top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Epidemie černého kašle v soukromé škole v Los Angeles

Všichni nakažení byli očkováni ..

Vyhlášená soukromá škola Harvard-Westlake hlásí desítky případů černého kašle. Nejméně třicet náctiletých studentů již onemocnělo touto chorobou, zvanou také někdy pertuse – z latinského pertussis, od závěru loňského roku, jak sdělily úřady v Los Angeles.

Zodpovědné orgány tvrdí, že během epidemie identifikovaly tři ohniska. Odbor zdravotnictví vydal varování místním pediatrům, aby je upozornil na vážnost situace.

Černý kašel

Všichni nemocní navštěvují zmíněnou exkluzivní školu v Beverly Crest, kde je roční školné kolem $40.000 a podle úřadů byli bez výjimky očkováni proti této nemoci. Jen 18 studentů z celé školy předtím zvolilo vynechání vakcíny proti pertusi a ani jeden z nich černým kašlem neonemocněl.

Školní pracovníci dezinfikují třídy a společné prostory v naději, že epidemii omezí. Rodiče dětí, které vykazují symptomy podobné chřipce, jsou žádáni o provedení testů na černý kašel. Zpráva o epidemii vystupňovala celonárodní debatu o očkování, přičemž se nečeká, že by to jakýmkoliv způsobem ovlivnilo postoje přívrženců a odpůrců vakcín.

224 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page