top of page
Příběhy klientů

Klouby, otoky - příběh paní I.H.

Vážená paní ing. Bláhová, jsem moc ráda, že jsem vás mohla potkat. Děkuji za vaši léčebnou péči, jste velký odborník a velmi jste mi pomohla. Po třech letech léčení u lékařů, kdy nakonec už nevěděli co se mnou, jsem našla pomoc a záchranu u vás.

Tři roky mě lékaři vyšetřovali. Vše začalo otoky, které se stěhovaly, nejdříve otok kotníku, pak hřbetu ruky, to po čtrnácti dnech vždy mizelo, bolest však v kloubu zůstala a otok se stěhoval dál. Došlo to tak daleko, že už jsem neudržela nic v ruce, nešlo se obléknout, umýt zuby, přestala jsem chodit. Lékaři prováděli vyšetření na trombózu, negativní. Na ortopedii nic nezjistili, vyšetření srdce - v pořádku, na plicích podezření na sarkoidózu bylo negativní. Zjistili chlamydie, které mi přeléčili antibiotiky, ale problém s otoky to nevyřešilo. Poslali mě na revmatologii, po dlouhé čekací době, kdy jsem konečně byla vyšetřena, zněla diagnóza: revmatoidní artritida. Léky Ibalgin, Paralen, Salazopyrin, Biofenac neúčinkovaly, přistoupili tedy k léčbě kortikoidem Medrol. Léčba zabrala a já jsem se radovala, že budu zase zdravá.

Pak jsem dostala angínu, nasadili antibiotika, a otoky se rozjely znovu. Dávky kortikoidů se zvyšovaly, protože už neúčinkovaly. Byla jsem celá nateklá, ale věřila jsem, že něco musí zabrat. Pak už jsem ležela v nemocnici, znovu zvýšená dávka kortikoidů, opět jsem přestala chodit a nasadili mě cytostatikum Methotrexát. Podotýkám, že na vyšetření opět nic nezjistili. Už jsem byla zoufalá. Přemýšlela jsem i o parazitech, zda je nemám v těle. A když jsem se od mé kolegyně dozvěděla, že jste ji vyléčila, hned jsem vás kontaktovala.

Ani nevíte, jak jsem šťastná, že mi vás osud dal do cesty. Bez vás bych už asi byla ležák, naprosto nesamostatný a nefunkční. Během vaší čtyřměsíční léčby postupně mizely všechny problémy, se kterými si odborní lékaři nevěděli rady. Nedokážu popsat ten pocit radosti a štěstí, že jsem bez otoků a s funkčními klouby. Zase po dlouhé době se mohu postavit na nohy a zase chodím. A to vše díky vám, paní Blahová, moc děkuji.

Mgr. Ivanka H., Kroměříž

24. 8. 2020

Komentář Ing.Hany Bláhové:

Paní Ivanka za mnou poprvé přijela začátkem května. Naměřila jsem: silnou infekci borreliózy, kterou ani po všech těch vyšetřeních nenašli! Dále EBV a thetalymphocryptovirus. EBV může mimo jiné také napadat klouby. Dále adenoviry, žloutenku B, 4 druhy prvoků včetně Sarcocystis /klouby/, dva druhy evropských plasmodií, toxoplazmózu, psí tasemnici. Ale co je nejdůležitější, tropickou filariózu, kterou si přivezla patrně z Albánie nebo Černé Hory, kam před lety cestovala. Nejdůležitější léky pro tuto klientku tedy byla antimalarika a protivlasovcová antihelmintika. Viry a borrelii jsme řešily informačními kapkami a MMS.

Za současných běžných podmínek v našich laboratořích a v ordinacích, při současných znalostech a vybavení laborantů a lékařů, prostě není v možnostech klasické medicíny podobné případy ani správně diagnostikovat, natož přeléčit. Že nenašli borrelii nebo EBV je ostuda, ale je to tak častý jev, že už se ani nedivím. Ozvat by se měli sami lékaři. Sami by se měli pídit po příčinách svých neúspěchů. Musí se jim to přeci dít často. S jakou chutí chodí do práce? Těší je práce, kterou dělají? Jsou na sebe hrdí? Protože ani je přeci nemůže bavit mít stovky nevyléčených nemocných, kterým už nemohou nabídnout nic než kortikoidy a antidepresiva. Opravdu i v hloubi duše věří, že všechno je to psychosomatika a chyba není na jejich straně? Nikdy o sobě a svých ,,moderních“ metodách nezapochybovali? Pokud ne, budoucnost medicíny nevidím růžově.

1 251 zobrazení
Hledání podle štítků
bottom of page