalicovi a mému muži za technickou podporu.


V říjnu se na vás všechny těšíme, a bude-li dostatečný zájem, není problém připravit listopadové pokračování. Do budoucna uvažujeme o čtvrtletních intervalech.


Zdraví vás všechny

Hanka Bláhová



139 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page