top of page
Obrázek autoraMilan Bláha

Francie a Lucembursko - příběh paní J.C.

V zahraničí žiji 40 let. Znám dobře situaci v Lucembursku i ve Francii, v obou státech jsem bydlela nebo pracovala. Zhruba před patnácti lety se začaly vršit moje zdravotní potíže: bolela mne hlava, trpěla jsem chronickou únavou a tinitem, přidaly se bolesti kloubů, potíže se soustředěním a pamětí, podrážděnost, deprese, bolesti břicha a střev, objevila se i neuropatie. Nohy mne pálily a šlapky jsem necítila.

Eiffelova věž, Francie

15 let jsem se snažila řešit své zdravotní potíže v Lucembursku i ve Francii. Konzultovala jsem je s nejlepšími odborníky a specialisty v obou státech, dokonce u nejlepšího lucemburského neurologa a neurochirurga. Prodělala jsem řadu vyšetření, procedur a zákroků, které mi nepomohly. Naopak – moje potíže se stále zhoršovaly. Také jsem postupně objevovala “tabu” v lékařské vědě. Lymská borrelióza je ignorovaná, parazité se neřeší).

Pátrala jsem tedy po jiných možnostech léčení a vzpomněla jsem si na několik videí Hanky Bláhové o parazitech, které jsem shlédla před lety v mé původní vlasti, v České republice. Objednala jsem se, a první sezení proběhlo v květnu 2019. Hanka vytestovala mnoho virů, bakterií a parazitů. Naplánovala mi tříměsíční léčbu, kterou jsem snášela velmi dobře a brzo jsem cítila úlevu. Odjela jsem znovu do Francie, kde bydlím. Mám tam domek se zahradou. Odsud jsem si zřejmě přivezla nové zátěže.

V říjnu 2019 byl opět hustě popsaný papír, přibyly hlavně bakterie, viry i paraziti po poštípání hmyzem, kočičí paraziti z mé zahrádky. Léčba byla o něco kratší, snášela jsem ji dobře a opět se cítila o něco lépe.

V únoru jsme řešily prvoky, zbytek filárií a hlístů. Dubnový termín jsme musely odložit kvůli Coronaviru. Celou koronakrizi jsem prožila na zahradě, protože jinam se jít nedalo, ve Francii byla opatření velmi přísná.

Koncem července jsme opět našly nové příživníky, prakticky znovu většinu ze zahrady, nebo po poštípání hmyzem. Jsem si jistá, že do podzimu se jich zbavím, a další zimu a jaro už prožiji v klidu.

Jsem velmi vděčná Hance Bláhové, se kterou jsem se mezitím spřátelila, za rychlost a pohotovost, s jakou reaguje na maily či sms, za cílevědomost, lidskost, znalosti, obětavou pomoc a rady, bez kterých si raději neodvažuji představit, jak bych dnes dopadla. Děkuji jí za to, že se opět dokážu radovat ze života. Zbavila jsem se většiny patologií, které mne taková dlouhá léta trápily, jak fyzicky tak psychicky. Ztrácela jsem naději na uzdravení a normální život, a pomoci jsem se nikde nedovolala. Jsem velmi ráda, že jsem měla možnost se s ní setkat. Umožnila mi pochopit a poznat hodně věcí, změnit stanovisko a názor na zažité návyky a naučené stereotypy.

Jaroslava C. 1. 8. 2020

524 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page