top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Antihelmintiky na nachlazení, kauza pana J.P.

Dobrý den, paní Bláhová,

Rád bych se s Vámi podělil o svou osobní zkušenost. V září při "zlomu" počasí onemocněla moje manželka: z nosu hydrant, kašel ve dne v noci. Podivil jsem se, poněvadž tohle chytnu nejdříve vždycky já jako první. Moje žena je nemocná dosud (mé návrhy nepřijímá). Tož jsem asi dva dny poté (bylo to třetí den lunárního novu) podnikl kroky k tomu, abych nedopadl stejně. Nasadil jsem hladovku a během dne jsem "vyštamprloval" asi 10 g vitamínu C v rajčatovém mixu. Večer jsem si dal 2 albendazoly a v klidu, míru a pokoji jsem šel spát. Ovšem v 03.00 jsem se rázem probudil: třesavka, teplota 38 C, tep 130/min. a poté, co na mě žena přihodila 3 duchny jsem se potil ve stejném stavu až do rána. Ráno, pravda, jsem byl trochu slabý, ale odpoledne už bylo všechno normální.

Následující den hladovky jsem užil Praziquantel, ale nedělo se nic. Hladovku jsem držel 3 dny, aby si to ti paraziti užili.

Můj odhad je, že se aktivizovali oblí paraziti, nejspíš askaridy. Jsem perfektně fit až do tohoto dne. Je to poprvé po mnoha letech, kdy jsem na podzim neonemocněl a hodlám v tomto postupu přes zimu pokračovat při každém novu (údajně při úplňku se rozmnožují a při novu kladou vajíčka). Jsem vpravdě nadšen. Po 4 týdnech kašlání žena sice užila Albendazol, ale bohužel s nulovými výsledky. Vysvětluji si to tím, že její imunita sice ty parazity zvládla, ale jejich bakterie a viry už ne. Jsem vděčný za informace, které jste rozšířila.

S vřelými pozdravy J. P.

 

Komentář HB:

Manželka měla buď jiný druh parazita, nebo pravděpodobně opravdu jen viry a bakterie, za každým kašlem nehledejme parazity. Tady se to klientovi jen náhodou povedlo, trefil hřebík na hlavičku. Na druhou stranu, pokud kašel trvá dobu delší než 14 dní, a antibiotika od lékaře nezabrala, je na čase o parazitech uvažovat, zvláště u dětí.

249 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page