top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Cestovatelka a plazma, kauza paní S.I.

,,Srážka“ s naší konvenční parazitologií

Jak jsem se dostala ke svým zátěžím?


Cestovala jsem po Itálii, jedla syrové maso, byla poštípaná hmyzem. Po návratu jsem měla potíže s plícemi, ale lékaři mi nepomohli, rentgeny byly v pořádku. Po těžkém porodu se obtíže zvýraznily, trpěla jsem bolestmi kloubů, páteře, plic, měla jsem těžký únavový syndrom. Vše trvalo 6 let. Jela jsem ještě jednou do Itálie, znovu jsem byla poštípána hmyzem na noze, a to v době, kdy byl můj organismus oslaben. A to už moje tělo přestalo zvládat úplně.


Hledala jsem pomoc v alternativě. Vyhledala jsem ošetření plasmou jako poslední možnost. Paní v plazma-centru v Opavě mi na Oberonu naměřila kde co, dokonce i tropické zátěže, které těžko mohu mít, jako leischmanii a trypanosomu. Mimochodem, nic z toho se později na Salvii nepotvrdilo. Pouštěla do mě plasmu 3 hodiny 2 krát týdně. V prvním měsíci se mi zdálo, že je to lepší, i když zdravotní problémy přetrvávaly. Ale v dalším měsíci /celkově 40 hodin plasmy/ jsem začala cítit hnis na plicích, a najednou vše na plicích začalo praskat, a lila se po mě vevnitř tekutina, měla jsem problémy s dechem, srdcem. Skončila jsem 3x na pohotovosti. Měla jsem vysoké teploty, nikdo nevěděl, co se mnou. Nemohla jsem dojít z postele na gauč. Volala jsem té paní, co obsluhovala plazmu, a ta mi poradila, ať si za ní přijedu pro ovesné kapky. Ležela jsem měsíc a půl v horečkách. Ve stavu nejvyšší nouze jsem volala ing. Blahové a ta mi řekla: "Potřebujete léky". Tak jsem si začala po čtvrtinkách zavádět čípky entizolu. Nic jsem nesnesla, měla jsem neustálé třesy, reagovala jsem i na vitamin C.


Kontaktovala jsem infekční oddělení, kde dělají testy na tkáňové helmintózy. Vyšetřují: 2 druhy hlístů, 1 tasemnici a 1 svalovce. Na výsledky, pokud jste z Moravy, se čeká měsíc. 14 dnů se čeká na sběr ostatních krevních testů po celé Moravě. Musíte vyplnit starobylý dotazník. Podle údajů, ze kterých vychází, je minimálně 20 let starý. Chybí zde takové položky, jako filárie a motolice. Když chcete nechat udělat test na filárie, tak musíte rovnou napsat, že jste byli v Itálii, v Benátkách. Ale že už je to rozšířené po celé Itálii až po Řím, což jsem zjistila z italských stránek, to nikoho nezajímá. Před 20 lety to bylo jinak. I k motolicím mají napsané oblast výskytu Asie, ale motolice jsou i v Africe a jižní Itálii…pokud byste takto vyplnili dotazník, tak vám testy na ně neudělají. Ing. Bláhová mi naměřila filárie, tak jsem je také požadovala. Filárie mi nakonec zjistili hraniční, i když jsem čekala další měsíc. Na infekčním mi dali 2 balení Vermoxu, že nic jiného nemají, a že si určitě pomůžu sama.


V té době jsem už užívala ivermectin a hetrazan, na doporučení paní Bláhové, protože jinak bych nebyla schopna ani na to infekční dojít. Potíže jedna po druhé odcházely. Na další druhy parazitů užívám praziquantel a albendazol.


Zpětně si uvědomuji, že jediné, v čem mi plazma pomohla, bylo to, že se v místnosti, kde se plazmovalo, jako nabídka ke čtení nacházely logické a dobře srozumitelné knihy ing. Bláhové. Po jejich přečtení se mi zdálo, že je to jediný člověk, který mi může pomoci. A také pomohl a pomáhá.

Děkuji.

Mgr. S. I.

8. 2. 2016

206 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page