top of page
  • Obrázek autoraIng. Hana Bláhová

Švýcarsko - pracovní dovolená

Milí přátelé detoxikační medicíny,

v době od 4. - 11. srpna 2019 jsem absolvovala náročnou pracovní dovolenou. Byla jsem pozvaná na švýcarskou alternativní kliniku do horského kantonu Ticino. Klinika pracuje s vitamíny, doplňky stravy, dietou, infuzemi, klystýry, ozónem, infrasaunou, má vlastního maséra a rehabilitačního pracovníka, malou tělocvičnu. Je tam čistý vzduch, podává se veganská strava. Mnoho lidí se zlepšilo až tam, po předchozím absolvování dlouhých neúspěšných anabází s místními lékaři ve svých zemích, ale přesto se stoprocentně zdraví se necítili.

Pozvali si mně, abych jejich nejtěžší pacienty otestovala, zda se nemůže jednat o parazitární zátěž, a aby si o parazitech něco poslechli, protože to pro ně byla naprostá novinka. Dvouhodinovou přednášku jsem doufám zvládla, protože se párkrát i zasmáli. Následujících 6 dní jsem pracovala od rána do večera, 10 hodin v kuse, celkem jsem stihla otestovat 42 lidí z celého světa, Florida, Kalifornie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Holandsko, Lucembursko, Londýn, Itálie, Švýcarsko samozřejmě a Němci. Ti všichni měli smutné, negativní zkušenosti s lékaři, mnozí hledali pomoc i několik let.


My všichni z východní Evropy si myslíme, že medicína v západních státech musí být na vyšší úrovni než u nás. Vyvedu vás z omylu, je to stejné, ne-li horší. Pacienti mi vyprávěli své příběhy.


Testovat se nechalo i vedení kliniky. Byli sami překvapení, že léky, které jsou potřeba, běžně v jejich lékárnách nemají. Pracovní vytížení bylo mimořádné i na straně všech ostatních zúčastněných, byli pozvaní další terapeuti, psycholog, plazmař, nutriční poradkyně a organizátorka celé akce v jedné osobě, všichni pracovali simultánně. Byla to výzva, ale zvládla jsem to. Ohlas byl zřejmý už na klinice, ale nyní po návratu domů jsem v jednom kole, protože pacienti se dožadují potřebných preparátů, které v celé Evropě jinak neseženou. Ani klinika nebyla schopná je zajistit.. Doufám, že se tito nemocní uzdraví, nebo alespoň zlepší. Bude to pro tamní lékaře jasný důkaz, že naše metoda funguje. Povědomí o nutnosti zařadit odčervování do běžného léčebného plánu jakékoliv vážné či chronické nemoci se dostane dál do světa. Už nejen mezi laickou, ale i odbornou veřejnost. Jak se říká, doma není nikdo prorokem

Musela jsem vyjet tisíc km za naše hranice, aby naši práci uznal i někdo z lékařských kruhů.

Hana Bláhová

Švýcarsko - přednáška Hany Bláhové v PDF zde

712 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page