top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Tatínkova prostata, příběh paní A.V.

V dubnu tohoto roku došlo u tatínka / 82 let /

k akutnímu stavu, zánětu močového měchýře a prostaty (CRP 260), byl přeléčen antibiotiky, zánět močového měchýře byl zredukován, ale u prostaty přetrvával, proto mu po 10-ti dnech v nemocnici byla navržena operace - "obroušení prostaty".

Jelikož tatínek týden před hospitalizací moc nejedl, neudržel stolici ani moč a ani kapačky a hospitalizace mu na zdraví a váze nepřidaly, domluvila jsem se opatrně s lékaři, že pokud není stav už akutní a stejně odjede z nemocnice s katetrem, tak mu dáme čas na zotavenou a zákrok odložíme.

Doma jsme nasadili MMS, informatika a ATH a se zatajeným dechem se po měsíci čekalo na ambulantní sono vyšetření. Nebudu rozepisovat, že nám nikdo neporadil, jak čistit, proplachovat a dezinfikovat katetr a močový měchýř. Špatný pitný režim a fungování s nezazátkovaným katrem znamenal přímý vstup další infekce do močopohlavního ústrojí, což samozřejmě vedlo k chirurgickému zákroku a další hospitalizaci. Po propuštění začal detox nanovo a čekání na sono v novém termínu. Docházení za tatínkem1x denně znamenalo také velmi pomalé zotavování. Třetí měsíc je bez katetru, s celou vlastní prostatou, a močí sám. Bohužel se k jeho zdravotním problémům přidaly další jiné, proto ta radost z tohoto úspěchu není tak spontánní, ale úspěch to je!!!

Chci tímto dát naději jiným mužům, že operace prostaty nemusí být nezbytná. U tatínka to byli prvoci, střevní bakterie, vlasovci i velcí parazité. Už jen odstranění prvních dvou patogenů pomohlo k jejímu zmenšení. A jako dlouholetému diabetikovi na inzulínu se srovnala i hladina cukru v krvi.

Je pro mě pozitivní vědět, že ať je člověk v jakékoliv zdravotní nepohodě (nejde-li o akutní stav), tak hned nepanikaří, neběží k doktorovi a je v klidu, protože věří, že už ví, jak na to, věří svému tělu a jeho uzdravovacím a obnovovacím schopnostem, a to je na velký dík. A za toto všechno jsem vděčná a nesmírně si vážím práce Ing. Hany Bláhové, děkuji Haničko.

Alena Vaďurová

Zlín

605 189 610

416 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page