top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Eosinofilní pneumonie, kauza pana D.M.

Jsem 29 letý muž, který v 19 letech prodělal diagnostickou operaci plic – po několikatýdenních obtížích s dýcháním mi doktoři na rtg našli kulovitý stín cca 4x4 cm a výpotek v pohrudnici (cca 0,75l). Pro podezření na nádor jsem podstoupil diagnostickou operaci - otevření hrudníku a odeslání vzorků na biopsii. Zjistilo se, že tkáň neobsahuje nádorové buňky, našly se pouze eozinofily, tkáň v zánětu. Podstoupil jsem všemožná další vyšetření, včetně parazitárního na Bulovce – pouze jednou mi odebrali vzorek stolice. Vše vyšlo negativně. Moc si se mnou nevěděli rady, a tak mi byla tehdy diagnostikována „Akutní eosinofilní pneumonie“ a byl jsem propuštěn domu, jelikož se mi po měsíčním peklu v nemocnici zánět (který vypadal původně jako nádor) začal zmenšovat.


Za půl roku se mi však zdravotní obtíže začali zhoršovat, zánět se objevil znovu i s výpotkem v plicích, a to na jiném místě, a tak tuto situaci vyřešili na plicním tím, že mi předepsali kortikoterapii (prednison, později medrol). Tím zánět zmizel, udělalo se mi lépe, ale i mě bylo jasné, že těmito dryáky mi pouze léčí symptomy. Nikdo mi neřekl, proč mi tyto zapouzdřené záněty plic vznikají a jak to vyléčit trvale. Toto martýrium pokračovalo dalších 5 let, celkem 4 kortikoterapie trvající 6-18 měsíců. Vždy po nasazení kortikoidů okamžitá úleva, do 2 týdnu celková regrese infiltrátů v plicích, ale po vysazení vždy do 2 měsíců se potíže obnovily. Po 4. vysazení kortikoidů v roce 2011 jsem najednou měl klid, a tento stav trval do července tohoto roku.


Od ledna 2016 jsem začal zdravěji jíst, hodně cvičit, snažil jsem se podporovat organismus zelenými potravinami (chlorella, spirullina, ječmen) a játra ostropestřcem. V červenci jsem začal mít opět obtíže – bolest na žebrech. Z rentgenu mi opět potvrdili kulovitý stín a následně jsem prodělal další vyšetření – krev, CT, dokonce opět biopsii plic, tentokrát naštěstí pouze punkční injekcí. Po všech výsledcích na plicním oddělení FN Bulovka stále doktoři říkají, že si nejsou jisti diagnózou, ale že se jim nezdá ani ta původní (Akutní eosinofilní pneumonie), a proto jdu ještě na další nepříjemné vyšetření, a to bronchoskopii, kde mi budou vyplachovat plíce tekutinou a tu následně posílat na rozbor. Na tomto vyšetření jsem byl již 2x v minulosti a taktéž mi po něm doktoři nikdy nic neřekli.


Po všech těchto otřesných životních zkušenostech jsem se již před lety o svou situaci začal aktivně zajímat sám. Samozřejmě že mi z toho studia a porovnání lékařských zpráv vyšel jednoznačně parazit. Bylo tam vše, co svědčilo na tzv. Löfflerův syndrom. Když jsem na to teď upozorňoval doktorku, jestli by to nemohla být příčina, řekla mi, že by to zjistili. Že kromě eozinofilů v krvi by musely být zvýšeny i bazofily, a že by se to nejspíše zjistilo právě z té biopsie. Já už ale v úsudek doktorů ztrácím důvěru.


U hodně témat na internetu týkajících se parazitů jsem našel Vaše jméno, a tak jsem se o Váš způsob pomáhání lidem začal zajímat. Abych byl upřímný, jsem spíše skeptického ražení, a proto jsem se zprvu ostýchal Vám napsat, když jsem se hlouběji začetl o způsobu diagnózy přístrojem, o kapičkách nesoucích informace atd. Avšak má situace je již tak zoufalá, že se snažím si otevřít hlavu a pokusit se svou situaci jednou pro vždy vyřešit jakýmkoliv způsobem


Pokud byste byla přesvědčená, že byste mi mohla pomoci, samozřejmě bych za Vámi přijel na případnou konzultaci. Prosím Vás tedy snažně o Váš názor, případně jakoukoliv radu a pomoc.

Ing. D. M.


Komentář:

Pana inženýra jsem pozvala, protože jsme podobné případy v minulosti již mnohokrát zdárně vyřešili a eozinofilie jasně ukazuje na přítomnost parazitů. Také to není to poprvé, kdy se ukázalo, že ani naši takzvaní ,,odborníci“ na ,,špičkovém pracovišti“ si s banálními parazitárními infekcemi neví rady. Potvrzují to i naše předchozí zkušenosti se stovkami jiných pacientů, že vyšetřovací metody, které má současná parazitologie k dispozici, jsou naprosto nedostatečné, zastaralé, neprůkazné a nespolehlivé. Viz článek ,,Proč se nenajdou“. Zjištění je to závažné, protože vede lékaře k volbě nesprávného, až poškozujícího léčebného postupu. Kortikoidy nikdy nic nevyřešily, jen na chvíli potlačily, za dramatického poškození imunitního systému.


V jiném případě pacientku, která se vrátila z dovolené v tropické džungli, léčili chemoterapií na údajnou leukémii, přestože jim popsala klasické malarické symptomy a sdělila, odkud se vrací. Krev se odebírala! Všichni víme, jak se cítí člověk s tropickou malárií, která sama o sobě může být bez adekvátní léčby smrtelná, a teď si představte, že takový malarik dostává navíc ještě sérii chemoterapií! Pokud by se nechala opakovaně ,,léčit“ drastickými léky při tak závažném zdravotním stavu, mohlo by to končit fatálně. Dobrá vůle lékařů a laskavé zacházení tady nevyváží neodbornost a neschopnost. Naštěstí si uvědomila rozpaky lékařů, kteří byli překvapeni, že nasazená léčba nevede k cíli, ale přesto navrhovali další sérii chemoterapie!! Začala hledat na internetu a našla si zkušenou kolegyni se Salvií. Ta tropickou malárii diagnostikovala. Nyní už bere správné léky. Tím si doslova zachránila život.


Pana inženýra jsem testovala 30. 9. 2016. V plicích jsme našli:

  • Echinococcus granulosus,

  • Blastocystis hominis,

  • Isospora belli

  • Plasmodium ovale,

  • oxoplazmozu,

  • Mycobacteria čtyři druhy

kromě toho několik dalších zátěží, které přímo nesouvisely s plicemi, například borrelii.

Kulovitý útvar nalezený na plicích byl Echinokok. Larvální stadium tasemnice Echinococcus granulosus- cysta- má pravidelný okrouhlý tvar. Zatímco zánět plic s výpotky, který bránil volnému dýchání, byl způsoben rezistentními prvoky a vlasovci.


Klient dostal informatika, antihelmintika a bude brát MMS. Voda donesená z domácnosti obsahovala rezistentní prvoky. Klient bude vodu převařovat do té doby, než si pořídí UV filtr.


Tento případ není nijak složitý a lednová kontrola v roce 2017 by za příznivých okolností a poctivého dodržování detoxikačního plánu mohla být první a poslední.


V lednu jsme ještě opakovali prvokovou léčbu, řešili vodu, a dočišťovali vlasovce, v březnu byl mladý muž v pořádku.

Ing. Hana Bláhová

300 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page