top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Cysty na vaječnících, přiběh paní T.O.

K paní Bláhové mě dovedlo hledání řešení mého gynekologického problému.

V březnu 2018 mi byly objeveny dvě cysty, na jednom vaječníku o průměru 5,5 cm, na druhém 2,5 cm. Vyrostly v podstatě skoro přes noc – za týden od poslední prohlídky. Můj gynekolog byl velice vyděšen a poslal mě do Motola, kde mně doporučili chvíli počkat, a pak se objednat na laparoskopii s tím, že se neví, “kolik” mi tam toho nechají, a doporučili vaječníky “vyndat”. No, řekla bych – lékařská klasika.

Vzhledem k tomu, že ještě nemám děti, a děti chci, tato varianta nepřipadala v úvahu. Po dalších dvou týdnech cysty ještě vyrostly, a ta menší dohnala ve velikosti tu větší (cca 6cm). Jelikož operace pro mne nebyla řešením, začala jsem pátrat po jiných, alternativních možnostech léčby. Zkusila jsem akupunkturu, detox, různé byliny, vitamíny, hladovku, nic nepomohlo. V tuto dobu jsem také začala googlovat i jiné než hormonální příčiny vzniku cyst, a spojila jsem se s paní Bláhovou, která ale bohužel v tuto dobu neměla čas. Odkázala mne na paní v Praze, o které věděla, že také pracuje se Salvií, a testuje parazity. Bohužel ale netušila, jak pracuje, což samozřejmě ani nemohla vědět, ale chtěla mi upřímně pomoci kontaktem na poradce v místě bydliště. Začala jsem tedy léčbu u doporučené paní Lenky J., která ale spoustu zanedbala, a vlastně jsem u ní ztratila pět měsíců svého času.

Můj zdravotní stav se nezlepšoval. S touto informací jsem zavolala paní Bláhové, která mě pak záhy objednala na nejbližší možný termín. Po této návštěvě a doporučení léčby se vše začalo ubírat tím správným směrem. Po vytestování se zjistila příčina vzniku cyst a byla indikována antiparazitika. Moje léčba zahrnovala i protiprvokovou léčbu a bylo mi toho vytestováno opravdu dost – prostě kompletní zamoření. Po skoro třech a půl měsících užívání léků, procedur a MMS, které jsem svědomitě dodržovala, jsem přišla na domluvenou kontrolu.

A světe div se – cysty byly pryč! Ze zamořeného člověka se stal zdravý jedinec. Ten samý den, ještě před návštěvou paní Bláhové, mi můj gynekolog na základě ultrazvuku oznámil, že tam opravdu žádné cysty nejsou. Zmizely! Neměla jsem ale potřebu vysvětlovat proč … Takže došlo k potvrzení účinnosti této metody i klasickou medicínou.

Moje doporučení je vyhnout se řezníkům, kteří řeší skoro každou cystu operací, protože to

prostě jinak neumí, a dát šanci i jiným metodám. V mém případě mi antiparazitární léčba zachránila vaječníky, (a mnohem víc), a já jsem paní Bláhové nesmírně vděčná. Našemu zdravotnictví by prospěli odborníci, kteří dokáží opravdu identifikovat jádro problému a navrhnout úspěšné řešení, nejen aplikovat jedinou limitující metodu “vykuchání”, která daný problém bohužel většinou nevyřeší.

Děkuji, paní Hano! Tereza

834 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page