top of page
Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Pravdu má ten, kdo vyléčil!

Rozhovor pro Časopis Nová Regena 3.9.2014.

Paní inženýrko, jako poradkyně v oblasti zdraví pracujete přes deset let, jaké byly vaše začátky?

Před těmi deseti lety jsem mamince k sedmdesátým narozeninám dala ozdravný pobyt v Boskovicích a jela s ní. V rámci pobytu probíhaly lékařské prohlídky a také ukázka práce mé pozdější kolegyně, která pracuje v Boskovicích s diagnostickým přístrojem Salvia. Maminka se tam šla podívat, já ne. Tehdy už jsem něco věděla o homeopatii a říkala jsem jí – prosímtě, ona to měří na jednom bodě? To je nějaké divné, to se měří na všech prstech rukou a nohou! A jsou k tomu zapotřebí celé pulty, lahvičky až do stropu, nosody…to nemůže fungovat. Měla jsem za sebou čerstvou vstupní lékařskou prohlídku, věděla jsem, že nemám úplně v pořádku žlučník, ale jinak jsem byla docela zdravá, běhala jsem a připravovala jsem se na závody.

Maminka říkala, že se diagnostika u ní trefila, takže jsem se nakonec šla podívat. Bylo mi řečeno, že mám všechno zdravé kromě žlučníku! Ještě jsem chtěla zjistit, jestli nemám alergii na mléko, protože mi přišlo, že po mléku mi není nejlépe. Kolegyně mě poslala vedle do mlékárny, koupila jsem si to nejmenší mléčko do kávy, kolegyně začala měřit a nastala okamžitá reakce, ručička šla dolů.

Koukala jsem na to a říkala jsem si: panečku, to je věc…a takováhle jednoduchá. Ještě ten samý měsíc jsem byla na kurzu dr. Jonáše. Tehdy nás ještě vedl doktor Jonáš a Ing. Jelínek osobně, chodili mezi lavicemi, takže jsem všechno měla z první ruky a pamatuju si, jak ho někdo volal: pane doktore, pomoc, mě to vůbec nejde…a dr. Jonáš vtipkoval: přístroj lépe pracuje, je-li zapnut…Takhle jsem tehdy začínala a ty začátky s dr. Jonášem byly prima.

Říkáte začátky. Později už to nebylo prima?

Kdo ho nezažil tehdy, tak má možná zkreslenou představu, protože on tehdy doslova sršel. Dokázal se postavit a dvě hodiny mluvil spatra. Citoval různé autory, historii, vtipkoval, bylo to naprosto neuvěřitelné. Bolela mně ruka od psaní, měla jsem popsané štosy papírů, nestíhali jsme, pak jsme si to dávali opisovat, protože on jenom chrlil. Tam jsem se strašně moc naučila. To byly ještě takové dřevné doby, kdy jsme za ním mohli jít i o přestávce, stáli s ním na chodbě po kurzu a konzultovali. Úžasná doba byla také tehdy, když vymýšlel tzv. klíče. Zabýval se hodně čínskou medicínou, nechal přeložit nějakou starou čínskou lékařskou knihu. Byly tam souvislosti, které by dnešní moderní medicína naprosto odmítla, ale on jim uvěřil a použil při sestavování preparátů. A ono to fungovalo.

Co se potom dělo?

Všechno fantasticky šlapalo a my jsme se snažili za každou cenu dostat se na jeho přednášky, i na ty určené pro úzký okruh lidí. Pan doktor chrlil a my měli zavařené propisky. Kapky nás nadchly a sdělovali jsme si, co s námi provádějí. Pak ale onemocněl, a když se vrátil z nemocnice, už to nebyl on. Vrátil se ideově k naprostému počátku, a to byla strava, metabolity, cukr, lepek, makrobiotika, psychika. Lepek považuje za hlavní zdroj nemocí. A to jsem s ním už nemohla souhlasit, protože už jsem za sebou měla několik let své praxe a praktických výsledků. Už jsem věděla, že každá nemoc se skládá z charakteristického souboru mikrobiálních zátěží a nesouvisí ani s psychikou, ani s metabolity. Mohou nemoc komplikovat, ale jsou podružné, nebo jsou naopak samy důsledkem mikrobiální zátěže. V pohledu na úlohu mikrobiologie a parazitů se zcela rozcházíme. Nicméně prošlapal obrovský kus cesty celostní medicíně, i díky jemu tu máme ojedinělé podmínky, které v okolních státech nenajdete. Jeho preparáty fungují, nedovedu si bez nich představit třeba práci s nervovými chorobami. Sama jsem se kdysi vyléčila z borrelie jen pomocí kapiček. Tehdy tu nic jiného nebylo. Informatika jsou základem naší práce a staví imunitu na nohy, programují náš imunitní systém lépe a šetrněji, než očkování.

Jak se díváte na souvislost psychiky, psychického stavu a povahových rysů s konkrétním problémem, nemocí?

Já vás zklamu. Zpočátku jsem si myslela to, co všichni ostatní. Jednu dobu jsem úplně propadla všelijakým duchovním seminářům, kurzům, četla jsem hory knih na toto téma, od Moodyho k Luise Hay, spousty buddhistických knih. Mám tři stupně Reiki, kurzy Tichanovského, Modrou Alfu, holotropní dýchání, tři stupně kraniální terapie, absolvovala jsem nesčetně víkendů, kdy jsem se učila terapii Shia-tsu, absolvovala jsem 5x Phowu s Olem Nydhalem v rámci buddhistické Diamantové cesty, což obnáší týdenní mnohahodinovou meditaci…Když mi děti odešly z domu, mezi 40 a 45 rokem, nebyla jsem téměř jediný víkend doma, stále jsem někde meditovala nebo se vzdělávala. Byla jsem sama schopna pomoci kamarádům na dálku jen silou myšlenky s drobnými bolístkami a oni pomáhali mně - bolesti zubů, hlavy, břicha, atd…. Takže jsem se přesvědčila, že mysl je fantastická anténa, vysílač i přijímač, a pomocí mysli můžeme mnohé ovlivnit. Přesto tvrdím a stojím si za tím svou praxí, že neplatí-uzdravím mysl a ona uzdraví tělo, to dokáže opravdu jen několik hodně trénovaných jedinců. U obyčejných lidí, a ti si k nám chodí pro pomoc, je to přesně opačně -jakmile lidem pomůžete s fyzickou bolestí, tak jejich nálada jde prudce nahoru. A dá se i vysledovat, jaký soubor patogenů doslova ,,nutí“ lidi k depresím. Oni si nemohou pomoci. Můžete jim marně říkat: Hoď to za hlavu, nemysli na to, mysli na něco pozitivního“. Lidé na antidepresivech mi říkají: zkoušel jsem Reiki, pozitivní afirmace, meditační techniky, Bachovky, kapky na deprese od Joalisu,…a nepomohlo to, nebo jen na chvíli. Drobní i velcí parazité produkují pochopitelně metabolity a další látky ke své ochraně před hostitelem, ty jsou pro nás neurotoxické. Jsou i vědci, kteří se tím zabývají detailně a popsali je, často jsou to závažné jedy. Jsou jich desítky a výzkum je v plenkách. Něco o tom bude i v mé nové knížce. Když odstraníte parazity, vyplaví se postupně neurotoxiny z těla a člověk i jeho mysl může zase volně dýchat. Někteří z mých klientů, kteří se dokázali zbavit depresí, své příběhy poslali. Takže bohužel vás zase vrátím k parazitům, k tomu, že stojí za většinou chorob, i psychických. Zajímavé je, že například firma Merck uvažovala o praziquantelu jako o možném zdroji pro vývoj tranquilizéru – léku odstraňujícího chorobnou úzkost a strach. Praziquantel likviduje parazity plochého typu a podle mých zkušeností právě jejich toxiny, mimo jiné, stojí za úzkostmi a depresemi. Jedna lékařka mi dokonce psala, že se po Vermoxu cítí jako po užití nějakého anxiolitika – tedy léku proti úzkosti a strachu.

Jediná možnost, jak tyto informace dostat do povědomí širokého okruhu lidí, je pracovat a pracovat. Pomoci co nejvíce lidem, kteří to řeknou dál, a prozradí svému okolí i způsob, jakým se vyléčili. Dobrá informace se šíří ústním podáním. Proto povzbuzuji své spokojené klienty, aby své příběhy napsali, protože je to daleko věrohodnější, když to vyprávějí sami, než když jsem to popisovala já. Mohu si přece vymýšlet. Kdyby však na celé věci nebylo zrnko pravdy, za těch sedm let by se lidé už dávno přesvědčili, že to nefunguje, a po mně by neštěkl pes. Opak je pravdou, kolegové, kteří na parazity slyší, jsou zavaleni na měsíce dopředu a ti nejlepší už mají stop stav. Jsem, ráda, že už na to nejsem sama a mám kam posílat klienty, když nestíhám. Je ztráta času přesvědčovat ministerstvo nebo lékaře, kteří mají své informace v hlavách pevně zafixované ze školy. Musí se na to jít odspodu. Obrovská síla je v lidech samotných. Jsou čím dál inteligentnější, používají internet, čtou, nedají si tak snadno něco nakukat, jako naše babičky, pro které byl ,,pan dochtor“ pánbu.

Když jsme v Nové Regeně začali přinášet první informace o MMS, téměř nikdo nevěděl, o co jde…ale za těch několik let se to rozšířilo právě „tzv. per ústa“ lidu, žádnými reklamními kampaněmi, nebo doporučováním od lékařů.

Ano! Osobní doporučení někoho, komu věřím, je nejlepší. Zpráva o MMS se šíří rychlostí blesku! A lékaři zatím vůbec netuší, co se na ně řítí…

Vychovala, vyškolila jste si přímo nějaký svůj blízký okruh?

Ano, „ vychovala“ jsem si několik šikovných kolegů, ve školení dalších pokračujeme. Lidi jsou zoufalí a jsou jich stovky! Mladí, staří…klasická medicína jim nedokázala pomoci a tak hledají pomoc v alternativě. Denně slyšíme od klientů: ,,Byl jsem na tolika a tolika nejrůznějších vyšetřeních, na několika klinikách, ale nikdo mi nic nenašel. A tak jdu za Vámi.“ Nikdy jsme nezažili takový zájem.

Jak vy sama se staráte o své zdraví?

Teď jsem zrovna v období, kdy jsem po dvou letech na měsíc úmyslně vynechala MMS. Beru ho 4 kapky jednou denně. A to proto, abych si doplnila vitamíny. S vitamíny se to nemá přehánět, ale jednou za rok v zimě doplnit chtějí. Nebyla jsem ale tak nějak ve své kůži, vitamin nevitamín. Jakmile jsem se vrátila k MMS, jsem zase ve „svém“ starém těle a cítím se báječně. Hned jak začne teplejší období, budu zase běhat. S mužem jezdíme na kole, lyžujeme, rádi chodíme po horách. Když je obzvlášť hnusné počasí, jdu do posilovny. Budu mít více volného času pro sebe, víc jak rok jsem vysedávala do noci nad druhou knížkou, sport jsem odbývala.

Jak jste se seznámila s MMS?

Vlastně přes svoje klienty…Odmítala jsem to, říkala jsem si - taková drastická chemie, vždyť my tu máme tolik jiných ,,dobrot“- šetrné a účinné kapičky, proč bych doporučovala klientům něco tak riskantního? Navíc jsem se sama po prvním vlastním pokusu předávkovala a zasekla. Jenomže lidi byli tvrdohlaví a užívali MMS i přes mou vůli nebo doporučení. A ejhle – najednou se zlepšovali!! Hlásili subjektivní zlepšení na mnoha úrovních a já jsem naměřila dramatický úbytek patogenů. Když už to byl takhle asi osmý nebo desátý člověk, řekla jsem si, že to musím zkusit znova. Zařadila jsem MMS do terapií a od té doby si mohu troufnout i na potíže, na které jsem dřív ,,nedosáhla“. Jim Humble bude mít nakonec jednou v lékařské historii své místo vedle Matky Terezy!

Setkala jste se s Jimem také osobně na terapeutické konferenci, kterou jsme pořádali. Jste s ním v kontaktu?

Jsem ráda, že jsem se s ním setkala, ale v kontaktu nejsme, já jsem pro něj jednou z řady. Ale všechny jeho aktivity samozřejmě sleduji.

Zkoušela jste jeho novinku – CDH, o které jsme psali v minulém čísle?

Ano, ale mohu zodpovědně prohlásit, že stejně jako CDS a CDS 2 jsou mnohem slabší než MMS1 nebo MMS2. Potvrzují mi to i kolegové, nikdy nevycházím jen ze svého měření. Od MMS si hlavně slibujeme, že zlomí prvokovou nákazu. Na střevní prvoky toho má klasická medicína málo a na krevní tu oficiálně není nic. MMS bere nejen oba typy prvoků, ale i viry, bakterie a plísně. Proto je to pro lidi takový zázrak, proto ožívají. Za celý život na prvoka od lékaře nic nedostali. Říkají – já mám najednou víc energie, víc uběhnu, víc udýchám, když jdu na výlet, tak doběhnu mladé kluky, přestávají mi průjmy, přestává mě bolet břicho, nekašlu… Tohle udělá MMS1 a MMS2. Ale CDS nebo CDS2 s hydrogensíranem zlikviduje méně důležité viry a bakterie, zásadnější patogeny nepořeší. Když ke mně přijdou noví klienti a tvrdí, že už brali CDS2, podle měření nepoznám, že už něco dělali. Jejich mikrobiální mapa vypadá stejně jako u jiných běžných klientů, co přišli poprvé. Po MMS1 výsledky vidíte, cítíte na sobě a měříte. Klient mne neošálí, že MMS1 kapal, když to není pravda, pozná se to. Zatím mi to připadá, že všechny dosavadní snahy o vylepšení chuti a komfortu při konzumaci MMS jdou na úkor efektu. Cenově je MMS1 tak příznivé, že se tomu žádný předražený lék z lékárny nevyrovná. Půl roku i rok s tím můžete léčit čtyřčlennou rodinu. Čím více z lékáren mizí levné a účinné léky, aby byly nahrazovány těmi nejdražšími, tím více se lidé zajímají o alternativu a MMS.

Opravdu jsme tak masivně „zaprvokovaní“? Nikdy jsem neslyšela, že by to někomu lékař řekl.

My jsme opravdu zaprvokovaní – lékaři s tím nepočítají, neřeší se to a přitom je to zásadní zejména u všech střevních nemocí. Crohn, diabetes, ulcerozní kolitida…a my s těmi prvoky musíme začínat! Musíme mít čisté střevo, aby se přes to čisté, zahojené střevo, lépe vstřebávala další anthelmintika, jakékoliv další léky. S velkými parazity končíme, nezačínáme s nimi! Je velká chyba, že mnoho kolegů nepracuje s MMS. Klientům do zaníceného střeva hodí rovnou nějaký Albendazol nebo Praziqantel, lék proteče ven, a terapeut se strašně diví, že to nefunguje.

Dokázala byste říct základní kroky v detoxikaci?

V Deníku 2 jsem popsala postupy asi k 45 diagnózám, krok za krokem.

Základní zvýšení - vybudování imunity, doporučujete jak? Začínat s MMS na jedné kapce a dále přidávat?

ak jsem řekla, těžiště práce je v informatikách, celou detoxikaci ale zrychluje MMS. Do čtrnácti dní by se měl klient dostat tak alespoň na 2x3 – 2x4 kapky. U onkologických pacientů, či těch, kteří mají před sebou operace nebo významné vyšetření, navrhujeme protokol 1000, berou 3 kapky MMS co hodinu. U chronických nemocí nikoho netlačím do vysokých nebo častých dávek. Lidé chodí do práce a musí fungovat. A rozhodně je lepší, když si MMS neznechutí a dělají to trochu déle, protože oni tu nemoc mají roky! Tam už nějaký týden nehraje roli.

V NR 09/2012 jsme přinesli rozhovor s obdivuhodnou vitální dámou – Mgr. Jarmilou Podhornou, která vybudovala firmu Byliny Naděje. Vidím u vás její tinktury, spolupracujete navzájem?

Ano, a ta spolupráce je skvělá! Paní Podhorná je myšlením mladá a pružná, dokáže rychle reagovat a je ochotná vyhovět. V sortimentu firmy Joalis nám chybělo široké spektrum preparátů na mnohé mikrobiální patogeny, hlavně na prvoky, na některé viry. Navíc bylo potřeba kombinovat více patogenů do jedné lahvičky, aby se terapie zrychlila a zefektivnila. Proto jsme pořídili IMEDIS, přístroj stejnojmenné firmy, který umí nejen vyšetřovat zrovna jako Salvie, ale dají se na něm nahrávat preparáty. Lahvičky firmy Naděje ošetřujeme biorezonančně. Nyní preparáty působí na bázi bylinek a ještě informačně. Teď už jsem spokojená, protože si mohu kombinovat, co chci a po svém. Navíc respektujeme logické celky, tedy například do bylin na zažívání nahráváme frekvence patogenů, které se v zažívání nejčastěji vyskytují. V tom mi komplexy Joalis tak docela nevyhovovaly.

Jak vás to napadlo?

Když jsem se podívala na knížky paní Podhorné, říkala jsem si - panebože, to se nikdy nenaučím! Ona to dělá desítky let, ale já se také potřebuji naučit byliny! Ale musela jsem do toho trochu proniknout. Jedny Vánoce jsem si vzala knížky domů a ležela jsem v nich. Něco mi poradila paní Podhorná, něco nám dokonce udělala na zakázku! Třeba Neurosan! Byla jsem u paní magistry na exkurzi, ona nás prováděla svou zahrádkou a říkala: tady mám bakopu – rozšiřuje mozkové cévy, tady mám toto, tady toto…A já jsem říkala: paní Podhorná, jaký máte preparát na mozek, nešlo by tam dát tu bakopu, jak jste říkala a ten jinan…že by to bylo pro Alzheimery, pro nervové choroby? A ona řekla: „není problém.“ A za víkend mi to udělala! Opravdu, ona je velmi akční a úžasná žena.

Firma Imedis, když zadává do programu jakékoli frekvence - o tom už přednášela MUDr. Jelisejevová, když tu byla v Praze, zkouší a ověřuje jednu jedinou frekvenci 5 let, než ji napevno zadá! Dá se na tom opravdu dobře stavět.

Když se necháte naskenovat F-scanem, Diacomem, Oberonem a Salvií, tak dostanete 4 různé výsledky! A proto doktoři z nás také mají bohužel právem legraci. Psali mi dva lékaři, že si objížděli ty špičkové nejdražší přístroje – Senzitiv Imago, Metatron, Hunter a Live Streem, a z každého dostali jiné výsledky. :)

Zaregistroala jste boj mezi poradci, mezi zastánci různých diagnostických přístrojů a metod?

Jako je boj mezi alternativou a klasikou, tak jsou i boje mezi různými terapeuty s různými postupy. Jsou tu zastánci plazmování, zastánci bylinek, zastánci chemie. A zastánci různých diagnostických přístrojů. Důležité jsou však hlavně výsledky

Co zaznamenáváte nejvíce jako sezonní potíže?

Po prázdninách třeba borrelie, klíšťové encefalitidy, améby z koupališť a termálek, v zimě respirační viry a bakterie.

Brzy vyjde druhý díl vaší knihy - Deníku poradce. Co v něm bude?

Budou tam zkušenosti mé a mých klientů za roky 2012 až 2014. Zařadila jsem tam více osobních příběhů klientů. Bude tam méně popisů parazitů a té technické stránky, takže to celé bude čtivější a hlavně - na konci budou návody.

Takže kdy vyjde knížka Deník poradce II.?

Na přelomu dubna a května.

A osvědčila se vám i nějaká přirozenější cesta k hubení parazitů, potravinová, bylinná, česnekové kúry, půsty, ovocné a zeleninové šťávy…??

Mám všechno vyzkoušené, takhle jsme začínali. Nespočítala bych všechny ty byliny a terapie, včetně homeopatie. Antihelmintik jsem se bála a říkala jsem si, raději zkusím ještě ten Befungin, ještě tu Cinu, ještě hydrokolon…věnovala jsem tomu 15 měsíců. Zodpovědně vám mohu říct, že to nestačí. Vyčistíte v lepším případě střevní parazity, ale k mimostřevním se to nedostane.

Stojí za zmínku nějaké informace z parazitologie, vydané v posledních letech?

Ano, určitě kniha Lekárska parazitológia od RNDr. Anny Totkové.

Za co jste v životě, a také v poradenské praxi, nejvíce vděčná?

Za svou rodinu, a to není klišé. Opravdu mám senzační maminku, manžela, který mne podporuje celou dobu, a teď už i dcery, i když z počátku to byly velké boje.

Dalo by se říci, že jste si to našla jako svoje poslání? Co je v tom vaším krédem?

Ing. Hana Bláhová

Už Hippokrates řekl: "pravdu má ten, kdo vyléčil"

Paní inženýrko, děkuji za rozhovor.

Pavla Vojířová

3. 9. 2014




990 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page