top of page
  • Obrázek autoraMilan Bláha

Rumunsko - oční toxokaróza, příběh pana B.G.

---------- Původní e-mail ---------- Od: bogdan ghitescu <bogdan-ghitescu@net.com> Komu: Hana Bláhová <blahova.ha@seznam.cz> Datum: 22. 12. 2019 9:01:24 Předmět: Re: eyes

Dear Mrs. Bláhová,

In the last week I have had problems with my eyes. It is like an alergy, my eyes have swollen and below them wrinkles have appeared over night.

The problem persists for several days.

I have attached some pictures.

Does it comes from microfilaria?

The doctors here advise me to take Claritin against allergy.Would that be OK?

Thank you! Kind regards,

Bogdan

---------- Původní e-mail ---------- Od: bogdan ghitescu <bogdan-ghitescu@net.com> Komu: Hana Bláhová <blahova.ha@seznam.cz> Datum: 23. 12. 2019 8:36:24 Předmět: Re: eyes

Dear Mrs. Bláhová,

After I received your e-mail, I took 8 Vermox and in a few hours everything was better. The eyes stoped weeping. Today everything seems to be OK, even though I felt my eyes a little bit swollen, but it doesn’t compare with how I felt the other days.

What concerns me are the wrinkles below my eyes. I look like I am with 20 years older. Will the skin regenerate? Should I take another 8 pills to be on the safe side?

Thank you!

Bogdan

KOMENTÁŘ:

Letos přibylo opravdu hodně cizinců v klientele. Kromě běžných Švýcarů, Němců, Holanďanů a Rakušáků letos v létě přijel dokonce Bogdan z Rumunska, s dcerou autistkou. Sám měl nějaké kožní problémy, na které jsme naplánovali kúru. Výsledek zatím nevím, uvidíme se na jaře. Včera, 22.12., po několika měsících, jsem od něj dostala mail. Stěžuje si na oči. Jedno oko je oteklé a teče. Oběhl několik doktorů a dostal jen Claritin na alergie, který nezabral. Poslal fotky, podle kterých jsem to tipovala na toxocaru. Proč ne něco jiného? Viry, prvoci a mikrofilárie by napadali obě oči přibližně stejně. Pokud by mu do oka nafoukal prach, během několika dnů by se to pomalu samo zlepšovalo, tohle přetrvává. Cizorodé tělísko by očař viděl a vyndal. S toxokarami je potíž, očaři je z nějakého důvodu nevidí. A také vím, že má doma kočku. Případů s toxocarami v očích jsem řešila už desítky, supluji práci parazitologů a očařů. Bývá napadeno jen jedno oko, je červené, řeže, pálí a slzí, pacient trpí světloplachostí. Krom toho, že je to velmi bolestivé, hrozí nebezpečí oslepnutí a je potřeba spěchat.

Víme-li, že je doma zvíře, je to ještě pravděpodobnější.

I pokud zrovna v momentě, kdy nás klient navštíví, toxocaru v oku nenalezneme, je potřeba se podívat do vedlejších dutin nosních, kde může přechodně přebývat, a do okohybných svalů. V tom případě pacient navíc trpí tiky kolem oka.

Poradila jsem 8 Vermoxů, protože se nedá předpokládat, že v Rumunsku sežene albendazol, zajíst něčím tučným. Jak vidíte, poslechl okamžitě, a hned druhý den, dnes, jsem dostala další mail. Pochvaluje si, že oko se zlepšilo do několika hodin po spolknutí 8 tablet Vermoxu. Oko je ještě mírně nateklé, ale prý se to nedá srovnat se situací předevčírem. Dělá si starosti s množstvím nových vrásek pod okem.

Doporučila jsem akci pro jistotu zopakovat, larev tu může být více, tentokrát se více soustředí i na dostředné masáže rukou a nohou. Do oka si bude kapat borovou vodu na dočištění, tu doufám v Rumunsku sežene, měla by být k dostání snad po celém světě. Pod oko si bude mazat kysanou smetanu nebo jogurt, vždy nechá na dvě tři hodiny zaschnout. Kysaná smetana vypne, vyživí a hydratuje okolí očí. Skvělou a spolehlivou kosmetiku za pár korun užívám už roky. Bude to několik dní po sobě opakovat. Předpokládám, že Silvestra už oslaví jako ten fešák, kterého jsem viděla v létě.

Hanka Bláhová

23. 12. 2019

405 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page