top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Komár - nejnebezpečnější živočich na planetě

Infekce, které můžeme dostat od komára, pakomára, ováda, střečka, muchničky nebo klíštěte:


Borrelie, Babesie, Plasmodia, mikrofilária, FSME, Neisseria meningitidis, Bartonella, Ehrlichie, virus Zika, virus West-Nil, virus Čalovo, virus Lednice, virus Ťahyňa, Rickettsie, virus Dengue.



Je možné, že se tímto způsobem do nás dostávají i pomalé viry, kdy komár předtím sál na nemocném dobytčeti, nebo lesní zvěři. Hmyz nás propojuje s lesní zvěří, s domácími zvířaty, s cizinci atd…Naše laboratoře dokáží detekovat sotva borrelii, a to ještě více než 50 % případů je falešně negativních. O ostatních infekcích se nedozvíte, naše laboratoře na ně nemají testery. Po vstupu závažné infekce do těla se aktivují latentní zbytky očkování. Infekce se dostanou přímo do krve, takže obejdou naše běžné obranné vstupní bariéry. Jeden virus, jednu bakterii bychom ještě zvládli. Ale když dostaneme naráz čtyři nebo pět, může to pacientovi dramaticky změnit život v okamžení. Každé léto zažíváme reinfekci pacientů, kteří už měli pomalu končit s detoxikací, protože už byli téměř zdraví. Mají však nové borrelie, nová plasmodia, nové mikrofilárie a klíšťové encefalitidy. Začínáme nanovo. Proto doporučuji na zahradu lapače hmyzu, a natírat se přírodními repelenty. Poměrně spolehlivé je tea-tree v kokosovém oleji.


V letech 1844 - 1922 žil skotský lékař Patrick Manson, kterému se říkalo ,,komárový Manson “. Ten prohlásil památnou větu, kterou podepíši, totiž že ,,nejnebezpečnější zvíře na naší planetě je - s velkým náskokem před ostatní faunou - komár!“ Prosím, zapamatujte si tuto větu, je bohužel pravdivá. Smrtelné oběti komářího štípnutí jdou do miliónů.


Část svého života prožil v Číně a na Thajwanu, kde studoval a poprvé popsal životní cyklus mikrofilárie Wuchereria bancrofti. Jako první určil, že krev pacientů nakažených mikrofiláriemi se musí vyšetřovat v noci, a doložil souvislost mikrofilárií s elefantiázou. Také první vyslovil hypotézu o přenosu malárie komáry rodu Anopheles. Popsal dosud neznámý druh motolice /Schistosoma mansoni/. Dosud se věřilo, že malárie je způsobena prostě špatným vzduchem, který se vznáší nad bažinami /,, mal- air“- špatný vzduch/. Po návratu do Anglie mu však nikdo nevěřil a byl považován za podivína, dokud nedovezl z Itálie živé komáry a úmyslně neinfikoval svého syna malárií. Ta byla následně v synově krvi nalezena. Syn se z malárie uzdravoval rok. O něco podobného se v Itálii pokoušel nějaký Dr. Grassi, ale neoslnil tím nikoho, protože pozor, v 19. století prý měl v Itálii malárii skoro každý!!!! Teprve když se i další lékař, Dr. Ronald Ross, připojil k jeho výzkumům a potvrdil je, začaly se jeho závěry brát vážně. V Londýně pak Dr. Manson založil Institut tropického lékařství, napsal několik učebnic o patogenních parazitech, a zemřel jako vážený člověk. Mladý Dr. Ross dostal za svůj objev přenosu malárie komárem rodu Anopheles v roce 1902 Nobelovu cenu.


Těmto infekcím budeme vystavováni všichni, rok za rokem. Proti hmyzu nemáme nikdo stoprocentní ochranu, a na současnou medicínu se nemůžeme spolehnout. Proto znovu vyvstává do popředí důležitost MMS. Nezávislá a zdravá zůstane jen ta rodina, která MMS vlastní a umí s ním zacházet. Roztok utne v zárodku mnohé, i závažné infekce. Zvyšte počet dávek několik dní bezprostředně po jakémkoliv štípnutí. Je rozumné vzít si také okamžitě minimálně jednu dávku tablet proti vlasovcům. Na podzim, až už nebude nic létat, odčervíme důkladně. Takto jsme schopni udržet se zdraví a obejdeme se bez vysedávání v čekárnách obvodních lékařů, infekčních oddělení, neurologů, alergologií a psychiatrů, kde nás stejně shledají zdravými. Kapky plus ATH nám dávají soběstačnost, ušetří nám spoustu času a starostí, nakonec i peněz, protože budeme moci dále pracovat.

Ing. Hana Bláhová, květen 2018

666 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page