top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Desetiletý průjem, kauza paní P.T.

Bylo mi 25 let, byla jsem čerstvě vdaná, studovala jsem posledním rokem vysokou školu, když to začalo. Na pravém vaječníku se mi vytvořila cysta. Ještě než stačilo dojít k nějakému operativnímu zákroku, cysta praskla. Tehdy jsem si říkala, jaké jsem měla štěstí, že nemusím na operaci. To jsem ale netušila, že to odstartuje 10 let mého utrpení.


Dostala jsem silný průjem. Ani po několika dnech to nepolevilo. Navštívila jsem tedy doktora. Provedl stěry, odběry krve. Výsledek zněl, že jsem zdravá a mám normální zdravou flóru ve střevech. Absolvovala jsem tedy další vyšetření. Játra a slezina v pořádku, střeva také. Průjmy stále trvaly. Na doporučení doktora jsme začali zkoušet všechno možné. Týden jsem užívala Endiaron. Nepomohlo to. Další týden aktivní uhlí. Bez výsledku. Následně týden dieta samé mléčné výrobky. Opět nic. Následoval týden zcela bez mléčných výrobků, poté týden bez masa, tuku, pak týden co nejvíce vlákniny... A tak dále a dále.


Moje problémy ale stále trvaly bez jakékoli změny. Musím podotknout, že mnozí z Vás, kdo trpíte těžkou zácpou, si řeknete: „Co já bych dal za takovou stolici!“. Věřte, že tohle ale med nebyl. Chodila jsem na záchod 8x denně (někdy i vícekrát) se zcela vodnatým průjmem. Každý den, celý měsíc, poté druhý. Ani jeden den nebyl lepší. Po čase zkoušení všeho možného mě doporučili na odborné pracoviště Gastroenterologie, kde jsem absolvovala nová vyšetření, a výsledek byl diagnóza Chronické průjmy bez zjevné příčiny, na které mi doporučili navštěvovat psychologa. Potom jsem již doktory nenavštívila a žila se svým problémem každý den 10 let. Vyzkoušela jsem různé diety, vitamínové doplňky, probiotika, homeopatika a další. Nic nepomáhalo a já se s tím smířila.




Před asi třemi lety jsem se od maminky dozvěděla o detoxikaci metodou paní Bláhové. Moc jsem tomu nevěřila a právě jsem byla navíc těhotná, takže detoxikace nebyla možná. Po porodu se mé problémy ještě zhoršily. Neustále jsem trpěla kromě dennodenních průjmů na záněty prsních žláz, extrémní únavu, akné, anémii, nespavost, vypadalo mi mnoho vlasů, měla jsem neskutečné bolesti jater a sleziny, na rukou těžké ekzémy, silné bolesti kloubů a zad, několik dnů trvající opakované migrény, stále jsem měla závratě, bolel mě žaludek, měla jsem deprese. Některé potraviny jsem vůbec nejedla, protože mi vyvolávaly velmi silné bolesti žaludku a jater. Ale stále jsem nevěřila, že by příčinou mohly být nějací parazité.


Jeden den jsem tak pozorovala své děti na písečku a došlo mi to. Vždyť já si také tak hrávala v písku, a co chvíli jsme narazili na nějaký ten kočičí výkal. V kolika rybnících jsem se koupala a kolik vody se nalokala. Ještě si pamatuji, jak mě jako malou často v noci svědil konečník od roupů. A kolik exkrementů jsem si za život sundala z bot. Ten den mi změnil život.


Hned jsem začala studovat knihy od p. Bláhové a s maminkou jsme naplánovaly první kúru. Detoxikační projevy byly v mém případě úžasně silné, ale já měla radost. Věděla jsem, že to odchází ven. Nepolevila jsem. Prošla jsem několika kúrami, protože prvotní dávkování bylo slabé. Po půl roce jsem byla k mému překvapení a úžasu v pořádku. Měla jsem neskutečnou radost, že opět chodím NORMÁLNĚ na záchod! Bylo to neuvěřitelné! Některé mé obtíže jsme ani neřešily a po detoxikaci odezněly samy. Dneska se cítím úplně zdravá, nemám na co si stěžovat. A když se ohlédnu zpět, nechápu, jak to mohlo mé tělo vydržet s tak těžkými průjmy deset let!


Moje osobní zkušenost mě přiměla k tomu, že jsem založila poradnu a snažím se po vzoru p. Bláhové pomáhat lidem v Ostravě. Neznám lepší práci v životě, než pomáhat lidem a vidět, jak se po čase opět vrací, usmívají a cítí se zdraví.

Petra Tóthová, Ostrava

325 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page